10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:
Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.
Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.
A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.
Nem a csokit kell megvonni egy gyerektől, hanem tudatos, megfelelő táplálkozásra nevelni. Csak ehhez a szülőnek is változnia kéne, és egyszerűbb fogyókúráztatni a gyereket, mint összeállítani egy étrendet és annak megfelelően meghatározott mennyiséggel etetni.
fogyókúra tömören: éhezéssel hirtelen súlyvesztés a sejtek víz háztartása felborul, majd a megszokott kajálásra visszatérés után hirtelen hízás!!! Az a baj ezzel az emberek nagyon nagy része nincs ezzel tisztába, és csak az a célja, hogy nyáron arra a 1-2 hónapra valahogy kinézzen.
Megfelelő táplálkozás: lényege, ha korához, testalkatához stb megfelelően eszik, akkor lehet hetente csak 0,5 kg-t fogy maximum, ha túlsúlyos, de nem is fog visszahízni és nyugodtan ehet csokit pizzát vagy amit akar, persze mértékkel.
Heti 1 pizza/hambi, 2-3 szelet csoki nem okoz gondot, ha a hét többi napján betartja az étkezéseket! Szó sincs fogyókúráról, ez a legnagyobb f...ság amit a női magazinok sulykolnak a népbe, azzal szlogennel hogyan fogyjunk 10 kg 2 hét alatt. Az eredménye meg 3 hónap múlva +15 kg súly felesleg, de 2 hétre tényleg megvolt az áhított alkat...
Ha hízik a gyerek annak nagyon sokszor egészségügyi oka van! Ki kell vizsgáltatni! Pajzsmirigy működés megfelelő-e? Többnyire bizony igen, az étel intolerancia a legfőbb hízásért felelős probléma. Csak ezt sokan nem tudják, sőt, fogalmuk sincs róla mi ez!!!
röviden egy pl: ha a tojás fehérjére határértéken felül intoleráns valaki, akkor a szervezet nem tudja lebontani, antitesteket termel ellene, majd mivel nem tud vele mit kezdeni eltárolja --> hízás.
Alattomos dolog ez az esetek nagyon nagy részében nincs más tünet csak a hízás, de lehet puffadás, kiütések, meg egy halom más is.
Az intolerancia nem azonos az étel allergiával. Intolerancia esetén az evést követően 72 órán belül jelentkeznek a tünetek, allergiánál szinte azonnal van néhány órán belül.
Nem elhízott a gyerek, de igenis elérte azt a pontot, amikor már figyelni kell, mert lehet belőle túlsúlyos valaki.
Felnőtt nő testét meg ne hasonlítgassuk egy gyerekéhez, ne vicceljünk már. A felnőtt nőknek más az izomzatuk, van mellük, szélesebb csípőjük, combjuk, fenekük, a gyerekeknek nincs, max most kezd kifejlődni.
Én felnőttként vagyok 152 cm, ehhez 47 kg, enyhén izmos. Nekem több izommal normális lenne az 50, de 10 évesen 144 (igen, nem nőttem sokat, korán értem) és ehhez 35 kg voltam. És senki sem tartott túl kevésnek.
Ja, csak az átlag magassága 130-140 cm közt van valahol...
34: ne mondd már nekem, hogy minden gyerek anorexiás lesz, akinek a szülei odafigyelnek a táplálkozására!!!
Olvasd a fölötted írót.... 35 kiló volt ennyi idősen. És ez egybevág a WHO számaival...
Nekünk szerintem annyira van jogunk ebben bármelyik félnek is a pártjára állni, mint mondjuk eldönteni azt, hogy belefér-e a ti háztartásotok anyagi keretébe, hogy mondjuk 1, vagy 2, vagy akár 3 streaming szolgáltatásra is előfizessetek. Lefordítom: semennyire. Nekünk ebben a kérdésben - apám szavaival élve - egyszerűen nem osztottak lapot. Nincs hozzá közünk. Semmi közünk hozzá.
De:
Mindazonáltal leírok egy példát:
Anyósom pl. rém öntörvényű ember. Ha NÁLUK én nem úgy viselkedem, ahogy Ő (a férje egy papucs) azt elvárja, akkor őrjöng (családi ház, a következő szomszéd 1 km-re, tehát ha zeng a ház éjjel 2-kor, akkor se szól érte senki).
Hatalmas adag ételeket mer ki, ha nem eszem meg, mert a fele adag étel is bőségesen elég, akkor őrjöng, sőt, pofozásra is volt már példa, de visszaadtam neki, és azóta erről letett, mert az mégsem járja, látogatáskor hülyére püföljük egymást.
Nálunk ezt úgy oldottuk meg, hogy 1. nem élünk együtt 2. Egyszer egyikünknél vagyunk 2 napot, máskor meg a másikunknál, (az én szüleim normálisak) és 2 hetente 2 napot meg túl lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!