Ha nem lehetne saját gyermeketek, örökbe fogadnátok roma kisbabát? (csecsemőt)
Ne csináljátok már! Ezek azok a kérdések, amik a válaszok számáért mennek. Volt egy ilyen kérdés, kb. 3 hónapja,(lehet elő is kerítem) még 2 hétig szállingóztak rá a válaszok
Személyes véleményem: A roma gyerek olyan, mint a többi gyerek. 70%ban a neveltetése teszi azzá, ami lesz. 30% os cigány hozadék, de az se belső tulajdonság, hanem pl. jó ritmusérzék. Ott van pl. Mága Zoltán. Kiváló cigány muzsikus, jótékonysági koncerteket vállal nem csak a romákért. Értelmes, normális ember.
Sajnos nem neveltetés kérdése, érdemes az internetes női portálokon kívül is olvasgatni, mondjuk pedagógiai-nevelésszociológiai kiadványokat. Könyvtárnyi szakirodalma van ennek. Az a gond, hogy az árvaházakban meg rengeteg esetben pont az ilyen gyermekeket nyomják előre, tőlük szabadulnának először.
Mi van, ha később felbukkan a "család"? Vagy ki tudja, milyen 14éves leányanya szülte, ivott-e, dohányzott-e közben? Nagyon lutri.
nem.Egy hooligans sláger jut eszembe.A vér nem válik vízzé.Tisztelet a kivételnek,de nem kockáztatnék.Van elég fehér gyerek is, akit örökbe lehet fogadni.
32/N
Nem. Olvastam itt egyszer egy választ, nem emlékszem, hogy ők jártak-e így, vagy csak ismerősük/rokonuk, de szépen, becsületesen nevelték az örökbefogadott roma gyereket, és mikor felnőtt, meglopta őket stb. Nem esik messze az alma a fájától...a romákban benne van ez, nem lehet átnevelni. Nekem is van egy ismerősöm, igaz, ő félcigány, a fehér apja egyedül neveli, de totál cigányos a srác, pedig az anyjával sosem találkozott szinte. Ezért NEM!
20/L
Én igen. Ismerek olyan roma gyerekeket is, akit saját családjukkal élnek ők nevelik őket és teljesen normálisak.
Egyszer voltam egy orvosonál, ahol egy roma nő a kisbabájával jött, és el akarták küldeni, mert bár 8-12-ig volt rendelés, kilenckor kitettek egy cetlit hogy aznap már nem fogadnak senkit, és a nő olyan dolgokat vágott az orvos fejéhez, hogy dobja ki a diplomáját, meg csúnyábbkat is. (aztá kderült hogy az orvos teljesen mgérdemelte, amekkora hülye volt -.-, de nem ez a lényeg)Másnap a háziorvosnál megint találoztam velük, a nővel meg a kisbabájával, aki rettentő aranyos volt a hatalmas nagy szemeivel, és úgy köhögött mint aki mindját mgfullad... beszélgettünk kicsit és a nő olyan szép dolgokt mondott a háziorvosról ( aki egyébként tényleg nagyon kedves) hogy annyira meghatódtam majdnem elsírtam magam :)
Szóval csak azért, mert roma származású, szerintem nem kéne azonnal elítélni mindenkit, főleg nem egy teljesen ártatlan csecsemőt, aki még mit sem tud az egész világról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!