Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem megyek el a szüleim...

Ha nem megyek el a szüleim temetésére, ki intézi?

Figyelt kérdés

Szüleim gyerekoromban elváltak, apámhoz kerültünk a testvéremmel. Anyámmal gyerekként pár hetente találkoztunk, felnőttként évek óta nem láttam, nem erőltette ő sem, nem anya típus.

Ugyan apám felnevelt nagyszüleim és aktuális női segítségével, de ahogy idősebb lettem, egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy sajnos egy sunyi, nárcisztikus ember.

Emiatt elkezdtünk távolodni, de pár éve csúnyát átvert egy életet meghatározó dologban, mindenféle magyarázat nélkül. Azóta nem beszélünk, de ő úgy csinál, mintha én a semmire sértődtem volna meg.

A tesóm vele van, mert pénzeli, én vagyok a fekete bárány.

Ráadásul apámnak sok ezer ismerőse van, mert a szakterületén híres és mivel ismerem, egy csomó baromságot terjeszthet róla ma hátam mögött.

Szóval évek óta nem beszéltünk, találkoztunk se apámmal, se anyámmal, így nem is tervezek menni a temetésre, mely mivel idősödnek előbb-utóbb eljön.

Mi történik, ha az egyikük elhuny? Kapok hivatalos értesítést, hogy ezt és ezt kell intézni? Vagy az aktuális párjuk fogja? A tesóm életképtelen, jönne hozzám, hiába ővele se beszélünk.

Én mindennemű ügyintézést megtagadhatok, gondolom nem visz el a TEK, ha nem megyek el a temetése.

dec. 26. 13:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Az örökösök kötelessége a temetést megszervezni mivel a gyereke vagy így a te kötelességed is, azt tudod tenni hogy közjegyző előtt nyilatkozol arról, hogy minden örökségedről lemondasz akkor nem kell a temetési költségekbe sem beszállnod. Bár gyanítom az örökség azért kellene még akkor is ha rossz volt a viszony.:)
dec. 26. 16:11
 32/36 anonim ***** válasza:
83%
El kéne olvasni a részleteket. Van tesója aki az apjával él és az apának van élettársa is. Akkor ha mindenről lemond miért is kéne neki fizetnie a temetést? Ha ilyen vacak kapcsolatban lennék a szüleimmel magasról nem érdekelne hogy oldják meg a többiek a temetését.
dec. 26. 16:18
 33/36 anonim ***** válasza:
7%

"Akkor ha mindenről lemond miért is kéne neki fizetnie a temetést?"

Mert az a törvény, hogy ha nincs más örökös, csak ő van egyedül, akkor neki kell állnia a temetést, akkor is,ha lemond az öürökségről vagy nincs örökség. Kérdezd meg a törvényhozókat.

dec. 26. 16:34
 34/36 anonim ***** válasza:
86%
De nem tudsz olvasni hogy nincs egyedül??
dec. 26. 17:54
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

A férjemet és a három féltestvérét (nem is tudtunk a létezésükről) elő túrta a közjegyző, hogy intézni kéne a temetést. A férjem 3 éves kora óta nem látta az apját, 40 volt, amikor hívta a közjegyző. Gondolhatod... Azt mondta hogyha senki nem intézi, akkor az önkori/állam gondoskodik a temetésről az örökség terhére. Azt nem tudom mi van akkor, ha nincs örökség. A vége az lett, hogy mivel a féltesók abszolút leszakadtak anyagi értelemben, a férjem megelőlegezte egy személyben a temetés költségeit és a hagyatékiban igényt tartott a testvérek részéről a közös teherviselésre.

Számomra amúgy totál hihetetlen volt az egész sztori...

Mindenesetre ha van tesó, aki mellesleg jóban is van velük, akkor te nyugodtan homokba dughatod a fejed!

dec. 26. 23:05
 36/36 anonim ***** válasza:
92%
Az én apám szexuálisan bántalmazott éveken át, akkor nekem is foglalkoznom kellene vele, mert csak az apám, te idióta barom állat? Menj már innem, te álszent f*sz. Hányok tőled.
dec. 27. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!