Ha nem lehetne saját gyermeketek, örökbe fogadnátok roma kisbabát? (csecsemőt)
NEM SOHA!
Miért? én nem nézném azt végig hogy az iskolába 12 éven keresztül az én gyerekemet cikizzék végig mert cigány és utána azért ne kapjon munkát mert cigány. Az előitéletek miatt nem lehet és kész.
Nem, mert MAGYAR vagyok, és szeretném, ha a gyermekem is az lenne. Amúgy nagybátyámék is fogadtak örökbe mert nem lehetet kisgyermekük! Úgyhogy azoknak akik ilyeneket írnak, hogy akiknek nem lehet az legalább ne válogasson azoknak 2 dolgot fűznék hozzá.
1. Az örökbe fogadókkal kitöltettnek egy nyomtatványt melyben bejelőlhetik, hogy milyen gyermeket nem szeretnének (pl: cigány, néger, mozgás, hallás sérült stb. )
2.Épp elég tragédia szerintem, hogy nem lehet gyermeke, pedig szeretnének szeretni egy kis csöpséget. És ezek után még meg se választhassák, hogy milyen gyermeket kapjanak?! Persze szívjanak duplán! Ez aztán a felfogás. Ha egy pár akinek nem lehet gyereke és roma kicsit akar örökbe fogadni, tegye! Szíve joga! De ha nem szeretne roma kicsit, akkor meg ne jöjjön senki azzal a szöveggel, hogy ha neki nem lehet akkor ne is válogasson. Szerintem ez nem tisztességes velük szemben.
Én Igen!!! Ő is ugyanolyan kisbaba mint a többi:)
Én személy szerint nem vagy rasszista, a romák is ugyanolyan emberek mint mi...
Már 16éves korom óta egy néger kislányt szeretnék örökbe fogadni. De mivel, nem túl gyakran láthatná szülőföldjét, és szinte lehetetlen az örökbefogadása, 2-3 éves roma kislányon is gondolkodtam, hiszen ha már nem született "fehérnek", legalább kapja meg az esélyt egy jobb életre. Kifejezetten érdekel a roma kultúra, és a hagyományaik, és természetesen megismertetném vele ezeket.
De nem szeretnék, szőke, kék szemű gyereket, (kicsi koromban sem szőkék voltak a királylányok akiket rajzoltam).
08-28 18:48
Akkor szerinted a magyarországi romák is Romániában élnek.Ekkora korlátoltságot....
"Romák,akik romániában élnek
cigányok,a magyar kisebbség..."
No,ez utóbbival,mi szerint a cigány a magyar kisebbség, vitatkoznék,ugyanis a valóság igazándiból azt mutatja, hogy szám szerint még a cigány számít kisebbségnek- na ez sem sokáig lesz így,2 éven belül ők lesznek többen- értékileg a magyar az igazi kisebbség. Vagy ez csak nekem tünt fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!