Kövezzetek meg, de szerintem ez olyan, mintha a nő a férfi tulajdona lenne.
2021. nov. 22. 16:59
72/97 anonim válasza:
#71 - Nekem is ez a véleményem.
2021. nov. 22. 17:46
73/97 anonim válasza:
70!
Na és most te nézd meg azt az igazolványt. Fordítsd meg és ott a születési neve.
De továbbra sem értem, miért fáj valakinek, ha valakivel akarja venni a férje teljes nevét és miért kell bunko módon Sándornénak szólítani, ha tudod a keresztnevet.
2021. nov. 22. 17:46
74/97 anonim válasza:
Általában a diplomás nők megtartják a születéskor kapott nevüket. Ritka az olyan, hogy valaki Vas Eugéniaként születik, ledoktorál, férjhez megy Lengyel Ottokárhoz, és Lengyel Ottokárné dr. néven szerepel.
2021. nov. 22. 17:51
75/97 anonim válasza:
Régimódi, számomra visszataszító ha fiatalként (értsd 30 évnél nem idősebb) követi ezt a régi szokást.
Most erre a formátumra gondolok pl Nagy Jánosné!
Nem is igazán látok már ilyesmit...amúgy az ilyen emberek ugyanúgy a lánykori keresztnevüket használják általában, egy csomó idősebb asszony van a munkahelyen....szóval biztos sok értelme volt! :D
2021. nov. 22. 17:54
76/97 anonim válasza:
Ez a felveszem a férjem nevét nekem olyan távolságtartónak tűnik. Bár lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy ezzel megtiszteli a férjét. Mások szerint ez behódolást jelent.
2021. nov. 22. 17:54
77/97 anonim válasza:
Akkor lenne igazságos (lehet, hogy nem ez a legjobb szó ide), ha a férj nevében is szerepelne, hogy ki a felesége pl. Czöpke Klára férje Jegecz Egon.
2021. nov. 22. 17:58
78/97 anonim válasza:
Ami még vicces,hogy gyakorlatilag a konzervatívok genderezik a liberálisokat,közben meg Kis Sándorné nőként olyan,mintha férfi névvel élne:DDDD
Micsoda világot élünk:DD
2021. nov. 22. 18:14
79/97 anonim válasza:
#74 Amúgy durva,hogy valami társadalmi rang kell ahhoz,hogy valaki elég értékesnek érezze magát ahhoz,hogy megtartsa a nevét.
Mondjuk egy konyhás néni sem ér kevesebbet egy doktornőnél mondjuk.
2021. nov. 22. 18:17
80/97 anonim válasza:
Hát az ismeretségi körömben van doktor, mégis xyné lett. XYné dr VZ. Neki igy tetszik. Nem volt még 30, amikor ferjhez ment. Még mindig nem értem, miért zavar ez bárkit is. Magánügy e mindenkinek, milyen névvel kiván élni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!