Szerintetek árt egy gyereknek, ha a szülei pörgésben nevelik fel?
Van egy 3 éves lányunk, 20 évesen szültem, nem volt tervezett gyerek, de nagyon szerelmesek voltunk a barátommal és megtartottuk. Nem bántuk meg, hiszen nagyon szép, okos és jó lelkű pici lány, sok boldog percet okoz. Én most ismét tanulok, a barátom operatőrként dolgozik, én meg grafikus vagyok, neki most jó munkái vannak, nem unatkozik, én pedig szintén szeretnék dolgozni, most még csak itthonról, de hamarosan egy művészeti intézetben. Végre jönnek a lehetőségek, viszont nagyon féltem a gyereket, hogy be tudjuk-e osztani úgy az időt, hogy tudjunk vele eleget lenni. Nagyon alkalmazkodóképes, az apja néhányszor vitte magával kamerázni, mikor én tanultam, és nagyon élvezte, már megszokta körülöttünk ezt a pörgést. Kétszer koncerten is volt velünk:) Néha úgy érzem, hogy rosszabb szülők vagyunk, mint azok, akik már idősebbek, tapasztaltabbak, és meg tudják engedni maguknak, hogy az anyu otthon maradjon a gyerekekkel, míg apu dolgozik és mindenki nyugodt. Nagyon vigyáznuk rá és persze szeretjük, de fiatalok lévén még elég sok energiánk van, amiket csak úgy tudunk levezetni, hogy dolgozunk, tanulunk és néha szórakozunk is. Inkább az egyetemista barátaink között nő fel, mint otthon, burokban, de élvezi, mert a barátaink is nagyon szeretik és foglalkoznak vele. A kérdésem egyrészről a munkára irányul (árt-e neki, ha mindketten dolgozunk), másrészről pedig arra, hogy mennyire befolyásolja a fejlődését, ha kicsit "lazább", pörgősebb, de mégis odafigyelő közegben nevelkedik? Előre köszönöm mindenkinek!
23/L
Semmi gond ezzel, én is így nőttem fel.
Sok ismerősöm is hasonlóképpen neveli a gyerekét, nem lesz lelkisérült, nyugodj meg :-)
Akartam irni, tarsasagszereto.
Enyem is igy nott fel, plusz sok utazassal. Nem artott. Minden korosztallyal el tud beszelgetni, az idosebbekre is van ideje, az eletet nem csak a konyvekbol tanulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!