Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik 30-40 vagy akár több...

Akik 30-40 vagy akár több éves létükre otthon laknak szülőkkel nem szégyellik? Nem érzitek gáznak?

Figyelt kérdés

Főleg, aki még életképtelen is, és csak veszekedni tud.

(Nyilván nem minden szülőnél élő ilyen).

Egyébként a kérdés adott.

2021. júl. 25. 13:06
 61/113 anonim ***** válasza:
100%
50 ezerért szobát sem kapsz lassan, Szegeden és Debrecenben sem, csak két várost is írjak, ahol éltem, nem hogy lakást. Ja és képzeld, egy eü-nek vagy szociális szférában dolgozónak, de még a közigazgatásban sem lesz több a fizud, csak azért, mert Bp. Mellesleg ahol több mint a többi városban, ott az árak el is viszik azt a nagy különbséget. Nem tudom, hogy te hol élsz, de vagy a segged alá lett rakva minden és ez csak egy provokatív kérdés, vagy te is egy 50 körüli vagy, aki állandóan azt hiszi, hogy nekik volt a legnehezebb, a mai fiatalok csak lusta, kényelmes naplopók. Vagy pedig egy csődtömeg vagy, aki hónapról hónapra él, lehetőleg a kaját is hitelre megvéve egy ócska lepra albiban, és most itt próbálja magát kiélni, mert egyetlen sikere, hogy elmondhatja, legalább nem anyámmmal élek. Na majd pár év múlva térjünk vissza ki járt jobban, amikor majd a mesterségesen felvert ingatlanpiac talán összeomlik. Meglátjuk, hogy az aki inkább várt és spórolt, az aki felvette ugyan a hitelt, de legalább nem ablakon dobálta ki a 100 ezreket, vagy az olyanok, akik albiban nyomorogtak és a 0-n lesznek. És igen: nem opció mindenkinek az, hogy random emberekkel költözzön össze, csak hogy elmondhassa nem otthon élek. Az mivel jobb? Persze más, ha valakinek van párja vagy annyi fizetése, hogy nem gond a saját albi egyedül. Viszont én akkor is inkább megspórolom az albi árát és ha megvan a beugróm veszek fel inkább hitelt és havi 60e-el törlesztem, mint évekig dobáljam ki az ablakon a semmire. Ha lesz egy párom az megint más. De fele-felében fizetni valakivel, akivel szívesen élek együtt megint más.
2021. júl. 25. 19:33
 62/113 anonim ***** válasza:
100%

Nah Ja 50 ezerért lakás, max olyan helyen mint Salgótarján vagy Ózd....

ahol se munka, se semmi.... érdekelne konkrétan hol ennyi. Jah és nem gettóban 😀

2021. júl. 25. 19:39
 63/113 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még ott sem kapni ennyiért.
2021. júl. 25. 19:42
 64/113 anonim ***** válasza:
88%
62-es nem éri meg beköltözni az ózdi gettóba, csak hogy a kérdező ne tartson gáznak? :D
2021. júl. 25. 19:54
 65/113 A kérdező kommentje:

Pont ma néztem, hogy van ennyiért nem gettóban van. Illetve mint már írtam városban helyezkedik el.

Nem tudom miből következtettek, hogy én ilyen olyan szar ember vagyok, vagy hogy éppenséggel milyen helyen élek amikor nem is ismertek:')

Na mindegy. Lényeg, hogy van ilyen. Másrészt ha olvasnátok is, akkor tudnátok, hogy nem mind ítélem el.

Viszont van olyan amit teljesen.

Ha már itt tartunk, hogy ezért meg azért nem mentek el. Milyen a családi viszony? Azért nem mindegy, hogy kígyót békát hánytok egymásra szüleitekkel, vagy békésen eléltek egymás mellett.

Igaz? Vagy hogy kényszerből laktok otthon? Vagy csak ellaposodtatok? Vagy ennyire telik? Biztos ez az ok, a spórolás? Megéri a bizonytalanra várni? Nyilván minden bizonytalan. Szóval igen...Ezek nyilván a rosszabbik oldalról vannak, viszont az írásos hangsúly, amit 1-2 emberke írt erre telik.

A többieknek szimplán respect.

2021. júl. 25. 20:06
 66/113 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom miből következtettek, hogy én ilyen olyan szar ember vagyok, vagy hogy éppenséggel milyen helyen élek amikor nem is ismertek:')"

Most közölted, hogy gáznak kéne éreznünk magunkat, ja meg szégyellni magunkat, azért mert nem megyünk albérletbe, úgy hogy fingod nincs rólunk.

2021. júl. 25. 20:13
 67/113 A kérdező kommentje:
Szövegértés. Sokat jelent.
2021. júl. 25. 20:15
 68/113 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező én hiszek neked, de akkor írj már példát HOL ennyi egy albérlet ..... város az tàg fogalom , város Debrecen is de város a párezer fős Gönc is.
2021. júl. 25. 20:23
 69/113 anonim ***** válasza:
100%
Nyílván senkinek sem célja, hogy egész életében a szülőkkel éljen, még annak sem, akinek tényleg imádnivaló szerető szülei vannak. De ma igen nehéz, egyedül képtelenség. 1-2 év spórolás, várakozás azért belefér. Nyílván akinek nagyon rossz otthon, az akkor elmegy idegenekkel, de ha nem muszáj, akkor miért ne legyen egy kis türelme? Igen, lehet, hogy rosszabb lesz, vagy mégnagyobb válság, de tudod mit, akkor meg jól fog jönni az a nem albira kidobott pénz. Mellesleg nagyon unalmas már a mamahotelezés meg az otthon élők lefestése, valami lusta, munkakerülő elkényeztetett, ha pasi a lúzer ha nő akkor a kishercegnő tézis. Tudod, mikor a nővéreimmel még iskolások voltunk, már akkor sem anyánk takarított javarészt, hanem mi. Sőt főztünk is meg minden. Nővéreim már férjnél vannak én sajnos meg egyenlőre egyedülálló, diploma ellenére is kevés fizuval. Jelenleg csak max egy szobát tudnék bérelni egy vadidegennel/idegenekkel. Köszi, de akkor inkább maradok itthon a kétszintes kertesházban és az albira kidobott pénzt rakom félre. Mellesleg készülök ki Ausztriába legkésőbb 1 év múlva. Kell az a kis pénz, amit most albira vernék el, csak hogy elmondhassam nem anyámmal élek. Akkor sem mennék jelenleg, ha nem csak szobát tudnék bérelni. Normális komoly párkapcsolat nyílván felülírná, de az már nem hiszem, hogy Magyarországon lesz nekem, mert pár hónapos kapcsolatért nem fogok a céljaimról lemondani. Az exem miatt így is veszteség ért mind anyagilag, mind karrier szempontjából, szóval egy, még egy éves sem lenne kapcsolat nem fog itt tartani.
2021. júl. 25. 20:29
 70/113 anonim ***** válasza:
100%

Randisztori:

elsőn randin már feldobta a csaj, hogy saját lakásom van vagy albérletben élek.

Mondtam, hogy anyuval élek még de szeretnék 1-2 éven belül külön költözni.

Azt mondja az jó gáz, mert neki már 22 évesen saját lakása volt és ki van adva albérletbe.

-Gondolom magad érted a saját lakást nem?

-Szülői segítséggel.

-Na akkor szerintem meg az a gáz, hogy szüleid vették és engem szólsz le.

Na itt el is köszöntem.

2021. júl. 25. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!