Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?
Nagyon ügyes pasas ez, a gyerekért cserébe kérje el a másik felét is! :D :D :D
Az indok mondjuk legyen az, hogy elváláskor úgyis te kapod a gyereket, neki is jusson már valami.. :D :D :D
Mert nyilván csak válásnál lesz majd érdekes, hogy van-e tulajdonjoga, máskülönben sehova nem számít (Minden másra kaphat megbízási szerződést, hogy intézkedhessen).
Lefordítom a pasid szavait, mert láthatóan nem érted: "Adj nekem 30 milliónyi vagyont és megígérem, hogy majd valamikor elveszlek."
Válaszolva a kérdésedre: egy ügyvédet felkerestek, kifizetsz 300.000 Ft-ot a szerződésért (1%-ot szoktak kérni, de ha ügyes vagy, találsz ügyvédet 0,5%-ért is, az "csak" egy havi lakbére a pasidnak), aláírjátok. (Igen, lehetséges, de Anyukád haszonélvezete megmarad.) Kifizeted a majdnem 3 millió vagyonszerzési illetéket a pasid helyett, mert neki nyilván nincs ennyi pénze (ne aggódj, kérheti, hogy 12 részletben fizesd ki, havi 225 ezer) és ezek után nincs más dolgod, mint várni a gyűrűdet, ami vagy jön majd, vagy nem.
Két jó tanács:
1. Gondolkodj el azon, hogy nevezzük azokat az embereket, akik pénzért cserébe kérik meg valakinek a kezét!
2. Dolgozz egy kicsit az önértékeléseden! Találsz te olyan embert is, aki nem a pénzedért venne el.
A lánykérésért fél ház, az esküvőért még egy negyed, a gyerekért még egy negyed.
Édesanyád meghal, sajnos ez nem elkerülhető, te meg mehetsz az utcára a gyerekeddel.
Én soha az életben nem jegyeztem el nőt, aztán mégis van három gyerekem ugyanattól a nőtől. Aki ilyen, azt hagyd a fenébe én azt mondom. Amúgy meg ha 6 éve vagytok együtt és még sosem éltetek együtt egy napot se, abból lehetnek még meglepetések, csak szólok... :\
És igaza van mindenkinek. Ne írass semmit senki nevére. 10 millió forintokat nem dobálunk csak úgy másoknak azért, mert duzzognak, hogy nekik nincs.
Nem iratnám rá,hiába az évek
Volt párommal 12 év után mentünk szét. Megcsalt. Lakás az én nevemen volt mivel az én szüleim vették.
Szerette volna ha ő nevén is van de nem mentem bele,és milyen jól tettem. Azért mert sok éve együtt vagyunk nem fogok senkire íratni egy 20 milliós lakást amiért az én szüleim dolgoztak meg.
Én még csak a mezőgazdaságban halottam fedeztetésről.
Mármint, hogy a jó bikát a gazdája pénzért viszi a tehénhez.
Új idők!
Ha egy párkapcsolat azon alapszik, hogy vagyon az lényeges, akkor az a párkapcsolat nem ér semmit! Az élvezeti joggal rendelkező élete végéig élvezi az egészet, akár kire is van íratva! Ha az élvezeti jog eltartással, temettetéssel van jegyezve, akkor csak akkor lesz a tulajdona ha eltartja eltemetteti. Hiszen a tulajdon jog csak akkor illeti meg, ha teljesítette a feltételeket. Olyan az ilyen mint egy végrendelet, ha nincs teljesítve, vagy bizonyítható, hogy a tulajdon csak akkor jár, ha valamilyen dolgot meg kell érte tenni, akkor azt bármikor vissza is lehet venni! A közösen szerzett vagyon úgy is közös! A tulajdon meg az élvezettel rendelkező tulajdona, az élvezet jog nem adható el, nem ruházható át másra. Ha egy kapcsolat csak akkor lehet jó, ha a vagyon felét is megkapja a másik, akkor azt a kapcsolatot nem szabad megtartani! A közösen szerzett vagyon az meg természetes, hogy közös! Ha csak nincs házassági szerződés! A házassági szerződés meg a másikban való bizalmatlanság! Bár erről soknak más a véleménye, de a kapcsolat nem a vagyon miatt kell, hogy legyen! A vagyonra alapozott kapcsolat, csak megfelelés a közvetlen környezetnek, nem a kapcsolatnak! TENGERPICI
2021.03.17.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!