Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen ha egy 25...

Szerintetek milyen ha egy 25 éves nő felveszi a férje teljes nevét házasságkötéskor? Pl xy né?

Figyelt kérdés
2021. nov. 21. 22:13
 31/97 anonim ***** válasza:
71%
29 én ezt a birtoklás dolgot azért nem érzem már érvényesnek, mert legtöbbször a nő dönt a nevviselesrol. És legtöbbször nem csak az a cél hogy a férj iránti elkötelezettséget bizonyítsa, hanem hogy tudassa a többi nővel, hogy ő házas: státusz. Akárhogy emancipalidunk mégis téma az MEG MINDIG hogy ha valakit "el se vesznek".
2021. nov. 22. 09:38
 32/97 anonim ***** válasza:
76%

#4-essel értek egyet.

Minden korban megvoltak a tömegkövető,önálló gondolat nélküliek.

Most a kötőjeles a divat.

Szerintem a legnormálisabb az lenne,ha mindenki megtartaná a saját nevét,ahogy a sportolónők,színésznők,híres emberek sem veszik fel a férjük nevét.

Az embernek maradjon már meg az egyénisége!

2021. nov. 22. 09:56
 33/97 anonim ***** válasza:
86%

"És amikor homoszexuálisok házasodnak,akkor ki veszi föl kiét

Jó kérdés!

Én meleg vagyok,és ha lenne párom,és lehetne házasodni,felvenni egymás nevét,akkor sem venném fel egy MÁSIK EMBER CSALÁDNEVÉT.

Én én vagyok,ő pedig ő.Neki más a családjának a neve,és nekem is.

A nőknél valahogy ezt természetesnek veszik,hogy a nőnek kell beleolvadnia a férfi családjába.

2021. nov. 22. 09:59
 34/97 anonim ***** válasza:
100%

Nem Magyarorszagon élek, nálunk a kötőjeles név az alap nőknél a házasságkötés után. Olyannyira, hogy ugyan az én magyar útlevelemben mindenütt a férjem vezetékneve + én keresztnevem szerepel, a helyi összes hivatalos papiron, kórházban, bankban, mindenütt asszonynev-lanynev neven vagyok szólítva és nyilvántartva is. Ha csak az útlevelemben szereplő nevet mondom be, nem találnak meg...

Engedélyezett nálunk a homoszexuálisok házasságkötése is, itt, legalábbis a kornyezetemben mindketten felveszik a másik nevét kötőjellel.

2021. nov. 22. 10:07
 35/97 anonim ***** válasza:
97%
Nekem a felesègem gelvette a nevemet. Ő azt mondta, hogy ez neki egy színbólum, hogy tartozik valakihez. Ha nem veszi fel, engem nem zavart volna. Màsnak meg semmi köze hozzà.
2021. nov. 22. 10:13
 36/97 anonim ***** válasza:
100%
34. De a gyerek neve mi lesz? Ő még a férjét kapja? Vagy a kötőjelest? :D Ez tényleg nem tudom hogy működik, nem viccből kérdezem.
2021. nov. 22. 11:33
 37/97 anonim ***** válasza:
60%
Amikor pedig úgy mutatkozik be, hogy Nagy Sándorné, akkor ne csodálkozzon, hogy Sándornénak fogom szólítani.
2021. nov. 22. 11:39
 38/97 anonim ***** válasza:
88%
37. Mamádat is úgy szólítod? Mert én nem Károlynénak hívom a sajátom.
2021. nov. 22. 11:41
 39/97 anonim ***** válasza:
86%

36!

A férj nevét. Homoszexuálisokkal meg eddig csak a kötőjeles verziós gyereknevvel találkoztam. De itt amúgy ha elválsz, azonnal leveszik a férj nevét a nőéről, mindegy hogy mit akar a nő

2021. nov. 22. 11:46
 40/97 anonim ***** válasza:
84%
38. Ő nem ~né-ként használja.
2021. nov. 22. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!