Ki menyit ad a fizetésetekből a családjának?
20 feletti otthon lakikhoz szol leginkább a kérdés.
Ha lehet a fizetésetek is írjatok le légy szíves.
10!
Ugyan ne, engem kérdeztél, de gondolkodj már elé gy picit. Először is minden szül ő maga dönti el, kér e pénzt vagy sem és ha igen mennyit. Koze nincs hozza, hogy ah ő szülei vagy dédszülei ezt hogy csinálták. A masik: anno azért egyszerűbb és olcsóbb volt az élet, biztosabbak a munkahelyek, kevesebb a válás. Anno mondjuk felnőtt egykeként valaki, a szülei eltartották amíg családot nem alapított. Ma ez a valaki már elvált, egyeduil neveli az egy vagy 2 gyereket, kb napról napra a mai átlag fizetésből. Abba a pillanatban hogy a gyerek nagykorú és dolgozik, családipótlék ugrott, taratsdij ugrott. 13700 családi plusz mondjuk 30 e gyerektartas, az máris 43700 mínusz havonta, de tartsd el továbbra is ugyanolyan színvonalon a gyereket.
11-es:
Rég rossz ha valaki úgy szül gyereket, hogy számítania kell a belőle származó 43700 forintos haszonra.
"másfelől eszébe se jutna kiszállni a jóból, ha csak úgy ingyen bérmentve velem laknak."
Nem feltétlen igaz, azért a legtöbb gyerekben megvan az önállósodásra való törekvés.
Nekem anno nem kellett volna fizetnem akkor, ha otthon maradok, de inkább az albérletet választottam a párommal. Hónap elején kifizettünk mindent, a maradékot meg elosztottuk 30, vagy 31 felé. Így tanultuk meg beosztani a pénzt.
Több mint 30 éve vezetek háztartást, még soha nem kellett kölcsönkérnem senkitől megélhetésre.
Pedig rengeteg fiatal felnőtt ragad bele a gyerek szerepbe csak azért mert kényelmes. Nem kell házimunkát végezni és a fizetését olyan dolgokra költeni mint rezsi meg kaja. Nemhogy huszas, harmincas felnőttek élnek így, nem is kevesen.
Én el fogom kérni a ráeső rezsi és kajapénzt akkor is, ha nem szorulunk rá. De elteszem egy külön alszámlára, es megkapja ha elköltözik. Jól fog jönni a háztartás felszerelésére
Számos élethelyzet van, nincs jó, vagy rossz megoldás.
Csak egy zárójeles megjegyzés főleg az #5-nek.
Mi a különbség a 16 és 22 éves között?
Nos, a családi pótlék és a családi adókedvezmény már nem jár, ha dolgozik a gyerek, sőt, ha felsőfokú tanulmányokat folytat, akkor sem jár.
Számos élethelyzet van, nincs jó, vagy rossz megoldás.
10-es: "7es ha tőled nem kértek pénzt a szüleid te mi jogon kérsz a sajátodtól? Nem érzed szánalmasnak? Vagy neked jó volt a gyereked meg le van tojva?"
Akkor gondolom, te is csak oylasmit kérsz a gyerekedtöl, amit a szüleid töled - ha ök valamit rosszul csináltak, szerinted neked is KÖTELEZÖ ugyanúgy rosszul csinálni?
Ilyen idióta érvelést ritkán lehet olvasni!
Megragadtad a lényeget. Mint írtam, csak egy megjegyzés. Az olyan családok, ahol máról holnapra élnek, a családi és az adókedvezmény számít sajnos. Ami 12200+10000=22200 havonta.
Ezért írtam, hogy nem tudhatjuk, milyen annak a szülőnek az anyagi helyzete, aki bármennyit is elkér a vele élő dolgozó gyerekétől.
17-es!
Hogy jön ez ide?
Aki a 13700 Ft-ot írta, az jól írta, annyi az egyedülállóknak.
Ha meg az a probléma, hogy nem emelik, na bumm. Nem is ebből kell a gyereket felnevelni. Ott van pluszban a családi adókedvezmény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!