10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:
Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.
Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.
A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.
Mert egy laza étkezési zavar megoldaná a dolgot...
Basszus, növésben lévő gyerekről van szó.
Ha csúfolni akarják, akkor fogják, ha nem a súlya miatt, akkor azért, mert szőke, vagy szemüveges, vagy nem a megfelelő márkákat viseli, amiket szerintük kellene...
Értem én a jószándékot, de vannak módszerek, amik többet ártanak, mint használnak.
A 13 eves lanyom 166 centi es 45 kilo, normalis testalkata van. A te unokad mar most tulsulyos. Szerinted csak 'kicsit husisabb', de 10 evesen az a kicsit husis 15 eves korara kover lesz, 20 evesen meg elhizott.
'Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.' - na, ez lenne az a pont amikor egy ideig nem vinnem at a gyereket a mamahoz...
CSatlakoznék az #5-höz!
Ha egy gyerek szeret enni, és hajlamos a hízásra, akkor nem az ételt kell tőle megvonni, hanem a mozgást kell fokozni.
Járjon futni, vagy írassák be a szülei valami rendszeres sportra.
Már megint egy nagymami, aki mindent IS jobban akar tudni, mint a szülő.
Kérdező, ha az anya azt mondja, hogy NINCS ebéd után édesség, az pontosan azt jelenti, hogy NINCS ebéd után édesség. Nálad se.
A lányodnak van igaza. Te ne kérdőjelezd meg a döntését a gyerekkel kapcsolatban, mert semmi jogod hozzá.
Ha valaki kövér, akkor nem a csúfolódás a legnagyobb probléma. A lányod a gyerek érdekeit nézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!