Mennyire jellemző, hogy a családfő rendszeresen hétvégén is dolgozik és hétköznap is túlórázik?
A családos ismerőseim között túlnyomórészt ezt látom. Apa dolgozik látástól vakulásig, hét közben ráhúz még pár órát, szombaton még bemegy túlórázni, ha hazaér, akkor meg betonozik, burkol, ablakot cserél (vagy magának, vagy maszekba'), kertet rotál, fészert ácsol a sógorral, kistraktort javít, gyümölcsfákat metsz vagy egyéb okot talál rá, hogy miért csak vacsorázni és aludni zuhanjon be az ajtón. Vagy ha folyamatos műszakban van és épp hétvégén dolgozik, akkor a tömbösített pihenőnapjain húzza otthon az igát, amíg bírja. De hát értsed meg, drágám, köll a píz, mostan köll fölépíteni a házat, nem szakadt rám a nemzeti bank, muszáj megdógozni a pízér', megyek tulórázni meg amit lehet, megcsinálom magamnak, az ingyér' van, osztán legalább tuggyunk hol lakni.
Anyának meg jó esetben van valami emberbarát, nappalos munkája, ami mellett el tudja vinni a gyerekeket óvodába-iskolába, el tud menni bevásárolni, vezetni tudja a háztartást, bár nem keres vele nagyon sokat. De legalább nem otthon ül.
Az a szép benne, hogy az ilyen ún. modern családok most, 2019-ben pontosan ugyanazt a mintát valósítják meg, mint a szüleik generációja a '80-as és '90-es években, vagy mint a nagyszüleik a '60-as és '70-es évek során. Dógozni, dógozni, dógozni, látástú' vakullásig, építkezni, maszekóni, fusizni, amíg bele nem döglik a paraszt, közben a gyerekek úgy nőnek fel, hogy apát fényképről ismerik és mire felépül a ház, ott ül benne a megrokkant apa a tőle teljesen elidegenedett egykori családtagjaival.
Nálunk ez jellwmzo egy ideje. Sose látom férjem ès már szerető keresésben gondolkodom. Nem azèrt házasodtam, hogy közben ugyanolyan egyedülállónak érezzem magam, mint amilyen voltam előtte. Csak most már a fèrjemre is moshatok, főzhetek, közben vasárnap nézhetem, ahogy pihen. Inkább lenne itthon, olcsóbb etelekkel ugyanugy kijövünk az ő ès az én fizetésemből.
Kèrdező ha ezt csinálod ès csládfő vagy, akkor vigyázz nehogy anyu otthon csalni kezdjen magányában ès unalmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!