Miért mondják, hogy a gyereknek nincs beleszólása abba, hogy legyen-e testvére?
Hát én nem fogom megkérdezni, hogy akar e kistesót vagy se. Kettőt szeretnék, és ha minden jól megy, akkor meg is lesz a kettő. Most lesz meg az első egy hónap múlva, és 3 év múlva a második. Milyen már az a gyerek, aki 10 évesen azt mondja, hogy nem akar kistesót, de neki még nincs? Elég okos ahhoz, hogy felfogja ez változásokkal jár, és meg is lehet érteni egy bizonyos mértékben, hogy mivel eddig egyke volt, nem akar kistesót. De egy gyereket úgy kéne nevelni, hogy szeresse a tárait, nem? Kis önző szerintem az a gyerek, aki azt mondja 10 évesen, hogy nem kell neki kistesó.
Akárki bármit mond, kistesó ügyben nem a gyereknek kell eldönteni, hogy legyen e, vagy se, majd ha a kérdező is odajut, hogy gyerekvállalás, és az ő első gyereke is azt mondja, hogy nem akar testvért, de a kérdező mondjuk 3-at akar, akkor megnézném, hogy hallgat e egy 10 évesre, és hagyja, hogy ilyen dologban ő döntsön, vagy azt mondja, nehogy már egy kis taknyos 10 éves mondja meg, hogy mit csináljak. Mert szeretem a gyerekeket tényleg, de ez nem a gyerek döntése. Ennyi erővel döntse már el a gyerek, hogy melyik állást vállalod, milyen legyen az autód...stb...
Hát pedig, ha hiszed, ha nem így történt. Megtudta, hogy terhes az anyja, eljátszotta, hogy örül, közben meg állandóan sírt, hogy nem akarja, minek stb. Gondolom ő akkor úgy érezte helyettesítik a másik gyerekkel. Azóta felérte ésszel, mert felnőtt, hogy nem így volt, de akkor sem szerették egymást soha. És semmi egyéb sérelem nem érte őket, mégis utálják egymást, pedig nem 2 év telt el.
Egyébként nem feltétlenül van elkényeztetve minden egyke gyerek. Nálunk szinte csak mi vagyunk testvérem, apukám is, nagypapám is, dédnagypapám is egyke volt, egyikük sem volt elkényeztetett, és mindenki szerette/szereti őket, soha nem voltak különcök. Apukám azért egyke, mert papa azt mondta még régen,hogy ő nagyon szeretett egyke lenni, nem bírt volna elviselni egy testvért, ezért az ő fia is legyen egyke. És ez így alakult, de apu sem bánja, jól elvolt egész gyerekkorában.
Sztem ez a szülők döntése de én nem örülök hogy van testvérem, lehet hogy örülnék ha nem ilyen lenne amilyen.
Még jó hogy csak 1 van, ha 3-an vagy többen lennénk akkor annak végképp nem örülnék mert nem egyedül lennék a szobámban és több mindenkivel kellene osztoznom pl a gépen vagy régebben a görkorin, rolleren de lehet hogy a motoromat is elkérné valamelyik.
Lehet hogy jobb lenne egy fiú testvér aki nem erőszakos, hisztis és lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!