Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete annak, hogy a...

Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 10:12
 121/154 anonim ***** válasza:
64%

117!

Nehez lenne, ugyanis 1. Az anyának van rajta haszonélvezete és 2. A tualjdonosnak nem lehet haszonélvezete. Illetve 3. Épeszű ember nem akar olyan ingatlannak tulajdonosa lenni, aminél haszonélvező van.

2021. márc. 11. 11:08
 122/154 anonim ***** válasza:
60%
"De belegondolva: az anyád, mindig az anyád volt és lesz. ha jó a kapcsolat, feltehető, hogy a legjobbat akarja a gyerekének, nem vág át, nem húz le . Mondom NORMÁLIS esetben." - hát szerencsére nem, én már huszonéve szóba sem állok vele... és azt még elhiszem, hogy jót akar, de tudod, a jót akarás és a pokolba vezető út kapcsolatát... elég az, hogy mindig azt hitte, hogy ő jobban tudja, mi a jó nekem, mint én magam... pedig ez már 14 éves koromban sem volt igaz... ő például biztos lebeszélt volna az ajándékozásról is, ha egyáltalán megkérdeztem volna róla... holott nyilván az volt a jó döntés az esetünkben számomra.
2021. márc. 11. 11:12
 123/154 anonim ***** válasza:
59%
#117, ha elajándékozza a felét, annak már nem ő a tulajdonosa... nem kell találgatni erről, nálunk is így van...
2021. márc. 11. 11:13
 124/154 anonim ***** válasza:
100%
122- mint írtam, NORMÁLIS esetben. Normális szülőnél.Sajnálom, ha neked nem ilyen volt.Egyébiránt nekem sem, nem beszélek velük évtizedek óta, de legalább a saját gyerekeimmel meg tudtam valósítani ezt a dolgot.
2021. márc. 11. 13:18
 125/154 anonim ***** válasza:
72%
Sajnalom anyukadat hogy a hata mogott sunyiskodsz egy f@szert...
2021. márc. 11. 14:56
 126/154 anonim ***** válasza:
22%

Én meg őszintén sajnálom azokat, akiknek csak olyan pár jut, akinek a szülője előbbre való a párjánál. Szerintem minden normális embernek a párja a legfontosabb, mert ő az egyetlen, akit teljesen szabad akaratából választott, amíg a vér szerinti rokonait a sors dobja olyannak, amilyenek.

De hogy a Kérdező választ is kapjon a feltett kérdésére (mert eddig nem arra válaszolt szinte senki), szóval Kérdező, elmentek a pároddal egy ügyvédhez, az irataitokkal együtt (tul. lap nem kell, azt az ügyvéd is le tudja kérni a Takarnet nevű rendszerből), elmondjátok, mit akartok, az ügyvéd elkészíti a szerződést, elolvassátok, aláírjátok, és az ügyvéd beadja a Földhivatalhoz bejegyezni. Ennyi. A tulajdonos személyének változása a holtig tartó haszonélvezet jogát nem érinti, anyukád haszonélvező marad továbbra is az egészen.

2021. márc. 11. 17:03
 127/154 anonim ***** válasza:
80%
126. Ön vagy a kérdésben szereplő hapsi, vagy egy nagyon gazdag ember aki ennyi pénzt kockáztatni mer. Pontosabban a kockáztatás se jó kifejezés mert pénzügyileg nem tud kijönni jobban max nem jár nagyon rosszul. Menthetetlenül szentimentalistának kell lenni ehhez. Normális embernek a párja a legfontosabb mi? A hapsinak annyira fontos a párja hogy nem is akarja elvenni, de fél házzal azért meggyőzhető
2021. márc. 11. 20:16
 128/154 anonim ***** válasza:
65%
127- megragadtad a lényeget!!
2021. márc. 11. 20:20
 129/154 anonim ***** válasza:
69%

Most akkor veszel magadnak egy férjet? Pontosabban lány-kérőt, mert, ha megvan a tulajdonjoga,megint nem lesz sürgős!

Én olcsóbban bevállalom, mit szólsz?

2021. márc. 11. 21:45
 130/154 anonim ***** válasza:
27%
#127 "126. Ön vagy a kérdésben szereplő hapsi, vagy egy nagyon gazdag ember aki ennyi pénzt kockáztatni mer." - egyik sem nyert, én egyszerűen TUDOM, hogy az életnek nem a rohadt tulajdonlás a lényege. +b-hatom, ha van egy saját házam, csak éppen egyedül vagyok benne... annál sokkal jobb, ha egy fél házam van, amiben ketten vagyunk... mondjuk. "Normális embernek a párja a legfontosabb mi?" - igen. A házasság nevű jogintézménynek meg a világon semmi köze az érzelmekhez... mi 24 éve vagyunk boldog nem-házasok a párommal.
2021. márc. 12. 00:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!