Akik 30-40 vagy akár több éves létükre otthon laknak szülőkkel nem szégyellik? Nem érzitek gáznak?
Főleg, aki még életképtelen is, és csak veszekedni tud.
(Nyilván nem minden szülőnél élő ilyen).
Egyébként a kérdés adott.
Én 45 évesen édesanyámmal élek.
De nem "mamahotel" okán, előtte egyedül éltem, azonban meghalt az édesapám, anyu meg idős és elég súlyos beteg is, segíteni kell.
Miért kellene szégyellni?:)
Aki szerint ciki,az abból indul ki,hogy ő mit látott gyerekkorában,hogy a felnőttek hogyan élnek.
Mikor én voltam gyerek,akkor pl egy egyedülálló ember is simán kifizette az albérletet.
Mikor tini lettem,akkor 2 ember fizetett egy garzonért.
Ma ott tartunk,hogy vannak DOLGOZÓ emberek,akik nem képesek kifizetni az albérletet sem.
Vagy hitelt sem kapnak,mert egyszerűen még az önrészt sem tudják összeszedni.
Ez nem szégyen,az a rendszer hibája,amiben élünk.
Egyre jobban nőnek a társadalmi szakadékok.
Az átlag dolgozót nem fizetik meg.
Általában azok szerint ciki,akik a rendszer haszonélvezői,akiknek a szüleinek annyi lakása van,hogy egyet adnak nekik ajándékba.
Meg olyanok szerint,akik sosem dolgoztak meg semmiért.
Érdekes, amit leírtál, hogy kik szerint gáz, egyik kasztba sem tartozok.
Ill. Nem tudom hányszor kell le írnom, hogy bizonyos eseteket tartok gáznak. Például 1-2 ember írta, hogy a beteg családtagja miatt van otthon, ezt teljesen elfogadottnak találom. Vagy azt is, aki azt írta, hogy csak úgy hazaköltözött. Vagy aki azt írta, hogy azért van otthon, mert nem tudná eltartani a szülője saját maga.
Ergo sok helyzetet teljesen elfogadottnak látok, de vannak olyanok is, amiket egyáltalán nem.
A kérdező lehet azokra érti, akik megtehetnék, hogy elköltöznek, de könnyebb a szüleiken élősködni.
Vagy a szülő túlféltésből szándékosan nem engedi, hogy önálló legyen, de itt a szülő a gáz.
Szerintem nincs olyan élethelyzet,amiben gáz lenne.
Akkor "gáz" ha kényszerből élnek együtt,mert nincs más választás,és még a kapcsolat is rossz.
Na,az maga a pokol.
Nyilván vannak szélsőséges esetek,amiket leírt valaki,hogy nem akar elköteleződni,meg még lakást is vesznek neki,de mégsem önállósodik,de ez elég ritka lehet.
De,az is magánügy.Miért kellene másoknak megfelelni?
Általában azok szoktak ilyen megjegyzéseket tenni,akiknek rossz az életük,és irigylik,hogy másnak legalább nincs 3 gyerek a nyakukban,nem dobták ki őket otthonról 18 évesen(sok ilyen van).
Mert ugye ahhoz,hogy a szüleivel éljen valaki ennyi idősen,ahhoz olyan szülő is kell,aki hajlandó erre az életformára.
Mi ugyan már külön élünk, de sokáig anyuval laktunk. Gáznak gáz, de azt sem érzem kevésbé gáznak, hogy havi 150 ezret fizetek egy idegennek az albérletért, aki bármikor mondhatja, hogy költözzünk, mert kell a ház
Azt is gáznak érzem, hogy nem tudtunk 30-40 milliót félretenni saját lakásra. De nyilván nem is tudtam volna, hiszen 20 éve dolgozom és ennyi pénzt összesen nem kerestem ezalatt.
Egyébként szerettem anyuékkal lakni. Mindenkinek jó volt. Én segítettem a háztartásban, ők segítettek amikor a kislányom született.
Az albérletet nagyobb gáznak tartom és abból sajnos nem is látok kiutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!