Mennyi pénzt adtok le, a feleségeteknek? Havonta a fizetésetekből.
leadni?? sose értettem, két felelős felnőtt ember esetében mi ennek az értelme, hogy leadás, vagy enyém enyém.
Nekem semmit se ad le a férjem pl. külön számlánk van. mégis közös a kasszánk. Nem számolunk el egymásnak, nem vagyunk egymás felügyelői. Ha kevesebb a bevételünk akkor leülünk, átbeszéljük kinél mennyi van, félretesszük számlákra ami kell, csinálunk kajaalapot kb és ennyi. Senki se ad le senkinek semmit. Mindkettőnk nevén vannak megtakarítások is.
Mindkettőnk keresete 100%-ban megy a közösbe. Azonos szinten keresünk, nincs enyém-tiéd.
Ő költözött hozzám, de nem mint albérlő, hogy belad a rezsibe, de ezen túl közünk nincs egymáshoz.
Semennyit. Évek alatt kialakult egy rendszer: ő fizeti a rezsit, veszi a háztartáshoz szükséges dolgokat ( tisztítószerek, háztartási termékek), én fizetem a kocsi fenntartást, a lakáshitelt, a mobilszámlát ( családi flottában vannak a telefonjaink).
Ezen kívül mindenki arra költ amire akar, nem számolunk el egymásnak.
Nem érdekel mennyiért vesz huszadik csizmát, ő sem kérdezi, hogy mennyit költök könyvre, mozira.
Ha bevásárolunk, akkor ki- ki fizeti a saját cuccait ( pld. csak én iszom egy bizonyos üdítőt, csak ő eszik mákos sütiket...), amit közösen használunk vagy fogyasztunk el, azt felváltva fizetjük.
Az egyéb kiadásokat ( pld. TV vásárlás, lakás felújítás, családtagok ajándékai, színház vagy koncertjegyek, nyaralás...)közösen.
30 éve vagyunk együtt,működik a rendszer! :-)
Nincs enyém tiéd.
Én nőként intézek mindent,én kpban kapom a fizum,fizetek mindent belőle ami olyan,ő kártyára kapja,abból vonják a hitelt,meg azzal fizetek boltban stb
Férjemnél mindig van 10-15ezer kp ha kell valamire,de mivel csak céges büfében költ,igy havi 5 ezer fogy max,én szoktam kpt adni neki,magátol nem venne el.
Szóval kb mint elsőnél. Sosincs vita,én beosztom,fizu 20%át simán félretesszük,működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!