Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam fel azt a...

Hogy dolgozzam fel azt a tényt, hogy a húgom egy 4 hónapos kapcsolatban menyasszony lett?

Figyelt kérdés

Ez az első igazi kapcsolata, a pasi 45 körüli (tesóm 23). Mindig hangoztatta, hogy ő nem hisz a szerelemben, neki nem kell párkapcsolat, ő sosem fog megházasodni, családot alapítani. Most pedig júniusban Santorinin esküvőt tartanak...

Örülök a boldogságának, de közben nagyon fáj is.

Mi a párommal 13 éve együtt vagyunk, 26 évesek vagyunk. Fiatalon lettünk egy pár, ott nem játszott az, hogy 1-2 éven belül eljegyzés érthető okokból. 21 évesek voltunk, amikor lakást kaptam, és összeköltöztünk és én azóta várom a nagy kérdést. Ezt a párom is tudja, de ha szóba jön a téma, mindig azt mondja, hogy addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés. De pl. most elkezdett egy Msc-t levelezőn szeptemberben, és mondta, hogy amíg azt csinálja, biztos nem lesz itt esküvő (2 éves képzés...). Szóval azt érzem, hogy ő nem is akar engem elvenni és ezek neki csak kifogások. Minden nyaraláson, születésnapon, karácsonyon ebben reménykedek, de semmi. Pedig tudja jól, hogy én akár már 21 éves korunkban is boldogan hozzámentem volna, akár két tanú előtt.

Ezért is fáj, hogy a húgom egyáltalán nem is vágyott erre, nem vonzza a családos élet egyáltalán, mégis ott virít a gyémántgyűrű az ujján. Ráadásul tegnap is ott voltak ők is a családi ebéden, mutatta a gyűrűjét és mondta, hogy próbáljam fel nyugodtan, ahogy elnézi, nálunk úgysem mostanában kerül ilyen elő (előtte mondta a párom, hogy amíg ő csinálja a sulit, ne számítson a család újabb eljegyzésre).

Tudom, hogy a testvérem ezt viccnek szánta, de rettenetesen rosszul esett.

És nekem tényleg nincsenek nagy vágyaim, nem kell a Tiffany gyűrű, meg külföldi esküvő, semmi ilyesmi. Attól is a legboldogabb ember lennék, ha szűk körben összeházasodnánk, és utána vacsoráznánk egyet valahol.

2022. jan. 11. 00:13
 71/102 anonim ***** válasza:
63%
4, adjál már tippeket légyszi nekem is, hogy így, hogy mindketten tanultok, hogy vettetek házat ennyi idősen önerőből?
2022. jan. 11. 11:06
 72/102 anonim ***** válasza:
18%
Mi több éve együtt vagyunk, és a jelenlegi párom az első, aki megkérte a kezem. Viszont esküvős "horrorsztorikat" is rengeteget hallottam. Kettő olyan párról tudok, ahol hatalmas esküvő volt, rengeteg pénzt kiadtak rá, az egyiknél még a városkában a forgalom is megállt, amíg lovaskocsival végiglibegtek a városon, aztán mindkettőnél kiderült, hogy a férjecske félrejár. Olyan is volt, aki jó sok hitelt felvett, hogy a lányát kiházasítsa, utána ugyanígy járt. Nem érzem azt, hogy a papír a mi kapcsolatunkon bármit is változtatna, de szerintem ha erőlteted, meg bszogatod vele, akkor annak semmi jó vége nem lesz. Ő sem csesztet vele, hogy te meg miért akarod. De a tipikus női mentalitás is sokatokban jelen van, hogy ami a másik nőnek van, az kell nektek is, mégis minek? Azt meg, hogy neked van lakásod, olyan, hogy lehetne éppen neki is. Aki írta, hogy milyen dolog már, hogy a nőre ráköltözik a férfi, az azt képzelje csak el, hogy van, ahol meg a férfire költözik rá a nő, sőt, még a hozománykölykeit is van, hogy viszi, szerintem ha az egyik gáz, akkor gáz a másik is.
2022. jan. 11. 11:20
 73/102 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező: KIFOGÁS!

A “majd” az mit takar? Ha évek óta ezzel a dumával jön, akkor meddig húzza még? Amíg 30 leszel?

2022. jan. 11. 11:46
 74/102 anonim ***** válasza:
91%
Vagy számára mit jelent, a “minden rendben?” Azért a gyerekvállalás/nem vállalás elég sarkalatos pont egy kapcsolatban, konkrétumokban kellene beszélni róla.
2022. jan. 11. 11:49
 75/102 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező. Ez kifogás. Ne pazarolj több évet erre az alakra. Nekem is ígért az exem fű-fát. Már azt is tudta, hogy hol lesz az esküvőnk. Mégis szakított velem mert azt hitte van esélye az öcsikéje dugópartnerénél. XD
2022. jan. 11. 11:49
 76/102 anonim ***** válasza:
92%

Újraolvasva a nyitót: 5 éve együtt laktok.

Ez mindent eldönt.

Ha 5 év együttlakás és rendezett lakásviszonyok (+2 két kocsi) után nincs lánykérés, akkor úgy ki kéne vágni a fickót a fenébe, hogy a lába se érje a földet. Nemhogy azok után, hogy most bejelentette, hogy 2 évig még ne is számíts lánykérésre.

2022. jan. 11. 11:56
 77/102 anonim ***** válasza:
15%

Min változtatna a házasság? Már házasok vagytok papír nélkül.

A házasság nem a cél, hanem az út. Az út ahol közösen eritek el azt a "mindent" amire várakozik a társad.

Én ezt azért megkérdezném

2022. jan. 11. 11:59
 78/102 anonim ***** válasza:
91%

#77 én se értem miért is kellene az esküvőhöz a “minden rendben”?!

Valaki albérletben házasodik nulla karrierrel és együtt építik fel az egzisztenciát… itt meg saját lakás van

2022. jan. 11. 12:03
 79/102 anonim ***** válasza:
96%

"majd akkor, ha minden rendben van"

Kérdezd már meg, hogy szerinte mi nincsen rendben!

Megvárom a választ.:)

2022. jan. 11. 12:09
 80/102 anonim ***** válasza:
94%
Nézd, többeket ismerek, akik sokkal bizonytalanabb körülmények közé házasodtak, és évek, évtizedek óta boldogok. Mi kellene még, hogy rendben legyen? Sokkal jobban álltok, mint az átlag párok. Valami csak cseszi a csőröd, hogy fújsz a húgodra, akinek meg pikk-pakk összejön. Persze, lehet, hogy el fog válni, de felnőtt nő, az ő élete, az ő döntése, joga van elcseszni is, végülis te is épp azt csinálod, csak másképp.
2022. jan. 11. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!