Betegséget hazudni mennyire fair dolog ebben az esetben?
Bármilyen családi összejövetel van, állandó téma, hogy mikor jön a baba nálunk. De olyan is volt, hogy mondta a Nagyim, találkozott XY rokonnal/ismerőssel és már ő is érdeklődött, hogy terhes vagyok már?!
Tavaly házasodtunk össze a férjemmel, sem most, sem később nem lesz gyerekünk. Mert mi nem vágyunk a szülőségre.
Ezt már mondtuk, többször is. Hol hárítva, hogy nem nekünk való, nem lennénk jó szülők, hol nyíltan, hogy nem vágyunk azokra a lemondásokra, amikkel egy gyerek jár. De, mivel továbbra is téma, nem fogták fel.
Mennyire kegyetlen, ha az arcukba mondom, hogy egészségügyi okból nem lesz soha gyerekünk és így is nehéz ez, nem kell rá emlékeztetni minden alkalommal?
Kérdező, ne hazudj magadnak...
Ha tényleg nem akarnál, tennél rá, ki mit gondol és nem hazudoznál.
Nem fair főleg a tényleg betegek szemében. Pl én endos vagyok és ez annyira belesuólt az egészségembe hogy valszeg teljesen meddő vagyok és soha nem lehet gyerekem akármennyire szeretném. Átérzem a helxzetedet kérdező mert fiatalabb vshyok nálad de még igy is mindenki úgy beszél, hogy ha majd gyereked lesz stb stb. Nem tudják elfogadni hogy nekem nem lehet.
Legyetek korrektek nézzetek a rokonok szemébe, es mondjátok: Mi nem akarunk gyereket, mert ez abszolút a mi döntésünm és nincsen beleszólásotok. Ha valaki pedig nekiáll sípolni emiatt, attól meneküljetek el.
2# a kérdezőt nem az érdekli, hogy ki mit gondol, hanem, hogy konkrétan állandóan ezzel vannak başztatva. Van különbség.
Egyébként hiába mondjátok, hogy nem akartok gyereket, jönnek az olyan hülyeségeikkel, hogy majd később úgyis meggondoljátok magatokat, elkezd ketyegni a biológiai óra (bármi is legyen az), nem lesz, aki idősebb korotokban majd látogat, ápol (nettó pofátlanság), magányosak lesztek, a klasszik Na de hát akkor nem lesznek unokák se?
Teljesen oké bekamuzni meddőséget, csak arra figyeljetek, hogy ne lehessen kezelni, mert akkor ilyen lombikbébi fasságokkal jönnek.
Ha úgy érzed, képtelen vagy kiállni magadért máshogy, akkor foghatod betegségre, de ezzel nem fogod elejét venni a dolognak, mert ha nagyon proaktívak a rokonok, akkor jönnek majd az ajánlások az orvosokról, az újonnan hallott lombikprogramokról, stb.
Én is gyerekmentes vagyok. Én nem is bírom a kölköket,kb ezt mindenki mindig tudta rólam, így mikor megmondtam, hogy sose lesz "onoka", akkor annyira nem lepődtek meg azért. De a távolabbi rokonoknál voltak ilyen pedzegetések, hogy "majd változik ez" meg "majd elkezd ketyegni a biológiai órád, mint nekem is". Én meg odavágtam, hogy én nem vagyok ennyire ösztönlény, hogy "biológiai órára" hallgassak. Sértődés lett? Lett. Kuss lett? Az is lett. Problem solved.
Hazudni sosem fer!
Meg aztán majd ezzel csak újabb pletykát zúdítanátok a nyakatokba, mert valaki kitalálná, hogy biztos a párod betegített meg téged, miatta nem lehet stb stb.
A nagyon jót akaró rokonok egy része nekiállna állandóan sajnálkozni, vigasztalni, a másik fele meg elkezdene orvosi kezeléseket ajánlgatni, amivel majd megoldódik és jöhet is a baba!
Egyikbe sem kéne belemennetek, inkább, a következő családi összejövetelre menjetek egyenpólóban, amin a "Nem akarok gyereket, mert... " felirat van.
Vagy egy ilyesmiben és ha újra felhozza valaki, válasz helyett mutass a feliratra.
"Na igen, pont az ilyenek miatt, mint a 2. válaszoló"
Van egy rossz hírem: nagyon mellélőttél. Nekem nincs gyerekem, nem is akartam, és ebben mindig biztos voltam. Ezért aztán magabiztosan közöltem is ezt bárkivel, aki érdeklődött. Tudomásul vették, mert nem hazudoztam, nem találtam ki meséket. Ennyi a titok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!