Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 10 éves unokám kb. 150 centi...

10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:

Figyelt kérdés

Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.

Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.

A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.

2021. nov. 26. 15:00
 11/98 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk ne dumálj neki és ne szólj bele, hogyan neveli a gyerekét? Ez sokat segítene. Ő az anyja, nem éhezteti azt a gyereket, szimplán ebéd után nem tömheti magát meg édességgel! Nem, nálad sem. Nem is értem hogy gondoltad. A szülők által hozott szabályok csak náluk, otthon érvényes?? A házból kilépve meg azt csinál, amit akar? Hát ez nagyon nem így működik.
2021. nov. 26. 15:18
 12/98 A kérdező kommentje:

Látom, azóta már többen írtatok. Messzebb laknak, nem miattam hízott...

A lényeg a csúfolódáson van. Írtam, hogy sportol, örökmozgó.

2021. nov. 26. 15:18
 13/98 anonim ***** válasza:
93%
12. A csúfolódás ellen sajnos nem sokat tehetsz.
2021. nov. 26. 15:21
 14/98 anonim ***** válasza:
72%
Igaza van az anyjának. Tesóm fia 14-15 évesen kapaszkodj meg, 120 kiló volt, és 150-160 cm kb. Undorítóan nézett ki, mint egy kismalac. Most biztos haragszik a kislány az anyjára, de idővel megköszöni majd hogy vigyázott az alakjára. Lefogyni sokkal nehezebb.
2021. nov. 26. 15:29
 15/98 A kérdező kommentje:

Szóval akkor az a helyes, ha itt nálam sem ehet egy kindercsokit? Unokám kérte, a lányom meg nem engedte. Ezért írtam, hogy oldja meg otthon.

A kb. 150-152 centi és a 50 kiló tényleg ennyire sok? Én nem látom kövérnek, csak picit husisabb.

(Egyébként értem, amit eddig írtatok.)

2021. nov. 26. 15:31
 16/98 anonim ***** válasza:
87%
Még mindig nem érted? Ha a gyerek anyja úgy dönt, hogy nem ehet édességet, akkor nálad sem ehet édességet. És neked ezt el kell fogadnod
2021. nov. 26. 15:34
 17/98 anonim ***** válasza:
84%

Engem is a nagyanyám hizlalt fel, ha nem tolták otthon a csokit, magamtól nem ettem.

De hogy ez kövér... hát nem tudom, én felnőtt vagyok, 157 centi, 53 kiló, és nem mondanám, hogy kövér...

2021. nov. 26. 15:34
 18/98 A kérdező kommentje:
11., Fene tudja. Én tudtam gyerekként, hogy amit otthon nem lehet, azt mamámtól megkaptam, köztük mégsem volt belőle dráma. A hangnemet légyszi vedd lejjebb, mert ha én normálisan írok, akkor ne az legyen, hogy te ne dumálj bele. Megértem normális mondatban is.
2021. nov. 26. 15:35
 19/98 anonim ***** válasza:
91%
18. Nem mindenki egyformán hajlamos a hízásra.
2021. nov. 26. 15:40
 20/98 anonim ***** válasza:
63%

Ha a gyerekek cikizni akarnak valakit, cikizni is fogják. Találnak rá okot, ne félj.

Én se kövér, se kapafogú, se kancsal, se fogszabályzós, se semmi nem voltam. Így belekötöttek az orromba. Ennyi.

Megnéztem vagy 3 ilyen súly-magasság-kor táblázatot. 150 centis, 10 éves lánynak az 50 kg egyáltalán nem vészes. Az ideális átlag 47 kg lenne. De ha már kezd nőni a melle, s nem tiszta lapos a feneke, vagy nem fogpiszka lábai vannak, ott van az a +3 kg.

2021. nov. 26. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!