Nálatok meg szokták kérdezni a szülők, hogy mennyi a fizetésetek?
Nálunk rendszeresen és engem kényelmetlenül érint. A bátyám kéretlenül is elmondja mindenkinek és vagánykodik a cuccaival, de én meg szoktam tagadni a választ olyanokkal, hogy "magánügy", "erről csak a NAV-nak vagyok hajlandó nyilatkozni, mással nem vagyok olyan bensőséges viszonyban" és társai, de nagyon kiakadnak, ordibálnak, csapkodnak.
De olyan kínos, amikor a nagycsaládi ebédnél anyám azzal menőzik, hogy a bátyám mennyit keres és nem szeretném, ha az én pénzügyeimet is ennyire kiteregetné, főleg hogy a család nagy része pióca. Azonnal rácuppannak a pénzes emberre és szívják a pénzét, jóllaknak, majd megint éhesek lesznek és visszamásznak.
Ti tudjátok, hogy mennyi a fizetése a család többi tagjának? Nálatok nyíltan beszélnek róla?
Sosem kérdezték meg tőlem.
Alapból nem is illik, még családban sem. Nem is értem azt aki ilyeneket megenged magának. Ez taplóság.
Amikor tőlem megkérdezi valaki akkor megmondom kerek perec, hogy bocs de ezt nem illik megkérdezni.
Kb 1x kérdezték meg életemben.
De családom belül nem szoktam titkolózni, sőt, közeli barátok előtt sem.
Igen, tudom mennyit keresnek a szüleim, a testvéreim, az ő férjeik, és a 3-4 közeli barátom.
Nem kérdezték, elmeséltem, hogy mennyiért vettek fel már az első nap.
Van pár rosszindulatú ember a rokonságban, akik sokszor örültek, ha problémám volt és megtudták, kibeszéltek és ha esetleg valami nem jött össze, röhögtek rajtam, és volt egy eset, amikor muszáj volt otthagynom a munkámat, mert allergiás voltam ott valamire és nem volt munkám pár hónapig és rajtam élcelődtek, hogy semmirekellő munkanélküli vagyok, aki sehol nem fogja megállni a helyét, mert büdös nekem a munka....na ezek előtt az emberek előtt rendszeresen felvágok azzal, hogy mégiscsak lett belőlem valaki és háromszor annyit keresek, mint ők, akik önkényesen eldöntötték, hogy semmirekellő vagyok és nem fogom soha semmire vinni.
Az az igazság, hogy nekik mást jelent a "szükségük van pénzre és segítsek" kategória. Pl. el szeretnének menni külföldre nyaralni, fizessük ki az egészet. Új autót szeretnének, mert még sose voltak első tulajdonosok kocsinál. Most kertes házat szeretnének, de ahhoz "csak" 10 millió kéne, mert akkor hajlandóak eladni a lakásukat.
Nem keresnek rosszul (igen, én tudom ők mennyit keresnek), csak képtelenek spórolni, én meg nem szeretném a lakásfelújításra gyűjtögetett pénzem egy autóra költeni, ami igazából felesleges, mert van 2 jól működő kocsijuk.
Amikor kórházba került az apám (magánvállalkozó, ő keresi a legtöbbet), akkor automatikusan mi fizettük ki a rezsit, gyógyszereket és az ételt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!