Mit tegyek? Tényleg van beleszólása?
Nekem egy ragadt meg, de nagyon, ne haragudj meg érte :-)))
Mégpedig az, hogy minek szegény gyereket spenóttal tömni? Ezen minden gyerek átesik, pedig mindegyik utálja, én is utáltam. Ettől még senki se jobb, se rosszabb. Nem kell helyette édesség, de hadd kapjon szegényke olyanokat, amiket szeret, pl összes többi zöldség. Nem hiszem, hogy csak a spenótban van meg minden olyan ásványi anyag és vitamin, amire szüksége van. Felnőttkorban meg változik az ízlése, meg fogja szeretni valószínűleg.
Én sem szerettem sok mindent gyerekkoromban, és ezért nekem külön főztek. Nem éreztem magam elkényeztetve, nekünk is megvoltak a szabályaink, ellenben igenis szeretve éreztem magam, amikor megkérdezték tőlem, hogy mit kérsz ebédre? Holnapra mit főzzek, csillagom? Ezek örökre megmaradnak bennem. Egy gyereknek más az ízlése, és állandóan változik. Én a tésztákat ettem, fasírtot, krumplit, sóskát (mert azt szerettem, csak a spenótot nem), szóval ezerféle rendes kaja van még, csak tapasztald ki, hogy miket szeret. Nem baj, ha pár dolgot nem szeret. Nálad én már válogatósnak számítottam volna, most felnőttként pedig 1 kezemen meg tudom számolni, hogy mi az, amit valóban végképp nem eszek meg.
A nagymama dolga meg az, hogy kényeztessen, de nem az, hogy uszítson. Találjátok meg a békés egyensúlyt.
Mindehhez sok türelmet, örömöt kívánok!
25/L
Nem tudom, hogy a férjed egyedüli gyerek-e vagy vannak-e testvérei és ha vannak, akkor ők még vele élnek-e. Mert ha már egyedül él (ha van após is), akkor lehet, hogy a tudatalattija így reagált a gyermekei "elvesztésére" és most a ti kisfiatokkal próbálja pótolni! Egyszer volt egy hasonló téma a rádióban, érdemes lenne betelefonálnotok, ha nem oldódik meg a helyzet. (Kossuth rádió!)
Ha jól emlékszem, akkor ott terápiát javasoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!