Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért úgymond társadalmi...

Miért úgymond társadalmi elvárás még mindig az,hogy egy nő szüljön gyermeket?

Figyelt kérdés
40 év felett vagyok és nekem nincs,nem egészségügyi akadálya volt,hanem így alakult az életem,3 kapcsolatom is volt,de mindig szétváltunk amikor már úgy babatervezés időszakában voltunk,egyik nem is akart.Annyira zavar amikor rokonságban,vagy bárhol megkérdezik azt ,hogy "gyermek még nincs"?
2022. márc. 18. 10:59
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 151/153 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként poén, hogy csak mindig a nők vannak elővéve. Ha egy férfi nem akar, azzal bezzeg semmi gond. Méghogy apaságra viszkető kandúrkák... Meg a lósz.rt. Azért van akkor annyi szingli anyuka, meg 40-50 évesen fiatalabbra lecserélt gyerekes feleség. Még egy ok, hogy sose legyen gyerekem: szexista világba eleve nem vállalok. Lánynak nem akarok ilyen sorsot, ha meg fiam lenne a gondolatától is a hideg ráz, hogy esetleg egy szexista bunkó lenne.
2022. márc. 19. 21:53
 152/153 anonim ***** válasza:
68%

Gyerek nélkül lehet boldognak lenni. Az értelmes ember másban is találhat boldogságot, nem csak a gyerekben. Ezt őszintén gondolom.

Viszont egyedül nem lehet boldogan megöregedni. Ezzel lehet vitatkozni, de engem erről senki nem tud meggyőzni.

Egy egyedülálló nő, ha elmúltak a harmincas negyvenes évek, már nem olyna kelendő, népszerű, elfogytak körülötte a barátok, mindenki a családjával foglalkozik, az borzasztó megtapasztalás lehet.

Ha van valaki mellette, egy szerető társ, az teljesen más.

Ott csak akkor lehet baj, ha valamelyikből később, amikor már késő, mégis előjön, hogy bizony mégis jó lett volna a gyerek.

Ezért kell előre nagyon átbeszélni ezt.

2022. márc. 20. 06:36
 153/153 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el sírni, hogy egészségügyi indok miatt. Majd garantált, hogy többet nem kérdezik, elszégyenlik magukat ezek a taplók. Ráadásul a begyöpösödött embereknek ez az egyetlen elfogadható ok.
2022. júl. 19. 14:55
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!