Ha nem megyek el a szüleim temetésére, ki intézi?
Szüleim gyerekoromban elváltak, apámhoz kerültünk a testvéremmel. Anyámmal gyerekként pár hetente találkoztunk, felnőttként évek óta nem láttam, nem erőltette ő sem, nem anya típus.
Ugyan apám felnevelt nagyszüleim és aktuális női segítségével, de ahogy idősebb lettem, egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy sajnos egy sunyi, nárcisztikus ember.
Emiatt elkezdtünk távolodni, de pár éve csúnyát átvert egy életet meghatározó dologban, mindenféle magyarázat nélkül. Azóta nem beszélünk, de ő úgy csinál, mintha én a semmire sértődtem volna meg.
A tesóm vele van, mert pénzeli, én vagyok a fekete bárány.
Ráadásul apámnak sok ezer ismerőse van, mert a szakterületén híres és mivel ismerem, egy csomó baromságot terjeszthet róla ma hátam mögött.
Szóval évek óta nem beszéltünk, találkoztunk se apámmal, se anyámmal, így nem is tervezek menni a temetésre, mely mivel idősödnek előbb-utóbb eljön.
Mi történik, ha az egyikük elhuny? Kapok hivatalos értesítést, hogy ezt és ezt kell intézni? Vagy az aktuális párjuk fogja? A tesóm életképtelen, jönne hozzám, hiába ővele se beszélünk.
Én mindennemű ügyintézést megtagadhatok, gondolom nem visz el a TEK, ha nem megyek el a temetése.
Nincs ilyen ok, de mentegesd magad nyugodtan.
Ha az életére tör a szülő, akkor se. Nem kell vele beszélni egy életen át, de ha meghal, el kell kaparni. Nem kell pompa, nem kell díszbeszéd, nem kell semmi. Csak el kell temetni
Ja, hát az erkölcs az semmire se kötelez, igaz?
Keresd meg a gugliban a szó jelentését.
Kérdező, nagyon is jól érteni, mire készülsz.
Köpj fel és állj alá.
Nem kötelez az erkölcs sem, hisz látod, megteheti, hogy lesz*rja.
De téged miért fusztrál ennyire, mit csinal a kerdező? Ő dolga.
Még a szót se tudod leírni. Nézz utána, de annak is, hogy mit jelent, mert ez így nevetséges.
Értem én, hogy be akarsz szólni, de akkor komolyan vehetően tegyed.
Na, masodszorra hátha sikerül.
14es, az álszentségre pedig te keress rá
Mi lesz a következő? Hogy azért már a gyerek a sírt is tartsa rendben, ha már elkaprni elkaparta a szülőt?
Nem, még azt sem kell. Ezt sem mondtam. 25 év meg után úgyis kidobják közsírba.
De azért csak nehogy majd ő is így járjon, hiába tesz meg mindent, az élet sok mindent tud produkálni.
Jó embernek lenni nem egyszerű, mint a mellékelt ábra is mutatja. Nem elég hozzá az, hogy nem öltem embert, akkor jó ember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!