Szerintetek milyen ha egy 25 éves nő felveszi a férje teljes nevét házasságkötéskor? Pl xy né?
Szerintem oltári gáz. Mondjuk nincs a környezetemben ilyen ember, nekem a nagymamáim is maradtak leánykori nevükön, szóval a gyakorlatban nem találkozom a problémával. Nyilván mindenki azt csinál amit akar, engem nem érdekel, de a magánvéleményem, hogy ciki.
Viszont szerintem ha valaki felveszi keresztnévként hogy Sándorné, akkor onnantól annak illik szólítani. Elvégre a névnek az az elsődleges funkciója, hogy azon szólítsák az embert. Ha valaki a huszonegyedik században képes felvenni a Sándorné nevet, akkor nyilván azért teszi, mert nem akarja, hogy Gizinek szólítsák. Hiszen önként és dalolva lett Sándorné.
:DD
Ez olyan vicces:)
Egy ismerősöm mesélte,hogy valami haverja az apja névnapján az anyját is felköszöntötte,hiszen neki is akkor van a névnapja:DD
Ami nekem még fura az oroszoknál,cseheknél,szlovákoknál az -ova végződés családneveknél.
De még az is jobb egy fokkal,amikor valakinek az az utóneve,hogy Sándorné:D
68!
Kérlek nézd át az Mta adható nevek listajat. A Sándorné nem szerepel rajta. Nem keresztnév.
Igen, ezt már letisztáztuk pár körrel korábban, írtam a 66-os kommentben, hogy valóban nem keresztnév. Pont ezért felháborító szerintem ez a fajta névfelvétel. A nőnek innentől nincs keresztneve.
Kérlek nézd meg egy ilyen nő személyiét! Nem látsz benne Gizit. Láthatnál, ha szeretett volna Gizi maradni. De nem akart. Családi és utónév van.
Családi: Nagy
Utónév: Sándorné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!