Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam fel azt a...

Hogy dolgozzam fel azt a tényt, hogy a húgom egy 4 hónapos kapcsolatban menyasszony lett?

Figyelt kérdés

Ez az első igazi kapcsolata, a pasi 45 körüli (tesóm 23). Mindig hangoztatta, hogy ő nem hisz a szerelemben, neki nem kell párkapcsolat, ő sosem fog megházasodni, családot alapítani. Most pedig júniusban Santorinin esküvőt tartanak...

Örülök a boldogságának, de közben nagyon fáj is.

Mi a párommal 13 éve együtt vagyunk, 26 évesek vagyunk. Fiatalon lettünk egy pár, ott nem játszott az, hogy 1-2 éven belül eljegyzés érthető okokból. 21 évesek voltunk, amikor lakást kaptam, és összeköltöztünk és én azóta várom a nagy kérdést. Ezt a párom is tudja, de ha szóba jön a téma, mindig azt mondja, hogy addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés. De pl. most elkezdett egy Msc-t levelezőn szeptemberben, és mondta, hogy amíg azt csinálja, biztos nem lesz itt esküvő (2 éves képzés...). Szóval azt érzem, hogy ő nem is akar engem elvenni és ezek neki csak kifogások. Minden nyaraláson, születésnapon, karácsonyon ebben reménykedek, de semmi. Pedig tudja jól, hogy én akár már 21 éves korunkban is boldogan hozzámentem volna, akár két tanú előtt.

Ezért is fáj, hogy a húgom egyáltalán nem is vágyott erre, nem vonzza a családos élet egyáltalán, mégis ott virít a gyémántgyűrű az ujján. Ráadásul tegnap is ott voltak ők is a családi ebéden, mutatta a gyűrűjét és mondta, hogy próbáljam fel nyugodtan, ahogy elnézi, nálunk úgysem mostanában kerül ilyen elő (előtte mondta a párom, hogy amíg ő csinálja a sulit, ne számítson a család újabb eljegyzésre).

Tudom, hogy a testvérem ezt viccnek szánta, de rettenetesen rosszul esett.

És nekem tényleg nincsenek nagy vágyaim, nem kell a Tiffany gyűrű, meg külföldi esküvő, semmi ilyesmi. Attól is a legboldogabb ember lennék, ha szűk körben összeházasodnánk, és utána vacsoráznánk egyet valahol.

2022. jan. 11. 00:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
95%

Az ilyen fiatalon kialakult kapcsolatok általában kudarcba fulladnak. Ritka, ha mindkét részről megmarad a szerelem.

Kérdező, a te esetedben, nálad még van érzelem, és jovokep, de a párod, csak élvezi a kényelmet, amit melletted megkap. Van lakásod, gondolom tehetősek a szüleid is, és te se állsz rosszul anyagilag. Melletted a faszid tud tanulni, szabad élete van, mindaddig, amíg újra szerelmes nem lesz másba. Téged már nem szeret, ezt fogadd el. Erősen javaslom, lépj ezen túl, és ne abrandozz esküvőről, pláne ne gyerekről!

Bebeszélheted magadnak az ellenkezőjét, de akkor csak becsapod magad. Ne pazarold az életed tovább egy ilyen emberre.

Tudod mi jutott még eszembe? - pl. Ha beijesztened, hogy itt a vége, és menjen el, 2 napja van elpakolni, képes lenne felhozni az esküvő témát, hogy most akarta megkerni a kezed. Sőt, ha már erről van szó, eskudjetek meg két tanú előtt. :D

Tedd próbára! Nincs vesztenivalod

2022. jan. 11. 07:29
 32/102 anonim ***** válasza:
16%

Amúgy ha valaki össze akar házasodni, az két tanúval is teheti, maximum tényleg csak a családtagok jelenlétében, és az kb. itt írták, hogy 50 ezer forint lehet azóta már drágább, de utána egy saját készítésű ebéd és jó is van. Ilyenre gondoltál? Vagy neked ez kevés, és kell lagzi is? Mert ahhoz pénz is kell. Egy szerényebbnél kb. 1 milla, de olvastam 4-5 milliós esküvőről is itt.

Ha nincs rá pénzetek akkor a párod érvei tényszerűek, ha nem akartok lagzit, csak egy szimpla polgári esküvőt, két tanúval, családtagokkal azt nem nehéz megvalósítani, de van egy olyan sejtésem, hogy bár neked nem kell Tiffany gyűrű de azért nem 50 ezres esküvőt akarsz, hanem lagzis minimum 1 millásat.

Ha nem, és neked a szerelem kifejezése lenne ez a dolog, és jó az olcsó esküvő is, tényleg csak a polgári esküvő akkor nem szóltam, és akkor csak az a tanácsom, hogy beszélgess el a pároddal, hogy nem akarsz már tovább várni rá, és elengednéd, mert neki nem fontos a házasság, neked igen. Manapság már élettársi kapcsolatban is élnek többen boldogan, de ha két embernek nem egyezik errol a világnézete, akkor el kell gondolkozni azon, hogy mi lenne a jó. Vagy továbblépsz, vagy megbeszéled és kompromisszum lesz köztetek.

Ezt a válaszom is lepontozhatjátok nyugodtan, van aki érteni fogja a 21-es válaszomat, és ezt a válaszomat is lepontozástól függetlenül, mint ahogy én is értettem amit 7-es írt, csak jó lenne, ha a kérdező is értené. De akkor is necces, hogy csak a gyűrű amit meglátsz a testvéred kezén, és a 4 hónap utáni eljegyzést, de lehet emögött a gyűrű mögött nem az van, amire a testvéred vágyik, és az csak a látszat. Ha nincs semmi necc emögött a kapcsolat mögött, akkor meg örülj a testvéred boldogságának, még akkor is ha nagy a korkülönbség, de ha van necc emögött a kapcsolat mögött, akkor vedd észre és próbálj meg segíteni, ha az amit látsz az csak látszat, és

ára van, és nem úriember az illető, vagy felrázni a testvéred, ha hülyeségbe ugrik, magyarán nem szereti a pasit, de amugy rendes a pasi, ahelyett, hogy a fától az erdőt nem veszed észre irigységedben, bármi is az igazság emögött, kevés infó, és igazából itt nem az a kérdés, hogy téged még nem jegyeztek el, inkább a testvéred a kérdés. De ne hasonlítgasd magad a testvéredhez, és kezdj el örülni a testvéred boldogságának, ha boldog, és akkor te is boldog leszel. Engedd el ezt a jaj a testvéremnek mennyivel jobb irigységet, mert lehet közel s távol sem olyan jobb.

2022. jan. 11. 07:30
 33/102 anonim ***** válasza:
97%

“ ha szóba jön a téma, mindig azt mondja, hogy addig nem kér meg, amíg beszélek róla, mert akkor nem meglepetés”

Ugye ezt az eget verően béna hazugságot te sem veszed be? Pont olyannal tűnik a pasid a leírásból, mint aki nagy felhajtással meglepetést akarna neked szerezni…

Amúgy ha annyira meg akar lepni, biztos lett volna rá már alkalma az évek alatt, hacsak nem kérdezed tőle az esküvőt minden egyes órában.

Innentől nagyon keményen állj a sarkadra és nem felhozni kell dolgokat meg kerdezgetni, hanem átbeszélni a terveket a jövőre, meg hogy ki mit vár a kapcsolattól. És ne hagyd magad lerázni ilyen béna kifogásokkal. Elhiszem hogy neki nagyon kényelmes ellenni a langyos vízben (f..osban), de szedje össze magát és mondja el mit is gondol valójában.

2022. jan. 11. 07:31
 34/102 anonim ***** válasza:
14%

31

"Az ilyen fiatalon kialakult kapcsolatok általában kudarcba fulladnak."

Szerintem 13 év nem kudarc.

Az emberek fele elválik 10 éven belül, szóval teljesen átlagos.

2022. jan. 11. 07:39
 35/102 anonim ***** válasza:
25%
Volt egy film két barátnőről szólt, az egyik állandóan nyaggatta a párját, hogy vegye el, a másik nem, aztán mindkettőt megkérték, és egy napon, egy helyen lett volna az esküvő, de összevesztek a helyen úgy, hogy még verekedtek is rajta, aztán az egyik nem házasodott össze a pasijával, mert talán vagy elege lett a pasinak, vagy megcsalta, aztán az aki nem házasodott össze összejött a másik csaj testvérével azt hiszem, a másik meg összeházasodott, de kibékültek. Miért írom ezt? Mert te is rástresszel erre, és nem veszed észre, hogy akiről beszélsz az a testvéred, egy szeretted, ne hagyd, hogy az irigység eltávolítson, elidegenítsen a saját testvéredtől, mert ma még csak ez a kérdés, de legközelebb az lesz majd, hogy már várják a babájukat, és milyen boldogok, de téged még mindig nem jegyzett el a párod. De amúgy talán jelzés értékű volt az a vicc is, lehet ő nem is akar valójában házasodni, és azért engedte hogy felpróbáld a gyűrűjét. Egy boldog szerelmes ember nem ajánlgatja a gyűrűjét felpróbálásra, még akkor is, ha tudja, hogy annak a másiknak a vágyálma egy gyűrű.
2022. jan. 11. 07:39
 36/102 anonim ***** válasza:
87%

A húgod felnőtt ember, ha nem áll gondnokság alatt, az ő dolga.

Mellesleg a szüleim egy hónap ismeretség után jegyezték el egymást, nem volt mobiltelefon, nem volt internet, nem volt lakástelefon, akkor apám Budapesten dolgozott, anyám Debrecenben tanult, az eljegyzés után fél évvel esküvő, aztán anyám még befejezte nappalin a sulit, és utána költöztek össze, együtt vannak lassan 40 éve. Vakmerők voltak, hogy ilyen hamar volt esküvő, eljegyzés? Igen, én nem ugranék bele így, azok alapján, amit én tapasztaltam ismerkedés során, de ők megtalálták egymást, és az idő őket igazolja, szó szerint jóban-rosszban. A tesódnak is lehet ilyen szerencséje. Ha meg nem lesz, még mindig dönthet másképp, sem az eljegyzés sem a házasság nem láncol örökké a másik emberhez, ha nem akarjuk, a 21. században élünk, nem a középkorban.

2022. jan. 11. 07:41
 37/102 anonim ***** válasza:
96%
33: Ebből is az látszik, hogy fejben teljesen máshol vannak, egész mást gondolnak az esküvőről. Az egyiknek a házasság a kedveskedés kategória, a másik a saját életét tervezi élete végéig praktikusan.
2022. jan. 11. 07:42
 38/102 anonim ***** válasza:
19%
36-os van ilyenre is példa, de gondolom a szüleid között nem volt több mint 20 év. Persze ettől függetlenül lehet boldog házasság is és szerencsés is lehet a hug, ha meg nem, akkor meg simán elválhatnak később. Bár ugye kevés az infó, reméljük a párja uriember.
2022. jan. 11. 07:44
 39/102 anonim ***** válasza:
86%
A szüleim között 7 év van, nem egykorúak, de ismerek nagyobb korkülönbséggel is sikersztorit, meg egykorúak között is. Nem ezen múlik. A kérdező kapcsolata viszont nyilvánvalóan nem megy semerre, mást akarnak, mások a célok, ezt le kell kommunikálni, hogy van-e értelme folytatni, vagy még most köszönjenek el egymástól. Ha nem lépnek, ebbe évtizedekig is bele lehet ragadni.
2022. jan. 11. 07:50
 40/102 anonim ***** válasza:
96%
Ne a húgodat hibáztasd, amiért a párod nem akar téged SOHASEM elvenni, mert kényelmes neki így, hisz bármikor kiléphet következmények nélkül.
2022. jan. 11. 07:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!