Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért úgymond társadalmi...

Miért úgymond társadalmi elvárás még mindig az,hogy egy nő szüljön gyermeket?

Figyelt kérdés
40 év felett vagyok és nekem nincs,nem egészségügyi akadálya volt,hanem így alakult az életem,3 kapcsolatom is volt,de mindig szétváltunk amikor már úgy babatervezés időszakában voltunk,egyik nem is akart.Annyira zavar amikor rokonságban,vagy bárhol megkérdezik azt ,hogy "gyermek még nincs"?
2022. márc. 18. 10:59
 111/153 anonim ***** válasza:
20%

Senki nem győzködi senkit!

Mindenki szépen leírta az álláspontját. Egyesek kevésbé szépen.

De ilyen mocskos szájú nőnek tudjátok ki akarna gyereket csinálni….én nem.

2022. márc. 19. 09:32
 112/153 anonim ***** válasza:
54%

Uramisten, de mocskos szájú vagyok, ez sokat elmond rólam, jujujuj! :)

Emberek, ezek csak szavak, aki ezen megbotránkozik, jó élete lehet, hogy ez tényleg problémának minősül.

2022. márc. 19. 09:36
 113/153 anonim ***** válasza:
20%
A stílus tényleg maga az ember. Se élőben, se írásban nem kell használni trágár szavakat. Se nőnek, se férfinak.
2022. márc. 19. 09:40
 114/153 anonim ***** válasza:
75%
Mert mi történik? Azt tudtad, hogy a káromkodás arányos a magasabb intelligencia szinttel? Illetve, hogy ezek csak hangulatot, érzelmet kifejező szavak? Árnyalják a nyelvet, nyelvhasználatot, semmi többet nem tesznek. Nem kell hanyattvágódni rajta, mint mondtam, csak szavak.
2022. márc. 19. 09:43
 115/153 anonim ***** válasza:
25%

Felénk ezt úgy hívják, hogy neveletlenség.

A hangulatot, érzelmet ki lehet fejezni a gazdagabb szókincs által is.

Másrészt meg egy dolog azt mondani, hogy bassza meg,

és másik dolog azt mondani valakinek, hogy te idióta.

Érzed a különbséget?

Az elsővel lehet, hogy tényleg csak érzelmet, feszültséget fejezel ki, a másikkal meg megsértesz valakit.

Jellemzően akkor, ha más eszközöd - érvelés pl - nincs.

2022. márc. 19. 09:57
 116/153 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem meg nem neveletlenség, és a véleményed sem érdekel igazán, nem ismerlek :)
2022. márc. 19. 10:00
 117/153 anonim ***** válasza:
27%
A véleménye nem érdekel, mert ismeretlen, de attól még lehet idiótának nevezni? Ez igen, gratulálok, okos ügyes nő lehetsz.
2022. márc. 19. 10:03
 118/153 anonim ***** válasza:
82%
Ennyire fennakadtál ezen az idiótán?
2022. márc. 19. 10:07
 119/153 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon szeretnénk gyerekeket, de nem jön egyszerűen, nem sikerül.

Minden kivizsgálason túl vagyunk már, egészségesek vagyunk, nincs akadálya a teherbeesésnek, és mégsem megy. És én csak 26-éves vagyok, talán a férjem részéről nem számít hiszen a férfiaknak nincs "időlimit" de ő is csak 30-éves.

Én ezt egy elképesztő traumaként élem meg, ingázik a kedvem, ha látok egy babakocsis anyukát elsírom magam, van amikor meg irigy vagy dühös vagyok.

Ez már a 2.év hogy próbálkozunk, szeretnék fiatal anyuka lenni.

Engem olyan emberek vesznek körbe, akik nagyon közel állnak hozzám és tudják az érzéseim, ezért nem is kérdezgetnek, magamtól mondom nekik... Most se sikerült, megjött, most ezt az étrend kiegészítőt próbalom, most amazt...

Viszont vannak olyan emberek akik nem állnak közel hozzám, pl csak látásból ismernek, vagy csak a kutyám miatt ismernek, és ők megkérdezik. Nem is értem, mert nem vagyunk olyan viszonyban, hiába vagyok közvetlen, hogy ilyen intim kérdéseket tegyenek fel és ezzel teljesen tönkretegyenek egy időre.

Van akinek már meg is mondtam mert annyira sokszor kérdezte, hogy ne kérdezze többször, mert semmi köze hozzá.

Nehéz elhatárolódni ettől a kérdéstől főleg úgy, hogy amúgy szeretnék gyereket, csak valamiért nem lehet. Néha én is selejtesnek érzem magam, mert néhány nő attól is teherbeesik, ha ránéz egy férfi, én meg tökéletes vérképpel, meg tökéletes petefészekkel nem vagyok képes teherbeesni, úgy hogy minden vágyunk egy gyermek és mindent megadnánk neki. Hát, erre mondják hogy pech.

Mivel olyan emberek kérdezgetik, hogy jön-e már a baba, akiket egyáltalán nem szeretek, hanem csak valahonnan ismerem őket és beszélgető viszonyban vagyunk, így leszrom hogy mit gondolnak. Rosszul esik a kérdés, de az nem érdekel hogy ő mit gondol a válaszomról, vagy rólam.

2022. márc. 19. 11:30
 120/153 anonim ***** válasza:
70%

119, fentebb írtam hogy nekünk rengeteg kör lombik után sikerült. Magánban. Azt hittük mi is, hogy minden kivizsgalason túl vagyunk.

Hàt koránt sem, a “nagyágyú” vizsgálatok a meddőségi magánintèzmènyben jöttek csak. (Anyagi szempontból nagyágyú…..)

Meg is lett a probléma.

Nem tudom, ti hol voltatok, de az én tapasztalatom alapján az állami ellátás egy kalap semmi.

Mióta probálkoztok?

2022. márc. 19. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!