Ha nem lehetne saját gyermeketek, örökbe fogadnátok roma kisbabát? (csecsemőt)
"Miértekre is kíváncsi lennék, illetve korra, nemre.
Köszönöm az eddigi válaszokat."
A 4. hozzászóló voltam. Sokáig úgy véltem, hogy a gyerek az gyerek, a nevelés 50%-ig számít, de amikor megszületett a lányom rájöttem, hogy ez nem így van. A szülők tehetségét örökli, amit nem lehet pótolni. A cigányok szóbeli "kulturával" rendelkeznek, nem jeleskednek semmiféle tudomány területén, nem voltak közöttük feltalálók (lehet, hogy 1 millióból van 20 kivétel, de ezt most ne kezdjük rá).
Egy baráti házaspár örökbe fogadott egy cigány gyereket, csecsemő volt, tiniként elkezdte a csajokat hajtani, képtelen volt megtanulni a reál tárgyakat, nyelvérzéke nulla ma is, írni és olvasni kín szenvedés volt megtanítani. Végül asztalos lett, de ahhoz is lusta, csak a nőket nézegeti, listát írt, hogy kit kapott meg. A szülők mérnökök, tanult okos emberek, szívfájdalom nekik, hogy a gyerek nem képes semmiféle szellemi munkára de lustaságból fizikaira sem.
A cigányoknál a gének nagyon meghatározóak, a nevelés kevésbé. Évezredek vándorló, kakukk életmódját nem lehet neveléssel megváltoztatni.
Mint írtam, inkább hagytam volna a vagyonom a matektanár barátnőm gyerekére, mert az legalább tehetséges és megfontolt, okos kislány. Nekem fontos a tehetség és az értelem.
Egy másik ismerős 2 lány romát fogadott örökbe, ma az egyik egy elhízott tehén, képtelen megmaradni a munkahelyén, lusta, férjhez ment és szült egy gyereket. A másik szakmát tanult, az is szült és otthon van, nem akar dolgozni.
A szülők közül az egyik irodai munkát végzett, közigazgatásban dolgozott, a férfi autószerelő volt. Mindketten csendes, kedves, megfontolt emberek, de a gyerekek a nevelés ellenére is csak a romákra jellemző dolgokat tudják nyújtani.
na várjál a krédésben nem az szerepelt hogy ha tudok magyar babát örökbefogadni akkor is romát fogadnék-e örökbe:)
Nem, természetesen még nálam is előnyben van a magyar baba. De nem tartom kizártnak hogy ha nincs más lehetőség akkor örökbefogadok egy roma babát.
No,akkor had szóljak hozzá én is a dolgokhoz!
Roma és cigány közt igen negy különbség van!
Ha csak rajtam múlna, akkor igen,Romát fogadnék örökbe,újszülöttet,de max 3-4 éveset. De akinek nem lehet gyereke,az nem igazán válogat!
Cigányt nem.
A Roma dolgozik! A cigány az,aki tudjuk kinek a milyéből él...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!