Házastársak, párok! Nálatok egy számlaszámra megy a fizetésetek?
Igen. Van egy ilyen számlánk, meg van a férjem nevén egy másik (hitel miatt). Azt is meg lehetett volna közösre csinálni, csak nem láttam értelmét.
Nekem pedig munkahely miatt kötött a bank, ahhoz bevettem társtulajdonosnak, íg ykét kártya van hozzá. Az SMS-ek nekem jönnek - ez kényelmi funkció, neki akkora a forgalom a telefonján, hogy észre se venné. De szükség esetén az én mobilomon vissza tudja keresni.
Köszi, neten már meg is találtam, hogy valóban van lehetőség.
Most kifejezetten egy bizonyos banknál érdekelt, és megtaláltam. :)
Az én fizetésem számlára érkezik, ehhez van a férjemnek társkártyája.
Ő készpénzben kapja a fizetését, annak egy részét minden hónapban befizetjük egy számlára és azt tesszük félre. Az a számla az ő nevén van, de csak kényelmi szempontból, hogy az ő nevén is legyen számla, hogy ha bármi miatt szükséges. Onnét max. interneten utalunk, ahhoz mindketten tudjuk a kdot, de szinte csak én használom azt a számlát.
És olyat is lehet, hogy valakinek van egy számlaszáma már, és ezt módosítjuk hogy kettőnké legyen?
A jog ugyanannyi marad?
Mi sem vagyunk házasok :)
De szerintem meg lehet ezt oldani anélkül is.
Külön számla, és nem lesz vita.
Akkora sosem lehet a rózsaszínű köd, hogy bárkinek is lehetőséget adjak, hogy a különvagyonomat költse!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!