Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a ilyen helyzetbe...

Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.

Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.

Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.

Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.

Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.

Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.

Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.

Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.

Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...

2021. márc. 21. 22:48
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/330 A kérdező kommentje:

119

Nem mártírkodok csak próbálok megoldást találni.

120

Ezt nem értem. Mi az, hogy miért fizet ápolókat?

2021. márc. 22. 13:11
 122/330 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a 120-ra..a nőkkel szemben más a mérce. Ha egy nő nem ápolja a szüleit, széjjel szedi őt a jónép. Olvasd vissza és értsd mögé az iróniát
2021. márc. 22. 13:16
 123/330 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem meg ez nem szól többről,mint hogy a kérdező csalódott a feleségében ,mert emberileg többre tartotta.

Hülye hasonlat lesz,de biztosan lesz,aki érteni fogja.

Mész a pároddal kocsival és elüttök egy macskát.

Van ,aki kiszáll,megnézi,ha kell állatorvoshoz viszi, aztán megpróbálja megkeresni a gazdáját,ha felépül.

Van aki meg lassítás nélkül továbbhajt,hogy á.. ez csak egy macska.

Közte van még néhány lehetőség,hogy ki mit tenne egy ilyen helyzetben.

Lehet,hogy egész életed során sosem kerülsz ilyen szituációba,hogy szembesülj azzal,hogy mit tenne a másik.

Ha 19 év után derül ki ,hogy te vagy,aki állatorvoshoz vinné, a párod meg az ,aki lassítás nélkül továbbhajt. Azért az elég nagy ellentét két ember gondolkodásmódjában.

Nincsenek érvek, amivel két ennyire különböző szemléletet eredményesen közelíteni lehet egymáshoz.

2021. márc. 22. 13:20
 124/330 anonim ***** válasza:
79%

A feleségeddel nem beszéltél ennyit a témáról, mint itt vadidegenekkel.

Ültesd le, és szépen nyugtatsd meg, hogy a jövőben ugyanannyi figyelmet fog kapni ő is és a gyerekek is, attól, hogy mamáék nem otthonba mennek. Bízza csak rád.

Te meg reméljük be is tudod bizonyítani.

2021. márc. 22. 13:24
 125/330 anonim ***** válasza:
79%
... mert nem bennünket kell meggyőznöd.
2021. márc. 22. 13:25
 126/330 anonim ***** válasza:
16%
Én a helyedben kidobnám. Aki ennyire nem tisztali a szüleimet az kapcarongynak is kevés a lábamra. Jól tetted hogy elmentél így nem tettél olyat, amit késöbb megbánnál. Szerintem egyelőre mindenkép költözz el otthonról egy darabig, ha van hova és tarts tisztestávolságot
2021. márc. 22. 13:31
 127/330 anonim ***** válasza:
23%

Szia, nem olvastam végig ezt a sok hozzászólást, de ha valaki esetleg még nem említette, akkor vannak egyéb lehetőségek is, mint hogy fizess ellátásért.

Különböző alapítványok onkentesei simán be tudnak vásárolni, esetleg önkormányzat szociális ága tudna segíteni az ilyen problémán.

Esetleg a férjed attól fél, hogy elveszik az együtt töltött idő.

Szomszédunkban élt egy öreg úr, sajnos nem tudott elmenni boltba stb, O is különböző alapítványokon, egyhazon és az önkormányzaton keresztül kapott segítséget!

2021. márc. 22. 13:33
 128/330 anonim ***** válasza:
83%
*feleséged (ne hari :))
2021. márc. 22. 13:33
 129/330 anonim ***** válasza:
84%

Ja és vannak jó szándékú emberek, édesanyám is szívesen segített annak idején olyan idosokon, akik nem tudtak bevásárolni, befizetni a számlákat stb. De ezt jobb egy szervezeten keresztül intézni, hogy ne vágjanak át.

Sok szerencsét!

2021. márc. 22. 13:35
 130/330 anonim ***** válasza:
58%

"120

Ezt nem értem. Mi az, hogy miért fizet ápolókat?"

Úgy értem, hogy az első pár 10 válaszoló el van ájulva, hogy pénzt lobogtatsz; ha nő lennél, ez nem lenne elég, az kellene, hogy személyesen ápold őket.

2021. márc. 22. 13:37
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!