Sok esetben miért ennyire nagyravágyóak azok,akiket a szüleik támogatnak?
Több embertől hallottam,nekem is van ilyen ismerősöm,hogy a szülők a gyereknek segítenek az elindulásban,és adnak X összeget lakásvásárlásra.
Volt,aki olyan összeget kapott a szülőktől,amiből kijönne mondjuk egy 1,5 szobás panel lakás.De neki az nem volt elég,neki nagy családi ház kellett,ami kb 2-szer annyiba kerül,így inkább felvesz hatalmas hitelt még a nyakába.
Én nem azt mondom,hogy ne vágyjon az ember többre,de miért nem haladnak lépcsőről lépcsőre.
Más,semmit sem kap,ilyen segítséget az életben,örülnének sokan,ha csak úgy ingyen ekkora segítséget kapnának.
Így viszont a hitellel azt is kockáztatja,hogy bukja az egészet,ha valami történik vele,nem tudja fizetni,lebetegszik,stb.
Mit gondoltok erről?
Huszonéves vagyok, ez nem egy középkorú ember időbeosztása. Azért, mert te nem jársz sehova, más még igen. 18 éves korom óta ezt csinálom, csak 4 évig tömegközlekedéssel, aztán autóval. Utóbbi fele annyiba se kerül.
A másik, gyárban dolgozom, mint laborvezető, 27 évesen. 9 beosztottam van, a legtöbbje 20-24 éves, mindnek van kocsija, jah és 300 ezret visznek haza kb. havonta. kb. ugyanilyen a programjuk nekik is, mint nekem. Mind a párjával lakik együtt, élik a hétköznapi életüket, ami az, amit leírtam. A sori munkás is kb. ennyit keres. Autót fenntartani neg mint írtam, kijön 20ezerből. Még mindig nek tudod megnagyarázni, hogy miért is jobb este 11kor a délutános műszakból hazabicikliznie.
"Egy pályakezdő vagy gyári munkás nem keres olyan jól,hogy csak így ne nézze meg,hogy melyik olcsóbb"
Mint írtam, ez sem igaz. Egyetem alatt már a szakmámba dolgoztam, azaz pályakezdőként is jól kerestem.
Szimplán neked nincs semmit, se megfelelő végzettséged gondolom, így anyagi biztonságod se, se kurázsid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!