Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, akik otthon dolgoztok,...

Szülők, akik otthon dolgoztok, miként bírjátok, hogy még mindig otthon vannak a csemeték, gyerekek, ti hogy bírjatok, hogy otthon vannak a szülők a nyáriszünetben?

Figyelt kérdés

2021. júl. 5. 17:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

10 egyetértek veled

Egyébként nem kényszer a sok vagy bármennyi gyerek, aki megcsinálta az élvezze.

Nekem volt ismerősöm, nyaraló szomszéd, alig várta, hogy a kölkét ránk sózza.

2021. júl. 7. 12:41
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok

Sokszor tapasztalom itt a GYIK-en, hogy pár sor hozzászólás alapján megítélik az embereket, mint amikor első ránézésre eldöntik valakiről, tetszik vagy nem tetszik.

Én a kérdésre feleltem. Nincs idő, alkalom, hogy elmeséljem az egész életemet. A kérdés tekintetében pedig őszinte választ adtam, olykor nehezen viselem az összezárt élethelyzetet. Ebben, mi a kivetnivaló?

Ahogy említettem, én itthon dolgozom évek óta. Vagyis, itthon van a munkahelyem és a családi (otthoni) életem is. Ezt a kettőt a covid előtt szépen el lehetett különíteni. Együtt keltünk reggel hatkor, együtt reggeliztünk. Nejem és a csemeték elmentek itthonról, jómagam pedig elvonultam a "munkahelyemre". A feladataimat általában csak étkezés, kutyasétáltatás okán szakítottam meg, vagy halaszthatatlan itthoni tennivaló miatt. Majd elmentem egyik, másik gyerekért, hazafelé bevásároltunk. Nejemért is elmentem és együtt intéztük, amit kellett. Mivel, rugalmas az időbeosztásunk, sokszor ebédelni is együtt szoktunk nejemmel, hol itthon, hol étkezős helyen.

A napi rutinunk felborult, ami sok szempontból nem nyerte el a tetszésemet / tetszésünket! De próbálunk alkalmazkodni, és ennek ellenére hiányzik a covid előtti életünk! Nem csupán nekem, az egész családnak!

Gyerekeink is nehezen viselik az összezártságot! Az utolsó 2 hónap valós tanítás sem sikerült teljesen. Hol egyik csemete, hol a másik volt itthon betegség miatt. (nem covid) Lényegében, alig szakadt meg az összezártság, és jött a nyári szünet.

Én nem vagyok állszent, így őszintén bevallom, NÉHA hiányzik magány!

(megjegyzés: Nem nejem tart el! El sem tudnám viselni! Ez egy hülye berögződés, hogy aki otthon tevékenykedik, legyen az háztartásbeli vagy otthon dolgozó, azt eltartja a párja vagy a szülei vagy valaki, de tuti nem él meg a saját erejéből!

Nem tartozom elszámolással itt senkinek! De megemlítem, van egy gépész végzettségem, műszaki rajzolói, CNC programozói, informatikusi, webprogramozó és webdesigner, reklámgrafikus, videógrafikus, HC videógrafikus. Mindez mellett mindig is imádtam (hagyományosan) rajzolni, festeni, amely tudásomat kamatoztattam is az alkalmazotti állásaimban és amióta önálló vagyok. Az alkotás mellett tanácsadóként is dolgozom, ill. befektetőként. 24 órából 25-öt is képes lennék dolgozni. Sajnos, én is, nejem is hajlamosak vagyunk rá, de az életkor előrehaladtával rájöttünk, lassítani kell, visszavenni a tempóból. Részemről ennek megvan a böjtje, az egészségem már nem a régi így ötvenesként.

Ahogy említettem, szeretem, ha itthon van az egész család! De ettől még hiányozhat az egyedüllét is, amennyiben átbillen az egészséges egyensúly. )

2021. júl. 10. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!