A környezetemben ez szerencsére nem jellemző, kivéve a nagyon magas pozícióban dolgozó ismerőseim között, akik szinte folyamatosan készenlétben vannak. Mi is szoktunk időnként hétvégén is dolgozni, de nagyon figyelünk arra, hogy ez csak kivételes helyzetben forduljon elő és ne legyen ebből rendszer. Egy munkahely és egy pozíció sem ér annyit a szememben, hogy ne maradjon időm élni, pedig alapból ambíciózus típus vagyok. Amikor nagyon elfoglaltak vagyunk, akkor a párom inkább hétköznap marad benn tovább én pedig inkább nem tartok szünetet aznap és csak dolgozok, mint egy gép. Azt viszont megtanultam, hogy olyan nincs, hogy valamikor elfogy a munka, akármennyit is dolgozom, a legtöbb dolog pedig megvár másnap és nem vészesen sürgős.
2019. nov. 12. 15:51
12/33 anonim válasza:
Egy darbig csináltam ezt, aztán elértem azt a szintet, ahol erre már semmi szükség. 600 feletti nettó szigorúan 40 óra melóval, sokszor kevesebbel, ha valamelyik nap tovább maradok, akkor pénteken annyival hamarabb lépek. Az évi törvényszabta kereten felül van a szerződésemben 5 extra nap szabi. Mindenben a szabadidő fele igyekszem dönteni a mérleg nyelvét, mert tudom milyen az, amikor relatíve magas menedzsment pozícióban heti 7 nap 14 órát dolgozik az ember. Ja és persze gyerek nincs (nem is lesz) valamint lakás forever, házi körüli munkákkal fogyassza a szabadidejét a rosseb.
2019. nov. 12. 16:26
13/33 anonim válasza:
Ezek nagyon humorosak, ezek az "egy munkahely sem ér annyit", meg a "mióta gyermekeink vannak". Azt gondoljátok, mások lelkesedésből csinálják? Nulláról indulva csak túlmunkával lehetelőre jutni, vagy persze marihuánatermesztéssel. Csak panelunk van. :D Oszt azt nyilván a lottón nyertétek Akinek az sincs, annak szerinted hány milliót kell összekaparni, hogy csak panelja legyen? :D
14/33 anonim válasza:
Én meghökkenve olvasom a válaszokat :( Miért kell ennyit dolgozni? Pénz nincs munkabolond az ember vagy csak nincs kedve hazamenni? Ha nem fizetik meg a munkám alap, hogy másikat keresek vagy szakmát váltok. 40 óra bőven elég.
15/33 anonim válasza:
Sose értem, az ilyenektől miért nem válik el a párjuk papíron is...
2019. nov. 12. 16:28
16/33 anonim válasza:
Nàlunk jellemző, mindketten felső fokú végzettséggel az egészségügyben dolgozunk. Igazából nálunk akkor is kell túlórázni.m ha egy fillért nem adnak érte, de a párom túlóráit kifizetik. Viszont olyan a munkaköre, hogy nem választhat vagy nem választhat vki túlórát. Azt választhatná, hogy nem oktat mellette havi több napot, de az oktatás nálunk presztízs kérdés szokott lenni, illetve a kapcsolattartás lehetősége szakmailag igényes "körökkel".
A gyerek nem változtatott a párom munkaidő mennyiségén, nem is fog, mert ennél többet kb lehetetlen dolgozni.
Én gyesen vagyok 10 hónapossal.
2019. nov. 12. 16:30
17/33 anonim válasza:
Két átlagfizetésből nem tud megélni egy család, ezért nagyon is jellemző, hogy a családfő éjjel-nappal dolgozik.
2019. nov. 12. 16:33
18/33 anonim válasza:
Előző vagyok 14. Azért a szakmaváltás nem olyan egyszerű. Kérdés, mekkora presztízsvesztést ér meg a több lóvé.
Másrészt: azt hiszitek, jókedvükből melóznak ennyit az emberek?
2019. nov. 12. 16:35
19/33 anonim válasza:
Nem rossz szándékból írtam, csak nem értem, hogy az ember miért elégszik meg a robotmunkával, a lágy szarral, miért nincs igénye normális életre szabadidővel? Miért nem akar változtatni, ha tudja, hogy így kipurcan. Jobb a tűzben égni, mint a fosban ázni szerintem. Mindenkinek megvan az esélye, lehetősége a váltásra.
2019. nov. 12. 17:03
20/33 anonim válasza:
Jó, de mit nevezel tűznek és mit fosnak? Csak mert vkinek pont a jó munka a tűz... és kaphatna helyette jól fizető híg fost.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!