Mit tegyek? Tényleg van beleszólása?
hát igen.....
a probléma az hogy már a legelején meg kellett volna neki mondani hogy nem és kész.akkor le kellett volna szögezni a szabályokat,és hogy a ti gyereketek.
én első perctől kezdve megmondom az anyósnak ha valami nem tetszik(nem adhat édességet,ne csábítgassa stb...)ez a legtisztább és egy cseppet se érdekel ha megsértődik.
nektek csak azt tudom tanácsolni hogy tiltsátok el a gyerektől és mondjátok hogy addig nem láthatja amíg be nem tartja a ti szabályaitokat.
24 éves anyuka
15.51
A gyerek nem egy darab gyurma, hogy olyannak formázd, amilyennek akarod. Lehet, hogy a kérdező férje, pont az anya ellenére is jó ember lett.
Még egy gyors tanács: az ilyen emberekkel (mint anyós) mindig nagyon nyugodt és határozott hangon kell beszélni, abból értenek.
8. válaszadónak is köszönm! NOs igen, határozottan meg kellett volna mondani neki, hogy ne szóljon bele, de az elején még nem volt ilyen durva a helyzet és azt hittük, hogy nem lesz komoly... Most megmondtam neki, hogy addig nem viheti el a gyereket és nem is jöhet, amíg nem fogadja el a szabályainkat!
1. válaszadónak: Pontosan! Igazad van, a gyerek nem gyurma, amit kedvére alakítgat az ember, mert ha nem jól csinálja, abból a gyereknek később nagy gondjai lehetnek! Egyébként jól mondtad: a férjem nem azért lett jó ember, mert az anyja úgy nevelte... Az anyja is és az apja is verték!!! Úgymond "magát nevelte" olyanná, amilyen!
Gyuszinak spenótra van szüksége, nem tejbegrízre. A spenót egészséges zöldség egy csomó vitaminnal és ásványi anyaggal, a tejbegríz meg egy cukros sza.r, amitől nem fog fejlődni a gyerek. Mit nem ért meg ezen az ostoba anyósod? :o Azt akarja, hogy a gyerek visszamaradjon a fejlődésben?
Szerintem túl engedékenyek voltatok a mamával az elején, és nagyon elkanászodott. De jól tettétek, hogy eltiltottátok. És az is jó, hogy a férjed melletted áll. Így közösen tudtok fellépni a rémség ellen :D. Semmi szükség nincs rá, hogy a kisfiadból egy hisztis, válogatós, elkényeztetett h.ülyegyerek legyen. Szerintem jól neveled. Szoktasd rá az egészséges étkezésre, meg arra is, hogy nem mindig az van, amit ő akar. Anyós meg akkor jöhessen, ha betartja a szabályaitokat. A gyereket meg csak úgy engedjétek hozzá, ha ti is ott vagytok, mert ha nem vagytok ott, úgyse fogja a mama betartani a szabályokat, és hergelni fogja a gyereket, hogy játszon ki titeket, a szüleit. Az ilyen hül.ye nagyszülők rosszabbak mint a hisztis óvodások, komolyan mondom, mintha direkt rosszat akarnának a gyereknek. A hisztis óvodásnál legalább megvan a remény, hogy megváltozik, míg az anyósnál nincs. Nem is értem, mit képzelnek ezek magukról. Lehet, hogy ez valami hatalmi harc nála, az állatoknál van ilyen, hogy meg akarja mutatni, hogy ő a csordavezér (magyarul ő irányítja a gyereket).
Ja, és végül a kérdésre a válasz: NINCS beleszólása. A gyerek életébe csak az anyának és az apának van beleszólása. Kivéve, ha veszélyeztetve van a gyerek biztonsága, pl. verik vagy éheztetik, akkor a hozzátartozók és a hatóságok is beleszólhatnak, de egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!