Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete annak, hogy a...

Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 10:12
 111/154 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező, ha a párod annyira tulajdonjogot akar akkor vegyen fel 30 millió hitelt és tegye le neked az asztalra. Megvette a fél házat és probléma megoldva. Amúgy a megspórolt havi 140k albérleti díjból ha kamatokat nem számolunk akkor majdnem 18 év alatt le is törleszti. Azt a 30 milliót add a szüleidnek, ők úgyis félreteszik számodra, ha válással végződne a dolog akkor tudjanak neked venni egy kis garzont.

De a legjobb az lenne ha ezt az ingatlan a te tulajdonodban maradna és a pasiddal néznétek egy közöset, közös hitellel és akkor nem érezné magát annyira rosszul.

Előttem már annyian leírták az okokat hogy miért ne tedd amit akarsz, de ha az nem hat meg akkor gondolj a szüleidre. Szerinted kapsz még egy lakást az újrakezdéshez? Lehet hogy gazdagok a szüleid, de nem hülyék. Legközelebb gyámsághoz fogják kötni ha valamit is adnak mert ennyire nem lehetsz pénzügyi analfabéta!

2021. márc. 11. 10:35
 112/154 anonim ***** válasza:
23%
Nem értem, mi ez a nagy negativizmus... nekem is természetes volt, hogy a páromra irattam a lakás felét - úgy cirka 20 éve. Azóta is boldogan együtt vagyunk.
2021. márc. 11. 10:47
 113/154 anonim ***** válasza:
100%

113!

Na és a te párod is ebekig hitegetett ilyen olyan okkal, hogy most épp miért nem lesz lánykérés meg gyerek?

2021. márc. 11. 10:53
 114/154 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 113-as. Született 113 válasz minusz a kérdező komentjei. Kb 105 válaszból 103 nem tartja jó ötletnek ezt a megoldást.

Lehet hogy te látod jól a helyzetet de ne ülj autóba mert elárulom hogy az autópályán nem a sok szembejövő az őrült :)

2021. márc. 11. 10:53
 115/154 anonim ***** válasza:
22%

#113, én vagyok a férfi, és nem, nem hitegetett senki senkit. De nem vagyunk házasok a mai napig sem, és gyerekünk sincs. Valszeg pont ezért működik ennyire jól a kapcsolatunk...

Ahogy a házasság intézményének, úgy a korlátlan magántulajdonlás ordas görényfétisének sem vagyok barátja.

Az ember a párját maga választja, a szüleit meg a sors dobja, úgyhogy őszintén nem értem azokat, akik felnőtt emberként jobban megbíznának az anyjukban, mint a párjukban.

2021. márc. 11. 10:58
 116/154 anonim ***** válasza:
100%

115!

"...nem, nem hitegetett senki senkit. "

Látod, ez itt a lényeg.

A kérdezőt hitegeti a párja. Esélyes, hogy ha a nevére kerül a ház fele már vége is a mesének és a kapcsolatnak.

2021. márc. 11. 11:02
 117/154 anonim ***** válasza:
75%
#116, és akkor mi van? A Kérdező tetessen saját magának holtig tartó haszonélvezetet az elajándékozott fél házra is, és kész. Mindent meg lehet oldani, ha meg akarja oldani az ember.
2021. márc. 11. 11:05
 118/154 anonim ***** válasza:
100%
115- az utolso mondatod első hallásra jó elgondolásnak tünt. De belegondolva: az anyád, mindig az anyád volt és lesz. ha jó a kapcsolat, feltehető, hogy a legjobbat akarja a gyerekének, nem vág át, nem húz le . Mondom NORMÁLIS esetben. A vélasztott párodnál az esetk 50 %.ában kiderül, hogy nem volt az igazi, mert becsap, megcsal, ki akar fosztani, gyűlöl, stb. Amit anyád jó esetben nem tesz meg.
2021. márc. 11. 11:05
 119/154 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bízom meg jobban anyámban, mint a férjemben, de ha nekem anyám 60millás házat venne, a férjem meg azt mondaná, hogy csak akkor lesz esküvő meg gyerek, ha ráíratom a felét, akkor azért elgondolkodnék...
2021. márc. 11. 11:06
 120/154 anonim ***** válasza:
21%
117- a holtig tartó haszonálvezet mellett a megajándékozott (igaz hogy nyomott áron, pl. féláron) simán eladhatja a tulajdonát. Még csak szólnia sem kell róla a haszonálvezőnek!!
2021. márc. 11. 11:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!