Ha nem megyek el a szüleim temetésére, ki intézi?
Szüleim gyerekoromban elváltak, apámhoz kerültünk a testvéremmel. Anyámmal gyerekként pár hetente találkoztunk, felnőttként évek óta nem láttam, nem erőltette ő sem, nem anya típus.
Ugyan apám felnevelt nagyszüleim és aktuális női segítségével, de ahogy idősebb lettem, egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy sajnos egy sunyi, nárcisztikus ember.
Emiatt elkezdtünk távolodni, de pár éve csúnyát átvert egy életet meghatározó dologban, mindenféle magyarázat nélkül. Azóta nem beszélünk, de ő úgy csinál, mintha én a semmire sértődtem volna meg.
A tesóm vele van, mert pénzeli, én vagyok a fekete bárány.
Ráadásul apámnak sok ezer ismerőse van, mert a szakterületén híres és mivel ismerem, egy csomó baromságot terjeszthet róla ma hátam mögött.
Szóval évek óta nem beszéltünk, találkoztunk se apámmal, se anyámmal, így nem is tervezek menni a temetésre, mely mivel idősödnek előbb-utóbb eljön.
Mi történik, ha az egyikük elhuny? Kapok hivatalos értesítést, hogy ezt és ezt kell intézni? Vagy az aktuális párjuk fogja? A tesóm életképtelen, jönne hozzám, hiába ővele se beszélünk.
Én mindennemű ügyintézést megtagadhatok, gondolom nem visz el a TEK, ha nem megyek el a temetése.
Jaj takarodj mar.😀 mi az hogy barmit is tett a szulo?
Apukam, ha en kiszarok egy gyereket, nekem van kotelessegem fele, nem forditva. En vallalok oerte felelosseget. Es ha jo viszonyt apolok vele, akkor nem kell attol felnem, hogy nem fogja oregkoromban ramnyitni az ajtot, mert megalapozom a jo kapcsolatot. Akiket le se szarnak, azok magukba nezhetnek, mit basztak el. A “megszultem/megcsinaltam” nem ok, nem egy ultimate erv. A minimum, ha mar gyereket vallalsz, hogy tisztessegben, szeretetben felneveld.
A kerdezo leirja, hogy egyik szulojere sem szamithatott, azon kivul, hogy megcsinaltak, nem kapott szeretetet. Megis milyen erkolcsrol beszelunk? Az o szulei erkolcse hol van? Az anyjae hol van, aki eldobta? Es az apjae, aki atverte?? Ja, az nem szamit, mert “megiscsak ok a szulei”..
Mindenki a saját erkölcseire figyeljen. Nem ítélheti meg a szüleit, az nem az ő dolga. Az ő dolga a végtisztesség megadása, s ennyi. De az kötelessége is.
S ha valami nem tetszik, majd eltakarodsz te, ennyit tehetsz. Vagy érvelj okosan, mert eddig nem sikerült.
". Nem ítélheti meg a szüleit, az nem az ő dolga"
:) Most jót nevettem, feldobtad a napomat!
Mert érvelni nem tudsz, hozzászólni még annyira se. Csak vihogsz, mint egy kiskamasz.
Sajnállak, kérdező. Az ember már meghalt benned.
Jó, látjuk, igen, ez a válasz többet mond minden szónál.
Azt a fogadra való választ meg már megkaptad, akkor mit vergődsz a nekem való válaszolgatással?
22
Te aztán itt igazán fordítva ülsz a lovon. Egy tipikus csicska vagy akivel úgy bánnak ahogy akarnak te akkor nyalsz utánuk. Ha nem megy el a temetésre mert olyan sz*r a kapcsolatuk az akkor sem lesz a te dolgod károghatsz itt a süket dumáiddal. Szerintem te kattos vagy és hiányzik pár kereked.
A #7 válaszoló egy 🧠🤏🤡! Nem kell vele foglalkozni.
Aki örököl, annak bizony be kell szállnia a költségekbe. Ellenkező esetben, sokan az államra hagynák a temetés költségét, az örökséget pedig zsebrevágnák.
Ha nincsenek igényeid, akkor ők sem igényelhetnek tőled.
21
A másik oldalt is meg kéne hallgatni.
Ha szüleidnek nincs élettársuk, házastársuk és nincs más örökös csak te, akkor kötelessdéged a temetésről gondoskodni, ez alól az örökség visszautasítása sem mentesít, kivéve, ha szociális vagy anyagi helyzeted nem teszi lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!