Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?
117!
Nehez lenne, ugyanis 1. Az anyának van rajta haszonélvezete és 2. A tualjdonosnak nem lehet haszonélvezete. Illetve 3. Épeszű ember nem akar olyan ingatlannak tulajdonosa lenni, aminél haszonélvező van.
Én meg őszintén sajnálom azokat, akiknek csak olyan pár jut, akinek a szülője előbbre való a párjánál. Szerintem minden normális embernek a párja a legfontosabb, mert ő az egyetlen, akit teljesen szabad akaratából választott, amíg a vér szerinti rokonait a sors dobja olyannak, amilyenek.
De hogy a Kérdező választ is kapjon a feltett kérdésére (mert eddig nem arra válaszolt szinte senki), szóval Kérdező, elmentek a pároddal egy ügyvédhez, az irataitokkal együtt (tul. lap nem kell, azt az ügyvéd is le tudja kérni a Takarnet nevű rendszerből), elmondjátok, mit akartok, az ügyvéd elkészíti a szerződést, elolvassátok, aláírjátok, és az ügyvéd beadja a Földhivatalhoz bejegyezni. Ennyi. A tulajdonos személyének változása a holtig tartó haszonélvezet jogát nem érinti, anyukád haszonélvező marad továbbra is az egészen.
Most akkor veszel magadnak egy férjet? Pontosabban lány-kérőt, mert, ha megvan a tulajdonjoga,megint nem lesz sürgős!
Én olcsóbban bevállalom, mit szólsz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!