Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen ha egy 25...

Szerintetek milyen ha egy 25 éves nő felveszi a férje teljes nevét házasságkötéskor? Pl xy né?

Figyelt kérdés
2021. nov. 21. 22:13
 61/97 anonim ***** válasza:
26%
Nahat, nálad nem ezt tapasztalom :) örültem a szerencsemnek.
2021. nov. 22. 14:56
 62/97 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem oltári gáz. Mondjuk nincs a környezetemben ilyen ember, nekem a nagymamáim is maradtak leánykori nevükön, szóval a gyakorlatban nem találkozom a problémával. Nyilván mindenki azt csinál amit akar, engem nem érdekel, de a magánvéleményem, hogy ciki.

Viszont szerintem ha valaki felveszi keresztnévként hogy Sándorné, akkor onnantól annak illik szólítani. Elvégre a névnek az az elsődleges funkciója, hogy azon szólítsák az embert. Ha valaki a huszonegyedik században képes felvenni a Sándorné nevet, akkor nyilván azért teszi, mert nem akarja, hogy Gizinek szólítsák. Hiszen önként és dalolva lett Sándorné.

2021. nov. 22. 15:29
 63/97 anonim ***** válasza:
38%
A Sándorné nem keresztnév.
2021. nov. 22. 15:38
 64/97 anonim ***** válasza:
71%

:DD

Ez olyan vicces:)

Egy ismerősöm mesélte,hogy valami haverja az apja névnapján az anyját is felköszöntötte,hiszen neki is akkor van a névnapja:DD

2021. nov. 22. 15:40
 65/97 anonim ***** válasza:
71%

Ami nekem még fura az oroszoknál,cseheknél,szlovákoknál az -ova végződés családneveknél.

De még az is jobb egy fokkal,amikor valakinek az az utóneve,hogy Sándorné:D

2021. nov. 22. 15:44
 66/97 anonim ***** válasza:
33%
#63 Nem az, de ahelyett veszik fel. Nem mellé, helyett. Így jobbhíján marad a Sándorné megszólítás, mivel a keresztnevéről önként lemondott. Nem fogok Gizinek szólítani egy Sándornét, ugyanúgy, ahogy egy Pétert sem Zoltánnak.
2021. nov. 22. 15:52
 67/97 anonim ***** válasza:
27%
Nem ahelyett veszi fel. Mellé veszi fel. Kovács Sándorné keresztneve nem Sándor, hanem teszem azt Gizi. Péter keresztneve meg Péter es nem Zoltan.
2021. nov. 22. 16:02
 68/97 anonim ***** válasza:
63%
Nem mellé veszi fel, mert akkor a hivatalos neve Nagy Sándorné Gizi lenne. Ellenben ő a Nagy Sándornét választotta. Innentől semmi köze a Gizihez.
2021. nov. 22. 16:17
 69/97 anonim ***** válasza:
25%

68!

Kérlek nézd át az Mta adható nevek listajat. A Sándorné nem szerepel rajta. Nem keresztnév.

2021. nov. 22. 16:22
 70/97 anonim ***** válasza:
75%

Igen, ezt már letisztáztuk pár körrel korábban, írtam a 66-os kommentben, hogy valóban nem keresztnév. Pont ezért felháborító szerintem ez a fajta névfelvétel. A nőnek innentől nincs keresztneve.

Kérlek nézd meg egy ilyen nő személyiét! Nem látsz benne Gizit. Láthatnál, ha szeretett volna Gizi maradni. De nem akart. Családi és utónév van.

Családi: Nagy

Utónév: Sándorné

2021. nov. 22. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!