Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik 30-40 vagy akár több...

Akik 30-40 vagy akár több éves létükre otthon laknak szülőkkel nem szégyellik? Nem érzitek gáznak?

Figyelt kérdés

Főleg, aki még életképtelen is, és csak veszekedni tud.

(Nyilván nem minden szülőnél élő ilyen).

Egyébként a kérdés adott.

2021. júl. 25. 13:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 Fingkirály ***** válasza:
100%

Én 45 évesen édesanyámmal élek.

De nem "mamahotel" okán, előtte egyedül éltem, azonban meghalt az édesapám, anyu meg idős és elég súlyos beteg is, segíteni kell.

2021. júl. 25. 14:57
 32/113 anonim ***** válasza:
91%
Te kinek érzed magad amúgy, hogy ítélkezel? Ha valakinek így jó, mert mondjuk nincs kapcsolata, és nem egyedül élne inkább, hanem az idős szüleivel, az neked miért fáj?
2021. júl. 25. 15:19
 33/113 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene szégyellni?:)

Aki szerint ciki,az abból indul ki,hogy ő mit látott gyerekkorában,hogy a felnőttek hogyan élnek.

Mikor én voltam gyerek,akkor pl egy egyedülálló ember is simán kifizette az albérletet.

Mikor tini lettem,akkor 2 ember fizetett egy garzonért.

Ma ott tartunk,hogy vannak DOLGOZÓ emberek,akik nem képesek kifizetni az albérletet sem.

Vagy hitelt sem kapnak,mert egyszerűen még az önrészt sem tudják összeszedni.

Ez nem szégyen,az a rendszer hibája,amiben élünk.

Egyre jobban nőnek a társadalmi szakadékok.

Az átlag dolgozót nem fizetik meg.

Általában azok szerint ciki,akik a rendszer haszonélvezői,akiknek a szüleinek annyi lakása van,hogy egyet adnak nekik ajándékba.

Meg olyanok szerint,akik sosem dolgoztak meg semmiért.

2021. júl. 25. 15:20
 34/113 anonim ***** válasza:
100%
Jaj 26, már megint a gonosz nők. Tudjátok mit, nektek férfiaknak csak az a jó, mert ha egy nőnek már karrierje van, anyagilag független egyből befostok. Szidjátok az ilyen nőket, de mégis azok kellenek nektek. A normális nőket meg képtelenek vagytok megbecsülni.
2021. júl. 25. 15:22
 35/113 A kérdező kommentje:

Érdekes, amit leírtál, hogy kik szerint gáz, egyik kasztba sem tartozok.

Ill. Nem tudom hányszor kell le írnom, hogy bizonyos eseteket tartok gáznak. Például 1-2 ember írta, hogy a beteg családtagja miatt van otthon, ezt teljesen elfogadottnak találom. Vagy azt is, aki azt írta, hogy csak úgy hazaköltözött. Vagy aki azt írta, hogy azért van otthon, mert nem tudná eltartani a szülője saját maga.

Ergo sok helyzetet teljesen elfogadottnak látok, de vannak olyanok is, amiket egyáltalán nem.

2021. júl. 25. 15:26
 36/113 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező lehet azokra érti, akik megtehetnék, hogy elköltöznek, de könnyebb a szüleiken élősködni.

Vagy a szülő túlféltésből szándékosan nem engedi, hogy önálló legyen, de itt a szülő a gáz.

2021. júl. 25. 15:29
 37/113 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan élethelyzet,amiben gáz lenne.

Akkor "gáz" ha kényszerből élnek együtt,mert nincs más választás,és még a kapcsolat is rossz.

Na,az maga a pokol.

Nyilván vannak szélsőséges esetek,amiket leírt valaki,hogy nem akar elköteleződni,meg még lakást is vesznek neki,de mégsem önállósodik,de ez elég ritka lehet.

De,az is magánügy.Miért kellene másoknak megfelelni?

Általában azok szoktak ilyen megjegyzéseket tenni,akiknek rossz az életük,és irigylik,hogy másnak legalább nincs 3 gyerek a nyakukban,nem dobták ki őket otthonról 18 évesen(sok ilyen van).

Mert ugye ahhoz,hogy a szüleivel éljen valaki ennyi idősen,ahhoz olyan szülő is kell,aki hajlandó erre az életformára.

2021. júl. 25. 15:31
 38/113 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mai Magyarországon ez egyáltalán nem gáz. Nekem eü diplomám van, mégsem jutok nyílván előre, mert bizony nem érem el a 200 ezret. Sajnos a párkapcsolatban nem vagyok szerencsés. Amúgy megfigyeltem, hogy mindig azok köpködnek a legjobban, akiknek vagy a segge alá raktak mindent vagy amúgy igazából lúzerebbek. Pl. a 8 általánost végzett exem. Én még egyetemre jártam, de dolgoztam alatta, kolitól kezdve mindent magamnak fizettem. Szünetben nyílván hazamentem. Én már csak ketten vagyok am anyámmal egy két szintes kertes házban. Az a dög ugatott nekem úgy, hogy 32 évesen semmilye sem volt, miközben 18 évesen otthagyta a sulit és éveket dolgozott kint Ausztriában. Egy átjáró szobában lakott öcsikéjével és annak osztálytársával. Ausztriában meg szintén az anyjával élt. Kéthetente meg nem hogy szobája, de saját ágya sem volt, mert amikor az anyja hazajött öcsikével aludt egy ágyban. Na és ez ugatott nekem, hogy ciki, h anyámmal lakok. Amúgy a mai albérlet árak mellett pénzkidobás nagyon az albi. Én egyedül nem tudnám fenttartani, viszont akkor az mivel jobb, mint anyám, ha összeköltözök random emberekkel. Mellesleg amennyibe kerül egy albi, akkor már inkább törleszteném a hitelt sajátra. De netto 200 alatti fizura még beugróval sem kap az ember hitelt. Mindenáron ráakarják kényszeríteni arra a fiatalokat, hogy adósítsák el magukat évtizedekre és igérjenek be csomó kölyköt. Szóval ciki nem én 29 évesen lakok otthon. Nyílván ha lesz egy rendes párom szeretnék vele összeköltözni idővel, de jelenleg egyedülállóként azt a pénzt amit albira költenék, inkább félreteszem.
2021. júl. 25. 15:35
 39/113 anonim ***** válasza:
100%

Mi ugyan már külön élünk, de sokáig anyuval laktunk. Gáznak gáz, de azt sem érzem kevésbé gáznak, hogy havi 150 ezret fizetek egy idegennek az albérletért, aki bármikor mondhatja, hogy költözzünk, mert kell a ház

Azt is gáznak érzem, hogy nem tudtunk 30-40 milliót félretenni saját lakásra. De nyilván nem is tudtam volna, hiszen 20 éve dolgozom és ennyi pénzt összesen nem kerestem ezalatt.

Egyébként szerettem anyuékkal lakni. Mindenkinek jó volt. Én segítettem a háztartásban, ők segítettek amikor a kislányom született.

Az albérletet nagyobb gáznak tartom és abból sajnos nem is látok kiutat.

2021. júl. 25. 15:36
 40/113 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem aki akar, az el tud szakadni a szüleitől. Arra meg nem hivatkozhat, hogy csak nettó 150-et keres, és nem tud egyedül megélni.
2021. júl. 25. 15:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!