Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 10 éves unokám kb. 150 centi...

10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:

Figyelt kérdés

Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.

Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.

A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.

2021. nov. 26. 15:00
 71/98 anonim ***** válasza:
56%

[link]

Egyébként itt egy táblázat, hogy hány éves gyereknek, hány centihez hány kilónak kellene lennie.

Azért a kérdező unokája még beleesik a normál kategóriába, csak mondom...

Ettől még nem kell csokit csokival zabálnia, mert az sport mellett is iszonyatosan egészségtelen, de azért alkalmanként egy Kinder csoki miatt nem kellene kivágnia anyukának a hisztit, mert akkor felnőtt korában kihasználja, hogy nem ugatnak bele a kajálásába és akkor még irreverzibilisebb lesz a súlykérdés. Ha olykor kap egy 2 dekás Kinder-tojást-persze, ennél nem többet, hangsúlyozom-, akár hétköznap, attól még nem dől össze a világ, ha amúgy meg egészségesen étkezik a sport mellett.

Pl. egy felkapott, 50 kg vasággyal típusú szegedi menő-manó orvosnő is cukros ám, csak úgy mondom... A saját családom példájából is mondom, hogy ha valaki konstans stressz alatt él, bizony vékonyan is lehet ám cukorbeteg.

Szóval a tudatos életmódra szoktatás mellett az se mindegy, milyen az anyuka viszonya a gyerekkel, az anyuka mennyire maximalista,stb. Mert ha szerencsétlen csajt anyuka állandóan baxogatja valami miatt, ott tök mindegy, milyen kimérten táplálkozik, röhögve előjöhet valamilyen durvább endokrin betegség, pl. PCOS, pajzsmirigy-alulműködés, cukorbetegség, inzulinrezisztencia,stb. Dagadtnak se kell lenni hozzá. Mondok jobbat: 16 éves ismerős csaj soha egy percig nem volt kövér,aktív életet él és már most(!!!!) inzulin rezisztens és alulműködő pajzsmiriggyel van megverve.

2021. nov. 26. 20:03
 72/98 anonim ***** válasza:
0%

Igen, az egyes típusú cukorbetegek és az inzulinrezisztensek vékonyak. A kettes típusú cukorbetegekre jellemző az elhízás.

2021. nov. 26. 21:57
 73/98 anonim ***** válasza:
92%
"azért alkalmanként egy Kinder csoki miatt nem kellene kivágnia anyukának a hisztit" A nagyinak se kéne patáliát csapni a gyerek előtt, és veszekedni az anyával mert ő csokival tömné a "húsis" unokáját. Ez a legaljasabb módja ahogy szembefordulhat egy szülővel. Ha tovább óhajtja hizlalni az unokáját, legalább ne a gyerek előtt acsarkodjon az anyára.
2021. nov. 26. 22:08
 74/98 anonim ***** válasza:
26%
Ha a kedves anyuka be tudná tartatni a diétát egész héten a gyerekkel, akkor hétvégén a nagyinál nyugodtan megehetne egy sütit vagy egy csokit. Azért 10 éves gyerekből ne akarjunk már fitness ladyt csinálni.
2021. nov. 26. 22:27
 75/98 anonim ***** válasza:
89%

"Szia, mik voltak a tünetek és honnan tudtad, milyen vizsgálatra menj?"

Hullott a hajam. Amúgy aranyos volt a háziorvos, ő küldött mindenhova, hogy derítsük ki, az már nem az ő hibája, hogy nem jöttek rá.

A Synlab honlapján volt egy hajhullás labor, arra mentem el, azon néztek inzulint.

Egyébként az inzulinrezisztencia összefügg az elhízással. Ha súlyosbodik, ebből lesz kettes típusú diabétesz.

A legviccesebb az egészben, hogy mikor mentem a vérvételre, a nővérke kérdezte, mi baj, miért csináltatok vizsgálatot, és mikor elmondtam, végignézett rajtam, és megkérdezte, hogy nem vagyok-e inzulinrezisztens. Mondtam neki, nem hiszem. Magamban arra gondoltam, annyi orvosnál voltam, egynek csak eszébe jutott volna. De nem, egy nővérke ránézésre diagnosztizált.

2021. nov. 26. 22:29
 76/98 anonim ***** válasza:
85%

"Ha a kedves anyuka be tudná tartatni a diétát egész héten a gyerekkel, akkor hétvégén a nagyinál nyugodtan megehetne egy sütit vagy egy csokit"

Látom, nem óhajtod a lényeget látni. A nagyi SE bírálja felül a szülő döntését, pláne ne támadja a szülőt a gyerek előtt. A gyerek meg gyerek: nyilván ahhoz fog húzni aki nem normális ételt adna neki hanem csokikával meg chipsszel etetné. Az anya kiszúrta hogy a baj lesz, most kell megfogni a dolgot mielőtt hájas lesz a gyerek , a nagyi meg nekiáll botrányt csinálni, és nagy ívben tojt rá hogy mit akar a szülő.

Na ez a itt a szitu, ez messze nem a csokika a lényeg: hanem a mama önfejűsködése, meg ahogy intézte az egészet. Ha gondja van azzal amit az anya csinál, beszélje meg NÉGYSZEMKÖZT az anyával. Még valami: a gyerek tudta hogy nincs édesség, de azt is hogy a mama semmibe veszi az anyját, úgyis ad édességet. Magyarán a kislány előadta a maga kis játszmáját, mert nem bír meglenni egy hétig se csoki nélkül (és nem, nem kell a szülőnek édességgel tömni a gyereket ha ilyen nagyanyja van.)

2021. nov. 26. 22:59
 77/98 anonim ***** válasza:
81%
#74, no igen, anyuka "szívjon" egész héten a diétáztatással, hogy hétvégente a nagymami lehessen a józsaru, és még oda is sziszeghesse, hogy "lááátod, anyádtól egy falat csokit se kapsz. Bezzeg a nagyi.."
2021. nov. 26. 23:01
 78/98 anonim ***** válasza:
9%
13 évesen már nem jönne be a pedofiloknak, de... szerinted akkor ezek szerint drogozni is hagyni kell, különben lelép?
2021. nov. 26. 23:21
 79/98 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ki eltt ez már tárgyalva, a szülő dolg eldönteni mit ehet, nagymamának nyilván nem esik jol hogy helyette emgmondják de akkor is a szülő hatásköre
2021. nov. 26. 23:29
 80/98 anonim ***** válasza:
20%

75: Akkor magánlabor, hajhulláspanel?

És a vérkép alapján ki hozta meg a diagnózist?

2021. nov. 27. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!