10 éves unokám kb. 150 centi és kb. 50 kiló. Tény, hogy jó étvágya van, de a lányommal összevesztünk,mert itt sem engedte enni azt, amit szeretett volna.Kinek van igaza? Többi lent:
Azzal a jelszóval fogyókúráztatja, mert az utóbbi fél évben tényleg hízott, és felőle ehetne, amennyit akar, de FÉLTI, hogy az osztálytársai gúnyolni fogják, mert kicsit husisabb. Itt voltak nálunk, de ebéd után semmilyen édességet nem ehetett.
Mondtam neki, otthon intézd, nehogy már itt se ehessen azt, ami neki jólesik.
A lényeg azon van, hogy azért nem ehet kedve szerint, mert nem akarja, hogy csúfolják az iskolában, ki lesz téve az esetleges szekálásnak.
90., 21 éves fiú: Jó volt olvasni a soraid, persze nem a szüleid általi durva beszólásokat, és az orvosi marhaságot.
Azt volt jó olvasni, hogy magad döntöttél így. További sok sikert az életben! <3
Kíváncsi vagyok, ha hasonló paraméterekkel fiú lenne, akkor is észrevennék-e, hogy nem néz ki "csinin". A környezetemben van három 5 év alatti fiúcska, az apja mindegyiknek alacsony és elhízott, és a kicsik is baromira kövérek. Nem olyan, hogy ránézel, és azt mondod, határeset, nem, kövérek. A környezet csak "szép szál legénynek" hívja őket, meg "tiszta apja", "jó étvágya van".
Na velük lesz baj, mert nem fognak nekik "nyúlkaját" adni.
93.: Hát akkor hogy értsd: Ő kérte, én adtam volna, de az anyja nem engedte. Senki nem akarta lenyomni a torkán, én biztos nem.
94.: Köszi, de képzeld, én írtam rosszul a kérdés kiírásakor. Szóba jött az 50 kiló a lányommal való beszélgetéskor, és én értettem félre, nem 50 kiló, hanem csak 44.
Lecsengett a kérdésem, senki nem reagált, csak ti ketten tegnap, gondoltam, már feledésbe is merült a kérdésem, ezért nem írtam ide válaszként semmit. Értesítést kaptam, hogy jött újabb válasz. Akkor most helyesbítek: a novemberben feltett kérdésemkor nem 50 kiló volt. Mindnyájan méretszkedtünk, amikor itt voltak nálunk aznap, én tévedtem. Így is fel volt háborodva a csokival kapcsolatban akkor, ezért írtam ki a kérdést. Ennyi idő elteltével már teljesen mindegy, de gondoltam, tartozom ennyivel nektek, válaszolóknak.
Így végképp túlzásnak tartom. Nem véletlen írtam korábban, hogy ilyen maximalizmussal simán be lehet nyelni egy étkezési zavart-anorexia,bulímia,túlevés,stb- a későbbiekben, csak jól le lettem pontozva. Nem azt mondom, hogy minden nap csokoládét kell ennie, de ha egészségesen és változatosan kajál és ünnepekkor kap ajándékba csokit, abba nincs miért belekötni, ha nincs cukorbetegséggel diagnosztizálva, mert akkor tényleg max. diabetikus csokit ehet.
Bár azért ha otthon konstans stressz alatt van tartva, azért ott is be lehet nyelni egy kis "endokrin finomságot", akár inzulinrezisztenciát, vagy PCOS-t, és kövérnek se kell ám ott lenni. Nem véletlen, hogy akik ténylegesen valami személyiségzavaros mellett nőnek fel, valamelyiket úgy benyelik, mint a huzat, kövérség nélkül is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!