Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam fel azt a...

Hogy dolgozzam fel azt a tényt, hogy a húgom egy 4 hónapos kapcsolatban menyasszony lett?

Figyelt kérdés

Ez az első igazi kapcsolata, a pasi 45 körüli (tesóm 23). Mindig hangoztatta, hogy ő nem hisz a szerelemben, neki nem kell párkapcsolat, ő sosem fog megházasodni, családot alapítani. Most pedig júniusban Santorinin esküvőt tartanak...

Örülök a boldogságának, de közben nagyon fáj is.

Mi a párommal 13 éve együtt vagyunk, 26 évesek vagyunk. Fiatalon lettünk egy pár, ott nem játszott az, hogy 1-2 éven belül eljegyzés érthető okokból. 21 évesek voltunk, amikor lakást kaptam, és összeköltöztünk és én azóta várom a nagy kérdést. Ezt a párom is tudja, de ha szóba jön a téma, mindig azt mondja, hogy addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés. De pl. most elkezdett egy Msc-t levelezőn szeptemberben, és mondta, hogy amíg azt csinálja, biztos nem lesz itt esküvő (2 éves képzés...). Szóval azt érzem, hogy ő nem is akar engem elvenni és ezek neki csak kifogások. Minden nyaraláson, születésnapon, karácsonyon ebben reménykedek, de semmi. Pedig tudja jól, hogy én akár már 21 éves korunkban is boldogan hozzámentem volna, akár két tanú előtt.

Ezért is fáj, hogy a húgom egyáltalán nem is vágyott erre, nem vonzza a családos élet egyáltalán, mégis ott virít a gyémántgyűrű az ujján. Ráadásul tegnap is ott voltak ők is a családi ebéden, mutatta a gyűrűjét és mondta, hogy próbáljam fel nyugodtan, ahogy elnézi, nálunk úgysem mostanában kerül ilyen elő (előtte mondta a párom, hogy amíg ő csinálja a sulit, ne számítson a család újabb eljegyzésre).

Tudom, hogy a testvérem ezt viccnek szánta, de rettenetesen rosszul esett.

És nekem tényleg nincsenek nagy vágyaim, nem kell a Tiffany gyűrű, meg külföldi esküvő, semmi ilyesmi. Attól is a legboldogabb ember lennék, ha szűk körben összeházasodnánk, és utána vacsoráznánk egyet valahol.

2022. jan. 11. 00:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 anonim ***** válasza:
25%

Úgy tudod feldolgozni, hogy nem kezded hasonlítani a testvéredhez saját magad. Te te vagy, ő ő. Talán boldogabb lennél ha nem stresszelnél rá az eskuvo leany vágy kérdésére. Az hogy milyen a kapcsolat kozted es a párod között passz de 13 év után millioszor mondhattad már neki hogy kérjen meg akkor lehet csömörje van a párodnak és a dacon kívül gondolom a pénz is közre játszik. Tudom neked az nem csak egy papír de inkább azzal kéne foglalkoznod hogy mid van és hogy a párkapcsolat rendben van-e mert ha nem akkor vagy dolgoznod kéne rajta vagy elengedni ha a parod 13 év után se akar feleségként.

Amugy meg egy picit gondolkozzál a testvéred 23 éves a vőlegénye 45 év körüli magyaran 45 éves les.20x év ez kb. Sugarbaby rang és te ezt irigyled hogy sugarbaby feleség lesz 4 hónap után. Én a helyedbe inkább aggódnék a testvéremért mint hogy irigykedjek. Van pénze, munkája megélhetése a testvérednek vagy csak beleugrott valamibe akarata ellenére, mert semmi infot nem írsz róla. Ez is csak rólad szól. Nem annak örülsz hogy van egy stabil kapcsolatod hanem irigykedsz a testveredre. És ha a pasinak vaj van a fule mogott vagy ennek az egesznek komoly ára van és te csak látszatokat látsz meg a valóságból? Mi az igazság? Kevés info. Engem inkabb jobban az aggaszt hogy nem e kiszolgaltatott kapcsolatban van a testvered.

2022. jan. 11. 06:32
 22/102 anonim ***** válasza:
90%

1. A 4 hónapos kapcsolatból lehet fél éves se lesz. Simán osszebalhezhatnak esküvő előtt.

2. A pasid a budos életben nem akar feleségül venni. Neki így kényelmes, az összes többi csak mellébeszélés és idióta kifogás.

A húgom magánéletének a világon semmi köze a tiedhez. Hogy anno mit mondott, mit gondolt, mit érzett nem releváns, mert a, lehet hogy hazudott, b, megvaltozhatott a gondolkodása.

Neked el kellene döntened, hogy jó e a langyos víz, nem jutsz előre kapcsolat, vagy valami mást akarsz és ettől függőben vagy elfogadod, hogy ezzel a faxival neked sosem lesz esküvőd, vág ylelepsz és keresel másikat.

2022. jan. 11. 06:34
 23/102 anonim ***** válasza:
6%
* 45 éves lesz.
2022. jan. 11. 06:34
 24/102 anonim ***** válasza:
93%
Nem kellesz te ennek a palinak. A legszebb éveid mentek el...
2022. jan. 11. 06:38
 25/102 anonim ***** válasza:
97%

Egyertelmu. Nem akar elvenni teged. O tisztaban van azzal hogy te eskuvot akarsz, o nem biztos hogy megakar hazasodni. Veled legalabbis.

Szerintem fogd magad es lepj le. Megerdemelsz egy olyan valakit aki hasonloan megszeretne hazasodni mint te es nem huzza az idot.

2022. jan. 11. 06:41
 26/102 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem ez a kérdés kamu. 21-es vagyok.
2022. jan. 11. 07:07
 27/102 anonim ***** válasza:
94%
A gyerek dolgot még most beszéld át. Nagyon könnyen ott találhatod magad, hogy eltelik 10 év a hülye kifogásokkal, “jaj majd jövőre visszatérünk erre”, “jaj még várjuk meg hogy picit jobban keressek” stb aztán ott állsz majd 36 évesen, pasi gyerek minden nélkül.
2022. jan. 11. 07:12
 28/102 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Sokan tanácsolták az ultimátumot. Szerintem nem jó ötlet. 13 év után mit ereznel ha az ultimátum idő után eljegyezne? Gondolom örökké ragna a kétely, hogy vajon amúgy megkert volna. És hamar kibukna a téma újra az esküvő dátumának kiválasztásával...

Sajnos ennyi év után igazán nehéz ilyen témákat felhozni. Mert nehezebb meghallani egy olyan választ, hogy NEM. Mert nem másfél évet kell átértékelése, hanem a fél eleted.

De ha is igaz, hogy 13 év után már nem úgy lobog a tűz, megvannak a mindennapi kompromisszumok, stb. Nincs még az a romantikus elragadtatas, hogy igen vele akarom leélni az eletem. Hiszen épp veled éli le, és még kifelé is tekintgethet...

Amúgy tapasztalatbol beszélek: mi is 10 év után hazasodtunk, gyerek miatt. Néha még most is rossz érzésem van emiatt, mikor esküvő van az ismerősi körben, és ez eszembe jut.

De tudom, hogy mikor kapcsolatilag ideje lett volna, fiatalok voltunk, és örökké csak azt hallottuk mindenhonnan hogy az csak egy papír, meg fiatalon tanuljunk blablabla.

Szóval először tedd fel magadnak a kérdést: vele akarnád leélni az életed így is? Bízol benne annyira, hogy vársz még rá 2-4 évet is akár a házassággal? Más dologban is ilyen határozatlan? Ezt el tudod egy életen át viselni? Ha gyerekek lesznek akkor is?

2022. jan. 11. 07:18
 29/102 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy jó még a kapcsolat közöttetek, vagy már ellaposodott langyos víz az egész? Bár van egy sejtésem.
2022. jan. 11. 07:24
 30/102 anonim ***** válasza:
90%

28!

Ugyanmar, nem lenne itt semmi eljegyzés, ez egyértelmű. Az ultimátum arra jó, hogy a kérdező önbecsülését helyre tegye, q pasit meg radobbentse, mekkora fax.

2022. jan. 11. 07:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!