Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 10 éves unokám kb. 150 centi...

10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:

Figyelt kérdés

Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.

Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.

A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.

2021. nov. 26. 15:00
 21/98 anonim ***** válasza:
35%
Azért 150 centihez 50 kg még nem sok, így túltolja. Ilyen kontrollmániával vagy anorexiába, vagy bulimiába vagy túlevésbe, de valamibe bele fogja hajtani, ha teszem azt, egy maximalista emberről van szó. Csak majd ne lepődjön meg, ha felnőttként egész életében dobálhatja ki a pénzt pszichológusra, úgy elfuserált a pszichéjét.
2021. nov. 26. 15:41
 22/98 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekként pont kicsit kövér voltam, de azért valahogy pont sohase csúfoltak. Minden másért igen. :D
2021. nov. 26. 15:42
 23/98 anonim ***** válasza:
65%

És még mindig nem érti, hihetetlen.. Melyik részét nem tudod annak felfogni, hogyha a gyerek anyja azt mondja NEM, akkor az nálad is és mindenhol máshol is nem! A saját gyereke érdekében cselekszik, neked meg a legnagyobb problémád, hogy de hat nálad miért nem ehet. Mert nem. Nem te vagy az anyja!

Egyébként te használtad a “hiába dumálok neki” kifejezést, én csak a te szavaidat használtam, úgyhogy nyugalom van.

2021. nov. 26. 15:42
 24/98 anonim ***** válasza:
100%

14:esetleg tesódnak nem jutott eszébe példát mutatni, terror helyett?

Miért is vagyunk meglepődve, hogy Magyarország az élen jár az öngyilkosságok számában, vagy annyi szar szülő-gyerek viszony van...

2021. nov. 26. 15:43
 25/98 anonim ***** válasza:
44%
Én a saját belátásom szerint nem eszem édességet, mert egészségtelen és hizlal. Te meg ilyenekkel akarod tömni a saját unokádat? Ha nem lenne husis, akkor sem kéne ilyesmiket ennie sem neki, sem másnak...
2021. nov. 26. 15:46
 26/98 anonim ***** válasza:
80%
Ha duci az unoka és ezért nem ehet édességet, akkor nálad sem ehet. Pont. Nem olyan nehéz ezt megérteni.
2021. nov. 26. 15:47
 27/98 anonim ***** válasza:
82%

Nézd meg ezt a táblázatot:

[link]

Magyarázat hozzá:

[link]

A 10 éves lányok esetén az 50 kilós súlynál a lányok 97%-a soványabb....

Tehát azért nem tekinthető "kicsit husisnak" az unokád.

2021. nov. 26. 15:49
 28/98 anonim ***** válasza:
83%

Tudja fene, kolléganőm lánya a fiát eltiltotta minden csokoládétól, édességtől, csak akkor ehet, amikor ő megengedi.

Mert ugye kap. Mikulás, Húsvét stb. mert a többi unokának is megveszi, megcsinálja a csomagot a mama, a lánya el is fogadja, majd az összes holmit beteteti egy dobozba, amiből ha éppen megengedi egy-egy dolgot kivehet.

A szülei válása, az iskolaváltás, a családi konfliktusok miatt elég stresszes amúgy is a gyerek, de amikor sírva hívja a nagymamát, hogy de most azonnal vigyen neki ezt vagy azt, mert megkívánta, megette a dobozból, és ha hazaér az anyja rettenetes balhé lesz, azért... És nem arról van szó, hogy megevett egy fél doboz édességet, hanem az anyukája tételesen számon tartja, hogy mi volt benne, és rendszeresen ellenőrzi, a készletet.

Szerintem azért nem kell bántani sem a kérdezőt, sem a lányát, mindkettő a maga szemszögéből jót akar.

Különben meg 11-es, ha a gyerek ha akarja meg fogja szegni a szabályokat, amikor nem fogják tudni ellenőrizni, nagymama nélkül is. Legalábbis kötve hiszem, hogy ha megyek az utcán, minden egyes szembe jövő dohányzó kiskorú, vagy energiaitalt iszogató a szülei tudtával és engedélyével teszi ezeket a dolgokat.

2021. nov. 26. 16:02
 29/98 anonim ***** válasza:
61%

Az unokád elhízott, pont. Nem kell szépíteni, és az anyukának igaza van, hogy diétáztatja.

A csúfolás meg x dolog, a sok egészségi gond meg a másik.

2021. nov. 26. 16:04
 30/98 anonim ***** válasza:
92%

Nem érdemes a BMI- alapján nézni, mert az felnőttekre vonatkozik!

Ahogy a 27-ben írtam, a gyerekeknél a percentilis táblázatot kell alkalmazni, ezt írják itt is:

[link]

2021. nov. 26. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!