Szülők, akik otthon dolgoztok, miként bírjátok, hogy még mindig otthon vannak a csemeték, gyerekek, ti hogy bírjatok, hogy otthon vannak a szülők a nyáriszünetben?
Jól megvagyunk, köszi. A legkisebb testvérem 14 éves, szóval nincs gond.
Jól működünk mint család, nincsenek komoly konfliktusok. Szerencsés vagyok.
Én, aki eleve itthon dolgozom, nem csak a covid miatt, nem mindig viselem jól. Nekem kell(ene) a magány néha. Grafikus, festőművész vagyok, amikor mindenki itthon zsizseg, nehezebben jön az ihlet. 4 gyermekünk van!
Nejem reggel elmegy orvosost játszani 😏, sokszor csak este jön haza. Így mindig van valami házimunka, itthoni teendő, bevásárlás, ami okán újra és újra megszakad a munkám ritmusa. Hol az egyik gyerek, hol a másik csinálja a műsort, néha pedig még nejem is. ;-) Ha nem a probléma van, akkor is megesik, felborítják a tervezett ütememet.
Mivel éppen lakás újítunk, alakítunk át, így azt sem tudom, hol áll a fejem! Nem folyamatos meló, hiszen ezt is próbáljuk beilleszteni a napi tennivalók közé. Nagy részét magunk végezzük.
(+ leszakadt az egyik redőny, elromlott az egyik klíma belső egység, hétvégén a mosógép is megadta magát és még előttünk a fürdőszoba felújítás, amire még mindig nincs szakember...)
Ezt leszámítva, szeretem, ha itthon van az egész család! Tehát, próbálom félretenni a munkát, amikor kellek, vagy átszervezni, pl. éjszakára, amikor általában mindenki alszik. De olyankor viszont én alszok túl sokáig reggel, amiből szintén adódik probléma. (főként az asszonynak nem tetszik, mivel ő korán kelő típus)
Természetesen, a gyerekek a maguk képességeihez mérten kiveszik részüket a munkákból!
#6 nem sok szépet-jót írtál a felesegedrol.
Nekem megy oviba (összevont csoport) a gyerek, 12.15-re megyek érte, ennyi időm van dolgozni. Mindent, amit a gyerek mellett is meg lehet csinálni, azt délutánra hagyok.
Édesanyám tavaly novembertől tavaszig home officeban dolgozott. Szörnyű volt, nehezen bírtuk ki egymást. 1,5 szobás, 40 négyzetméteres lakásban élünk ketten.
Szeretnék már mihamarabb elköltözni, mert mindkettőnknek elege van egymásból 😂
21F
Nejem reggel elmegy orvosost játszani 😏, sokszor csak este jön haza - tehát, ELTART téged - grafikusként nem keresel feleannyit sem -, és lenézed őt.
Hát, én úgy kivágnálak, mint a franc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!