Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem megyek el a szüleim...

Ha nem megyek el a szüleim temetésére, ki intézi?

Figyelt kérdés

Szüleim gyerekoromban elváltak, apámhoz kerültünk a testvéremmel. Anyámmal gyerekként pár hetente találkoztunk, felnőttként évek óta nem láttam, nem erőltette ő sem, nem anya típus.

Ugyan apám felnevelt nagyszüleim és aktuális női segítségével, de ahogy idősebb lettem, egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy sajnos egy sunyi, nárcisztikus ember.

Emiatt elkezdtünk távolodni, de pár éve csúnyát átvert egy életet meghatározó dologban, mindenféle magyarázat nélkül. Azóta nem beszélünk, de ő úgy csinál, mintha én a semmire sértődtem volna meg.

A tesóm vele van, mert pénzeli, én vagyok a fekete bárány.

Ráadásul apámnak sok ezer ismerőse van, mert a szakterületén híres és mivel ismerem, egy csomó baromságot terjeszthet róla ma hátam mögött.

Szóval évek óta nem beszéltünk, találkoztunk se apámmal, se anyámmal, így nem is tervezek menni a temetésre, mely mivel idősödnek előbb-utóbb eljön.

Mi történik, ha az egyikük elhuny? Kapok hivatalos értesítést, hogy ezt és ezt kell intézni? Vagy az aktuális párjuk fogja? A tesóm életképtelen, jönne hozzám, hiába ővele se beszélünk.

Én mindennemű ügyintézést megtagadhatok, gondolom nem visz el a TEK, ha nem megyek el a temetése.

dec. 26. 13:25
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
6%
Ez konkrétan patkányság, akárhogy magyarázod. Szégyellheted magad.
dec. 26. 13:36
 2/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem kényszeríthet senki hogy részt vegyél a temetésen vagy adj pénzt a szervezésbe

A közjegyző amikor a hagyatéki tárgyalás van értesít levélben a tárgyalás időpontjáról mint jofos örököst.

Ott eldöntheted hogy a rádeső örökséget elfogadod vagy sem.

dec. 26. 13:37
 3/36 anonim ***** válasza:
94%

Testvéred, vagy a jelenlegi nője intézi a temetést, esetleg szülők ha élnek

Ha senki sem vállalja az állam végzi

dec. 26. 13:41
 4/36 anonim ***** válasza:
85%

2

Ezek után nyilván az örökségre sem tart igényt.

A temetés az örökösök kötelessége.

dec. 26. 13:42
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény egyértelműen rendezi az Ön által feltett kérdést. A temetésről az alábbi sorrendben a következők kötelesek gondoskodni:

aki a temetést szerződésben vállalta,

akit erre az elhunyt végrendelete kötelez,

ha nincs végintézkedés (végrendelet), akkor az elhunyt temetéséről az elhalálozása előtt vele együtt élő házastársa vagy élettársa köteles gondoskodni,

ha nincs elhalálozás előtt a néhaival együtt élő házastárs vagy élettárs, akkor a kötelezettség az elhunyt egyéb, közeli hozzátartozójára száll a törvényes öröklés rendje szerint.

dec. 26. 13:44
 6/36 anonim ***** válasza:
44%
1-es, véleményt kért?
dec. 26. 13:49
 7/36 anonim ***** válasza:
8%

Adjátok itt neki a tanácsokat, hogy legyen egy még nagyobb büdös gy@kér.

Aki még csak elkaparni se hajlandó a legolcsóbb módon azokat, akiknek az életét köszönheti, bármit is tettek, az egy velejéig romlott ember és NEM a szüleiről, hanem ÖNMAGÁRÓL állít ki szegénységi bizonyítványt.

Ez már nagyon utolsó dolog. Persze, fáj az igazság sokaknak, mert fájdalmas belátni, ha mi hibázunk. Sokkal könnyebb mindenki mást okolni, de erre nincs mentség.

dec. 26. 13:51
 8/36 anonim ***** válasza:
60%

"akit erre az elhunyt végrendelete kötelez,"

A végrendelettől önmagában senki nem lesz köteles a temetést intézni.

Jó vicc lenne, ha valaki direkt beírja egy ellensége nevét :D

dec. 26. 13:52
 9/36 anonim ***** válasza:
91%

7-e, szerinted kit érdekel random gyakorisok véleménye?

A kérdező eletét semmiben nem befolyásolja, mit gondolsz rola, feleslegesen pörögsz.

dec. 26. 13:53
 10/36 anonim ***** válasza:
83%

Ennyire buborékban élsz? Igenis, van ok érthető, elfogadható ok arra ha egy ilyen eset alakul ki.

Nagyon sok mocsok ember van a földön és sajnos elég sok közülük szaporodott is, aminek a gyerek itta meg a levét.

dec. 26. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!