Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelező elmennem egy olyan...

Kötelező elmennem egy olyan családbéli személy temetésére, akivel soha nem is beszéltem?

Figyelt kérdés
Apám testvérének feleségének az apja. Három hét múlva lesz a temetés, de nem értem, hogy az én jelenlétem miért olyan fontos, ha nem is ismertem. Amikor édesanyámat megkérdeztem ő hangosan mondva a "jössz és kész"-re hivatkozott.

2023. jún. 1. 01:29
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
32%
Elmultal mar 18 eves? Mert ha igen, akkor nem kotelezo, csak esetleg illik. Ha nem multal el, akkor sajnos anyukadnak van beleszolasa. En sem akarnek elmenni valakinek a temetesere, akit nem is ismertem. Viszont a csalad szempontjabol fontos lehet ez a gesztus, a Te ottleted is. Sajnos alkalmazkodni kell tudni ilyen helyzetben. Az is kerdes, hogy a masik oldalrol lenne-e ilyen elvaras, hogy Te ott legyel. Szerintem talan nem. Apukad testverenek az aposa az egy tavolabbi rokon, de hogy ki mennyire erzi tavolnak ezt a rokonsagot, az csaladtol fugg. Ha nincs mas fontos dolgod, akkor legyel ott, hogy a szuleidnek ne kelljen magyarazkodni miattad esetleg. Ha en lennek a szuleid helyeben, azt mondanam, nem kell jonnod. Az biztos, hogy Te nem fogsz szivbol bucsuzni ettol az embertol, es ezt a szuleid is tudjak.
2023. jún. 1. 01:51
 2/29 anonim ***** válasza:
98%
Nem kötelező
2023. jún. 1. 03:17
 3/29 anonim ***** válasza:
95%

Egyetlen temetés sem "kötelező", hanem elvárás. Az rajtad múlik, hogy meg akarsz-e felelni a család vagy egyéb emberek elvárásainak vagy sem.

Engem az ilyen temetésekre azért hivtak el (eleinte, aztán abbahagyták), mert utána ingyen-taxiként akarták fuvaroztatni magukat egyesek (nem voltak sikeresek). Azóta sem megyek egy temetésre sem, kivéve, ha az elhunyt személlyel jó kapcsolatom volt, szerettem.

2023. jún. 1. 04:17
 4/29 anonim ***** válasza:
79%

A temetés nem csak arról szól, hogy elbúcsúzol attól, akit személyesen ismertél.

Sose találkoztam az osztálytársam apukájával középsuliban, de nem volt kérdés, hogy a jelenlétemmel nyilvánítok részvétet. Vagy sose találkoztam a főnököm édesanyjával, a szomszédunk testvérével...

Nyilván elmenni nem kötelező, de ha jó kapcsolatban vagy azokkal, akik gyászolják (nagybátyád és a felesége), akkor illik.

2023. jún. 1. 05:31
 5/29 anonim ***** válasza:
23%
Hát, ha még nem vagy 18, akkor ezt szívtad. Mész, és kész.
2023. jún. 1. 05:39
 6/29 anonim ***** válasza:
96%
Tehát a nagybátyád felesége gyászol. Ő fontos neked? Mármint a nagybátyád felesége? Akkor menj. Senki nem szeret temetésre járni, de kibírható. Ha nem fontos, ne menj.
2023. jún. 1. 05:46
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. jún. 1. 05:51
 8/29 NTBS ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem.
2023. jún. 1. 06:37
 9/29 anonim ***** válasza:
30%
Ha apádék tartanak el akkor ajánlott elmenni. Szerintük ez elvárt dolog.
2023. jún. 1. 06:39
 10/29 anonim ***** válasza:
90%
Temetésre nem csak azért megyünk, mert az elhunytat közelről ismertük, hanem azért is , hogy támogassuk a gyászoló közeli rokonait. Szóval ha a nagybátyáddal és a feleségével jó a kapcsolat, akkor illik elmenni.
2023. jún. 1. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!