Urakhoz írom a kérdést. Ha azt sejtenéd, hogy a gyermek, akit elvileg a tiéd, nem tőled van, készíttetnél DNS-vizsgálatot?
Na, most fogalmazta meg #39 a lényeget! :D
Azok verik itt a s.ggüket a földhöz, akik valójában nem is szeretik a gondolatmenetben létező gyereket, akik a sajátjuknak hisznek. Csak valami fura, kötelességtudatból megtűrik. Ami el is múlik a kötelességtudat szertefoszlásával.
Bár felmerül a kérdés, hogy aki nem szereti a gyereket, az mi a rákért akar apa lenni. Mint ahogy az is, hogy ha nem szereted a nőt, akkor minek alapítasz vele családot.
39: "Attól függ, hogy mennyire szeretem a gyereket és a gyerek anyját (érzelmi kötődés)."
Hát a gyerek anyját innentől nyilván semennyire, hiszen kiderült, hogy megcsalt, ráadásul eltitkolta, hogy más gyerekével terhes. Ui. a nők 99%-ban pontosan tudni szokták ilyenkor, hogy kitől van a gyerek.
A gyerekkel való kapcsolat egy másik kérdés, hisz ő nem tehet erről a helyzetről.
42# "Bár felmerül a kérdés, hogy aki nem szereti a gyereket, az mi a rákért akar apa lenni. Mint ahogy az is, hogy ha nem szereted a nőt, akkor minek alapítasz vele családot."
Házi feladat minden manusznak alaposan megrágnia ezt az egyszerű kérdést.
A nőknek is. Hogy aztán ne szüljenek, vagy csakis saját maguknak. Ha van rá erejük, pénzük 18 évig.
43# "a nők 99%-ban pontosan tudni szokták ilyenkor, hogy kitől van a gyerek"
Édes Istenem. És a legtöbb ilyen egyszerű :(
Amelyik férfi ugyanúgy tudná szeretni a nőt, miután kiderült, hogy más gyerekét neveli vele X éve, az álljon ide!
Meg az a nő is, aki hasonlóan elnézné a párjának, hogy egy másik nőnek gyereket csinált. És élne vele tovább szeretetben, békességben.
De ez a kérdés nem a nőről szól, hanem a gyerekről. Hogy a gyereket tudná-e szeretni, és a gyerekkel kapcsolatban hogyan változna meg a hozzáállása. Nem arra éleződik ki a nyomozás, hogy megcsalták-e úgy általánosságban, hanem hogy a gyerek bizonyíték-e erre.
A felvonuló mintaapák egyetemleges válasza pedig a "Fattyú, fattyú, beszennyezték az örökségemet, jogom van továbbadni a génjeimet, akkora díjnyertes csodacsődör vagyok, hogy csak a saját spermafejleményeim számítanak!!444!"
Hát nézd, ha pl. a kórházban cserélték el a gyereket, akkor nyilván ugyanúgy együtt maradnék az anyjával. De ugye nem erre gondolt a kérdező.
Hogyan lehetne elválasztani a megcsalás tényét ettől a helyzettől?
48# nem volt szó megcsalásról, akkor a kérdés alapján még a szentlélek ejthette teherbe, gratulálok józsef, ön a legélesebb kés a fiókban.
Ne gyerekezzetek, ennek az erkölcsi oldala a lényeg. Hogy ne romlana meg a kapcsolat, ha ez kiderül? Nem normális itt sok hozzászóló
49# Nem muszáj együtt maradni az anyával. Nem is várja ezt el senki.
Én azon nem bírok napirendre térni, hogy azért, mert a gyerek ANYJA MEGCSALTA őket, miért a GYEREKET dobják el és kezelik egy kukára való, undorító szemétként. Úgy, hogy évekig ő volt az, aki csillogó szemekkel felnézett rájuk, és azt mondta nekik, APA ÍGY, APA ÚGY, SZERETLEK APA, és ők voltak azok, akik lenéztek a gyerekre, és azt mondták KISFIAM/KISLÁNYOM ÍGY, KISFIAM/KISLÁNYOM ÚGY, SZERETLEK KISFIAM/KISLÁNYOM.
A többség csak a jogait ismételgeti, mint egy eszelős; Nem vagyok kötelezhető gyerektartás fizetésére, nincs semmi közöm ahhoz a gyerekhez, ha nem az én f@szomból jött ki, nincs jogom láthatásra, nem kötelezhet a jog a nevelésére. stb-stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!