Ki menyit ad a fizetésetekből a családjának?
20 feletti otthon lakikhoz szol leginkább a kérdés.
Ha lehet a fizetésetek is írjatok le légy szíves.
17-es
Örülj neki hogy egyáltalán van támogatás! Ha rajtam múlna 0 forintot kapnának a gyerekesek és nem azért, mert ne szeretném a gyerekeket, hanem hányingert kelt bennem, hogy valaki pénz miatt szül vagy a gyerek születése után tartja a markát akit amúgy a szülők vállaltak....
Egyetemre járok, mellette pár napot dolgozom, ha a benzinköltséget levonom kb 50 K-t keresek kb, apukámmal élek vagy a koliban, nem fizetek bele semmibe, de a kaja egy részét magamnak veszem. Anyukámtól pedig még kapok 50 K-t.
Én nem tudom, hogy mi van itt, de a szintén tanuló ismerőseimet is támogatják a szülei és vannak, akik meg lakást, házat kaptak...
(25 : Azzal, hogy fizetted a rezsijét a lakásnak nem hazaadtál, hanem a szüleid támogattak egy ingyen albérlettel... Az a hatalmas különbség, hogy az otthon lakással szemben itt sokkal önállóbb, szabadabb vagy, nem kell a másikat kerülgetned vagy esetleg állandóan konfrontálódni vele...)
Nettó 330-at keresek, a rezsi rám eső része kb. havi 15 ezer, plusz a lakásbiztosítást meg egyéb költségeket is le szoktuk osztani egymás között, ez 3 havonta párezer forint. A kaját magamnak veszem. Ha nagyobb költségek adódnának, pl. valamit fel kéne újítani, abba nem szállnék bele, mert akkor a büdös életben nem lesz elég pénzem különköltözni.
25L
Számomra furcsa, hogy valaki pénzt ad le otthon. Persze nincs ingyen a rezsi meg a kaja. De ahhoz, hogy valaki önerőből elköltözzön majd, minden forint számít.
Én azt mondanám, hogy inkább tegyen félre a fiatal, ahelyett, hogy leadja otthon.
Szerintem nem ér véget a szülő felelősségvállalása,támogatása akkor, amikor a gyerek betölti a 18-at.
De hát nem vagyunk egyformák. Én igyekszem úgy alakítani a karrieremet, hogy később ne legyek rászorulva a pályakezdő gyerekem fizetésére.
A kérdésre válaszolva, elkoltoztem, mire teljes fizetést kerestem, nem csak diákmunkáztam. De sosem fogadtak volna el semmit a szüleim
39# Azért mondom, örülj magadnak aztán legyetek boldogok. Másnak a dolgaihoz hogy ők hogy csinálják meg semmi közöd.
Amúgy meg kurrvakönnyű vanból adni, ne legyél magadra nagyra.
Oszd be a semmit, akkor legyen nagy pofád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!