Miért mondják, hogy a gyereknek nincs beleszólása abba, hogy legyen-e testvére?
Szerintem is meg kellene kérdezni, hogy akar-e egy gyerek testvért.
Én utólag jöttem rá, hogy nekem nem kellett volna testvér, 7 évesen.
A kapcsolatom a testvéremmel ma felnőttként kibírhatatlan, utál engem.
Féltékeny rám halálosan. Azt mondja, hogy én mindent elértem az életben, ő meg semmit.
Pedig ez nem igaz, én is sok hasonló dologgal szenvedek amivel ő is, és ezt nem látja. Nem akar összefogni velem, csak a széthúzást erősíti. Anyu meg mellé állt.
36N
sorry, de nincs. A gyerek majd eldöntheti, hogy ő hány gyereket akar, akar-e egyáltalán.
Szélsőséges példa, de ha a tesó akar jönni, véletlenül, és ez a nagyobbnak nem tetszik, akkor vetessék el?
Egy gyerek nem tud még ilyen komoly kérdésben dönteni. Ha pedig már nagy, akkor sincs beleszólása, nem az ő dolga.
Hát, én nagyon gyerek barát vagyok, de szerintem se sok van.
Max. annyi, hogy nem kell a nagyobb gyereket rávenni arra, hogy vigyázzon a kicsire, és segítsen a nevelésében, mert az sem az ő dolga!
Viszont: ha a gyerek, akár 10évesnél nagyobb és már tudna dönteni, akkor sincs beleszólása, hisz a felnőtt korát max. pozitívan befolyásolná egy testvér (ha nagyon nem jönnek ki, nem kell tartani a kapcsolatot). De én így felnőtt fejjel, az összes veszekedés és hajtépés ellenére, semmiért nem adnám a nővéremet :)
Nem az olyan helyzetekről beszélek, ahol véletlen becsúszott a baba, hanem olyanokról akik elkezdik tervezni a gyereket, holott már van egy. Szerintem is van beleszólása, az ő életét is megváltoztatja, hogy lesz még egy.
Engem azzal cukkoltak a szomszédok olyan 12 éves koromban, hogy anyu tervezi a 3. gyereket, már eldöntötték, hogy lesz, holott előtte engem megkérdeztek, mondtam, hogy nem szeretném. És akkor hónapon át sírtam, mire anyu megmondta nekem, hogy hazudnak a szomszédok ne foglalkozzak velük (tényleg hazudtak, csak veszekedést akartak gerjeszteni nálunk).
A hugom előtt is megkérdezett, őt nagyon vártam, de még egy testvér, áhhh. Mondtam is, hogy szedem a sátorfámat, ha így lesz, de egyébként sem akartak, csak kíváncsiak voltak mit szólok, egy idő után lehet, hogy én is örültem volna neki, de szerintem úgy korrekt, ha a család sorsáról a család dönt, márpedig abban a gyerekek is benne vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!