Hogy dolgozzam fel azt a tényt, hogy a húgom egy 4 hónapos kapcsolatban menyasszony lett?
Ez az első igazi kapcsolata, a pasi 45 körüli (tesóm 23). Mindig hangoztatta, hogy ő nem hisz a szerelemben, neki nem kell párkapcsolat, ő sosem fog megházasodni, családot alapítani. Most pedig júniusban Santorinin esküvőt tartanak...
Örülök a boldogságának, de közben nagyon fáj is.
Mi a párommal 13 éve együtt vagyunk, 26 évesek vagyunk. Fiatalon lettünk egy pár, ott nem játszott az, hogy 1-2 éven belül eljegyzés érthető okokból. 21 évesek voltunk, amikor lakást kaptam, és összeköltöztünk és én azóta várom a nagy kérdést. Ezt a párom is tudja, de ha szóba jön a téma, mindig azt mondja, hogy addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés. De pl. most elkezdett egy Msc-t levelezőn szeptemberben, és mondta, hogy amíg azt csinálja, biztos nem lesz itt esküvő (2 éves képzés...). Szóval azt érzem, hogy ő nem is akar engem elvenni és ezek neki csak kifogások. Minden nyaraláson, születésnapon, karácsonyon ebben reménykedek, de semmi. Pedig tudja jól, hogy én akár már 21 éves korunkban is boldogan hozzámentem volna, akár két tanú előtt.
Ezért is fáj, hogy a húgom egyáltalán nem is vágyott erre, nem vonzza a családos élet egyáltalán, mégis ott virít a gyémántgyűrű az ujján. Ráadásul tegnap is ott voltak ők is a családi ebéden, mutatta a gyűrűjét és mondta, hogy próbáljam fel nyugodtan, ahogy elnézi, nálunk úgysem mostanában kerül ilyen elő (előtte mondta a párom, hogy amíg ő csinálja a sulit, ne számítson a család újabb eljegyzésre).
Tudom, hogy a testvérem ezt viccnek szánta, de rettenetesen rosszul esett.
És nekem tényleg nincsenek nagy vágyaim, nem kell a Tiffany gyűrű, meg külföldi esküvő, semmi ilyesmi. Attól is a legboldogabb ember lennék, ha szűk körben összeházasodnánk, és utána vacsoráznánk egyet valahol.
Simán lehet, hogy a húgod azért mondogatta hogy nem kell neki kapcsolat, mert kb szingli volt 23 éves koráig, és őt meg a te kapcsolatod zavarta.
De lehet csak változott a véleménye.
“ előtte mondta a párom, hogy amíg ő csinálja a sulit, ne számítson a család újabb eljegyzésre”
Ezt a családod előtt mondta? Jó nagy tahó, főleg hogy tudja, ez neked érzékeny téma.
neked nem a tesód eljegyzését kell feldolgoznod, hanem a saját portádon kellene sepergetned.
13 éves korodban összejöttél egy sráccal, most 26 évesek vagytok és még mindig együtt. Ne legyen igazam, de titeket már csak a megszokás tart össze nagyrészt, szerintem. Amit leírtál, az alapján ez a kapcsolat már nem fejlődik, nem megy előre. Ezen kellene elgondolkodnod.
Kérdező, a leírásod alapján a pasid azért nem vesz el, mert nem akar. Kényelmes élete van, albit nem kell fizetnie, nem tudom, hogy az anyagiakból mennyire veszi ki a részét. Jól érzed, hogy csak kifigásokat ketes. Sajnálom. De a leirásod alapján a pasi nem biztos benne, hogy te vagy a nagy Ő az életében. Ő tervezgeti a saját életét, a saját jövőjét, és kérdéses, hogy ebben szán-e egyáltalán szerepet neked. Bestélgettetek már egyáltalán közös jövőröl komolyabban? Vagy csak elszólások vannak, de komoly közös tervek nincsenek? Határozottan jól érzed: csak kifogások vannak a barátod részéről. Túl fiatalon jöttetek össze, ő még egyáltalán nincs családalapítós korszakban,annyira nagyon nem szerelmes sem már, az is elmúlt. Csak így kényelmes az élete. Lakás van, kaja van. Ha az msc-t nappalin csinálja, azt ki fizeti? Tesz a pasi anyagilag valamit hozzá a közös háztartáshoz?
Én azt látom, hogy ez a kapcsolat kifutott, neked többet nem fog adni. Szép elhúzodó kamasszerelem volt. Tartsd meg a szép emlékeket, de a pasit nem. Keress olyat, akivel közösek a terveitek a jövőre. A jelenlegi pároddal sajnos, nem.
És úgy dolgozd fel a húgod eljegyzését, hogy az esküvőjükre már egyedül mész, de boldogan. Csukd be azt az ajtót, ahol neked nincs jövőd.
Megértem és nagyon sajnálom a helyzetedet, de egyet kell értenem a többiekkel. Ennek a kapcsolatnak nincs jövője, ezt minél hamarabb le kell zárni. Borzasztó nehéz lesz ennyi év után, de valahogy meg kell lépni, mert rámegy az életed. Most még nem késő újrakezdeni, 30 évesen már nehéz lesz. Fájni fog, de inkább most fájjon, mint évekkel később. Sok erőt és szerencsét kívánok az újrakezdéshez, te is megérdemled a boldogságot.
N
Nekem ezek után nem is esne jól a lánykérés. "Kényszerből"
Fura helyzet.
"addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés."
Egy eljegyzés két ember megfontolt döntése kell legyen, nem pedig meglepetés. Ezzel a szöveggel csak kitér a döntés elől és rád hárítja a felelősséget, mert hiszen Te beszélsz róla, akkor ő meg nem kér meg. Ideje egy komoly nagy beszélgetésnek a jövőbeni céljaitokról. Az nem cél, hogy "meglepetés" legyen az esküvő vagy a házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!