Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem lehetne saját gyermeket...

Ha nem lehetne saját gyermeketek, örökbe fogadnátok roma kisbabát? (csecsemőt)

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
65%

NEM SOHA!

Miért? én nem nézném azt végig hogy az iskolába 12 éven keresztül az én gyerekemet cikizzék végig mert cigány és utána azért ne kapjon munkát mert cigány. Az előitéletek miatt nem lehet és kész.

2010. aug. 31. 20:08
 72/86 anonim ***** válasza:
66%
nem.
2010. aug. 31. 20:35
 73/86 anonim válasza:
33%
Igen .....
2010. aug. 31. 20:59
 74/86 anonim ***** válasza:
67%

Nem, mert MAGYAR vagyok, és szeretném, ha a gyermekem is az lenne. Amúgy nagybátyámék is fogadtak örökbe mert nem lehetet kisgyermekük! Úgyhogy azoknak akik ilyeneket írnak, hogy akiknek nem lehet az legalább ne válogasson azoknak 2 dolgot fűznék hozzá.

1. Az örökbe fogadókkal kitöltettnek egy nyomtatványt melyben bejelőlhetik, hogy milyen gyermeket nem szeretnének (pl: cigány, néger, mozgás, hallás sérült stb. )

2.Épp elég tragédia szerintem, hogy nem lehet gyermeke, pedig szeretnének szeretni egy kis csöpséget. És ezek után még meg se választhassák, hogy milyen gyermeket kapjanak?! Persze szívjanak duplán! Ez aztán a felfogás. Ha egy pár akinek nem lehet gyereke és roma kicsit akar örökbe fogadni, tegye! Szíve joga! De ha nem szeretne roma kicsit, akkor meg ne jöjjön senki azzal a szöveggel, hogy ha neki nem lehet akkor ne is válogasson. Szerintem ez nem tisztességes velük szemben.

2010. aug. 31. 21:12
 75/86 anonim ***** válasza:
50%

Én Igen!!! Ő is ugyanolyan kisbaba mint a többi:)

Én személy szerint nem vagy rasszista, a romák is ugyanolyan emberek mint mi...

2010. aug. 31. 21:21
 76/86 anonim ***** válasza:
26%

Már 16éves korom óta egy néger kislányt szeretnék örökbe fogadni. De mivel, nem túl gyakran láthatná szülőföldjét, és szinte lehetetlen az örökbefogadása, 2-3 éves roma kislányon is gondolkodtam, hiszen ha már nem született "fehérnek", legalább kapja meg az esélyt egy jobb életre. Kifejezetten érdekel a roma kultúra, és a hagyományaik, és természetesen megismertetném vele ezeket.

De nem szeretnék, szőke, kék szemű gyereket, (kicsi koromban sem szőkék voltak a királylányok akiket rajzoltam).

2010. aug. 31. 21:29
 77/86 anonim ***** válasza:

08-28 18:48

Akkor szerinted a magyarországi romák is Romániában élnek.Ekkora korlátoltságot....

2010. aug. 31. 22:24
 78/86 baranyi kálmanné ***** válasza:
20:08 Na szerinted így akkor,hogy illeszkedjenek be a cigányok,mikor minden ki így vélekedik.Sajnos valakit meg se ismerünk már általánosítunk,én sok évig egy nagy gyárba dolgoztam.És mikor felvétel volt bizony nagyon sok cigány jelentkezett,nem azt nézték hogy milyen a bőrszíne ha nem milyen a munkája.Volt olyan több aki 10-12 évet le húzott, és gyerekeit tanítja.Volt olyan is aki 1 napot nem dolgozott de ugyan így magyarba is . Sajnos a mostani cigány generáció már úgy nő fel, minek tanuljak úgy se vesznek fel sehova dolgozni mert cigány vagyok.
2010. szept. 1. 06:51
 79/86 anonim ***** válasza:
13%
Nem fogadnék örökbe cigányt,mert nagyon rondák.Aki örökbefogadna,visszakérdezek:csótányokat is etetnétek?
2010. szept. 1. 09:12
 80/86 anonim ***** válasza:

"Romák,akik romániában élnek

cigányok,a magyar kisebbség..."

No,ez utóbbival,mi szerint a cigány a magyar kisebbség, vitatkoznék,ugyanis a valóság igazándiból azt mutatja, hogy szám szerint még a cigány számít kisebbségnek- na ez sem sokáig lesz így,2 éven belül ők lesznek többen- értékileg a magyar az igazi kisebbség. Vagy ez csak nekem tünt fel?

2010. szept. 2. 12:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!