Mi (volt) az a családodra jellemző dolog, amire gyermekkorban azt hitted, hogy normális, aztán később kiderült, hogy nem az, hogy máshol nem úgy van?
Szerintem az úgynevezett vitával pont ez a baj, hogy a többség úgy "vitázik" szülőként is, mint mondjuk a 119-es.
Rögtön agresszív, támadó, lekezelő, kioktató hangnemben támad ami nyilván nem lendíti előre a dolgokat, csak ellenségeskedést szül, mindezt családon belül.
Ja az ilyen "ártatlan" "pusztán megkérdeztem" típusú támadásokból vannak a tök felesleges viták.
Pont ugyanaz amit te magad is generálsz, hiszen totál feleslegesen beleállsz egy vadidegen válaszába, mert majd te jól megmondod neki. Mert sértve érzed magad és úgy érzed támadnod kell. Mindezt az "ártatlanság" mögé bújva.
És továbbra is pontosan ezt csinálják a családtagok is.
Persze vannak megbeszélendő dolgok, bár ott sem feltétlenül kell vitázni.
De amikor beleállnak egymásban "ártatlan" de egyértelműen támadó kérdésekkel, mert nekik mindenképpen meg kell téríteni a másik felet, mindenképp ki kell oktatni, az ellentéteket fog szülni totál feleslegesen.
Hiszen kifejthetted volna a véleményed akár kulturált formában is, és még "vitázni" sem kell, hiszen csak a magad tapasztalatát, álláspontját ismerteted. Ehelyett támadóan léptél fel.
Jézusom... Idáig teljesen értelmes kommenteket írtál, mostanra meg teljesen kifordultál magadból és vádaskodsz. 3 mondatot írtam összesen, nem generáltam semmit, felhívtam a figyelmét a 110-esnek, hogy ne ítéljen meg hamar embereket azért, mert mernek más nézetet vallani, semmilyen "majdénjólmegmondom" nem volt. Hol láttad azt, hogy nem kulturált formában kérdeztem?
És továbbra is pontosan ezt csinálják a családtagok is. --> Kinek a családtagjairól beszélsz?
Senkibe nem "álltam bele", a korán megítélés az, ami nem vezet semmire, amit az a komment sajnos képviselt is rendesen. Nézeteltérés az, ha meghallgatok egy zenét, vagy megnézek egy filmet, és nekem bejön, a barátomnak nem, vagy épp fordítva. Akkor már nem vagyunk normálisak, mert nézeteltérésünk van? Vagy ha nem ugyanaz a politikai álláspontunk? Esetleg a vallásunk?
SEMMILYEN támadó nem volt a kommentemben, azt szerintem a magadéban keresd, mivel te voltál az, aki kapásból 4 címkét dobtál rám teljesen indokolatlanul és támadást képzelsz oda, ahol ténylegesen csak kérdés volt, pusztán azzal a céllal, hogy rávilágítsak nem jó ennyire könnyen ítélkeznie. Érdekes, hogy mások nem normálisnak való kikiáltásában már nem látsz problémát. A szüleiddel való problémáidat meg légyszi köszi ne vetítsd ki rám!
#125 Vádaskodhatsz, ettől még te álltál bele tök feleslegesen a másikba.
Attól, hogy sértő megjegyzéseket teszel a családi hátteremre, attól még ez így marad.
A te fejedben így maradhat, elfogadom. Érdekes, mindenki más kommentelő megértette, amit írtam. Nem, nem én vádaskodtam (ugyan mutasd már meg, hol, otherwise a szó jelentését sem tudod akkor, sajnos), mivel te kezdtél el valóban vádaskodni, 4 címkével kapásból. :)
Nem, nem álltam bele, továbbra is csak kérdéseket tettem fel azzal a célzattal, hogy nem jó dolog általánosítani pusztán abból, hogy xy emberek közt nézeteltérés van. Maga a 110-es sem jelezte, hogy annak érezné, és szerintem nem kérte a te közbenjárásodat, felnőtt ember.
Hol kaptál sértő megjegyzést a családi hátteredre? Te magad írtál róluk vagy 50 kommentet, majd csak úgy a semmiből azt állítod velem kapcsolatban, hogy "ezt csinálják a családtagok is". Egyértelműen tolod rám a saját traumáidat. Ez tény, nem sértő megjegyzés.
"Miért lenne baj a nézeteltérés?"
"Kötelező mindenkinek mindenről ugyanúgy vélekednie?"
Ezek támadó kérdések. Nem "ártatlan" kérdések.
Hiszen akár ki is fejthetted volna, te miért gondolod másképp.
Ehelyett támadó kérdésekkel a másik felet "kényszeríted" magyarázatra. Nyilván így a legkönnyebb "vitázni" a másikkal, ha azonnal magyarázkodásra kényszerítjük :)
De ugyanezt csinálod velem szemben is.
"Hol láttad azt, hogy nem kulturált formában kérdeztem?"
"Kinek a családtagjairól beszélsz?"
"Akkor már nem vagyunk normálisak, mert nézeteltérésünk van?"
"Vagy ha nem ugyanaz a politikai álláspontunk?"
"Esetleg a vallásunk?"
Ezek is tökéletes támadó kérdések, főleg hogy belekeversz mindent is a politikától, vallásig.
"A szüleiddel való problémáidat meg légyszi köszi ne vetítsd ki rám!"
Ez meg szintén mi, ha nem támadás?
Tipikus "azért egyet bele rúgok" hozzáállás. Tekintve, hogy nem vetítettem ki rád semmit, csak megállapítottam egy tényt :)
És továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a hozzáállásod tökéletesen példázza milyen az amikor valaki generálja a vitát.
Sajnálom, hogy ha neked az, ezek egyszerű és eldöntendő kérdések, a lényegre törően. Miért bonyolítsam? Utolsóban ki is fejtettem, hogy azért, mert x ember mást gondol, mint y, még nem lesz nem normális. Érdekes, ha neked az eldöntendő kérdés az magyarázkodásra kényszerítés.
A további kérdések semmit nem bizonyítanak, ugyanúgy eldöntendőek, csak neked tettem fel. Bocs, aspergeres vagyok, nem szoktam köríteni és mellébeszélni, egyenesen kérdezek rá a dolgokra, ahogy szeretem, ha nálam is rákérdeznek. A véleményedre voltam kíváncsi a fenti kérdésekkel kapcsolatban, de ha nincs válasz a részedről, hát nincs.
Szerintem az úgynevezett vitával pont ez a baj, hogy a többség úgy "vitázik" szülőként is, mint mondjuk a 119-es.
Rögtön agresszív, támadó, lekezelő, kioktató hangnemben támad ami nyilván nem lendíti előre a dolgokat, csak ellenségeskedést szül, mindezt családon belül. --> 4 (!) negítav jelző után szerintem pedig ne add a megtámadott áldozatot, meg miután valami családtagokat emlegettél, akik állítólag ugyanúgy viselkednek, mint én (azóta se derült ki konkrétan, de feltételezhető, hogy a sajátjaidra gondoltál). Sosem értettem, a neurotipikusok miért játszmáznak, manipulálnak és beszélnek félre, ahelyett, hogy eldöntendően vállalnák a véleményüket. Nyilván tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!