Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen ha egy 25...

Szerintetek milyen ha egy 25 éves nő felveszi a férje teljes nevét házasságkötéskor? Pl xy né?

Figyelt kérdés
2021. nov. 21. 22:13
 21/97 anonim ***** válasza:
73%

Hat ha ez az uj divat.

Regen anyamek idejeben (aki 50-es evekben szuletett) es az o szulei korpsztalyaban ez elvaras is volt. Kovacs Istvanne...majd lassan jottek a Kovacsne Nagy Evak

Egy konyveben fejtegeti a Csernus Imre, hogy ez a né-zés olyan mintha a nő feladna magat es tulajdonna valna, pontosabban hogy regen ez igy is volt es ezt hűen tukrozte mert hogy vedd el az n-t es akkor nem Kovács Istvánné lesz a nő, hanem Kovács Istváné :-)

mindenesetre elgondolkodtato

2021. nov. 22. 00:33
 22/97 anonim ***** válasza:
71%

Eleg divatjamult. Egy fiatal ismerosom sincs aki igy vette fel a nevet.

A leggyakoribb most a ferj vezetekneve a no keresztnevevel. Idonkent meg felbukkan egy-egy olyan is hogy 2 vezeteknev kotojellel es a no keresztneve.

Ezek kulfoldrol jottek mert pl Amerikaban nincs olyan hogy "né", hanem

pl Jennifer Ann Johnson hozzamegy egy Tucker vezeteknevuhoz akkor ejti a kozepso nevet, helyette az o vezetekneve lesz a kozepso neve es a ferj vezeteknevet hasznalja, tehat Jennifer Johnson Tucker, de mivel a kozepso nevet nem hasznaljak, ezert csak Jennifer Tuckerkent mutatkozik be.

2021. nov. 22. 01:22
 23/97 anonim ***** válasza:
36%
A mi drága polgármesternénknek fontos volt, hogy így vegye fel, gondolom, a fidesz megparancsolta.
2021. nov. 22. 06:07
 24/97 anonim ***** válasza:
89%
Magánügye. Úgy veszi fel a férje nevét, ahogy akarja.
2021. nov. 22. 06:20
 25/97 anonim ***** válasza:
100%
Ha neki az tetszik... Nyáron 3 esküvőn voltam, 2 menyasszonynak lett "Kovácsné Kis Anna" forma, egynek "Kovács-Kis Anna". 30as korosztályban egy "Kovács Béláné" is van akit ismerek🤷🏼‍♀️ Ő ha bemutatkozik hozzáteszi a keresztnevét, hogy Kovács Béláné Anna. Én meg megtartottam a nevem, ezen is van aki meglepődik, hogy a lánykori nevem maradt
2021. nov. 22. 06:29
 26/97 anonim ***** válasza:
74%
Ha háztartásbeli lesz akkor nem zavar, de ha együtt kell dolgozni vele akkor idegesít. Főleg ha nem közvetlen munkatárs, és csak annyit látok belőle hogy Istvánné, és milyen bunkó vagyok hogy huszadjara se tudom hogy ő Kati.
2021. nov. 22. 08:33
 27/97 anonim ***** válasza:
33%

26!

Hát az már a te szegenysegi bizonyítványod, ha képtelen vagy megjegyezni a nevet huszadjara se.

2021. nov. 22. 08:34
 28/97 anonim ***** válasza:
62%
Hát ha sok emberrel vagy kapcsolatban akkor előfordulhat. De valóban nem vagyok jó a nevek megjegyzésében, ez a gyengepontom. Egyébként pont ezért fel is írtam magamnak az Istvannek keresztnevét, na de valahol röhej hogy ez külön odafigyelést igényel.
2021. nov. 22. 08:40
 29/97 anonim ***** válasza:
30%
"Egy konyveben fejtegeti a Csernus Imre, hogy ez a né-zés olyan mintha a nő feladna magat es tulajdonna valna" Igaza van, oltári gáz. Sose tudnék komolyan venni egy olyan személyt, akinek még saját neve sincs. Gyenge és önállótlan személyiségre vall.
2021. nov. 22. 09:05
 30/97 anonim ***** válasza:
100%
Ő dolga.
2021. nov. 22. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!