Feleségem keresztszüleinek a fiának lesz esküvője, milyen indokkal bírnánk a meghívást visszautasítani?
Feleségem keresztanyukája anyosóm testvére.
A menyasszony az ország másik felébe él, és ott lesz megtartva az esküvő. Jelezték finoman, hogy 40 000/ főre jön ki a lagzi szállással együtt. Nyilván illik többet adni, de nem a fiú családjának a problémája legyen, hogy olyan messze a lagzi és szállás is van foglalva.
Számunkra felháborító, hogy finoman közlik a tényt, hogy 3 fővel mennénk így minimum 80 000 plusz a 1.5 éves gyerkőc akinek nem való még ez! Plusz akkor ajándek plusz akkor még menyasszony forgatás és akkor öltözzünk fel és még tankoljunk el több 10 000 forintot. Aranyos a fiú meg a lány is és kedveljük őket de 1-2 évente ha összefutunk.. nekünk nem feltétlen fér bele egy ilyen kiadás. Gondoltunk arra hogy a gyerkőcre hivatkozva nem megyünk de esetleg ki mit találna ki, hogy kicsi legyen a sértődés ?

Én is a gyerekre fognám, hogy nem megyek.
Nincs kire bízni, neki nem való
Esetleg a 40 000 helyett 20-30-at lehetne adni nekik, mivel nem tudtok elmenni, de örömmel adjatok, és sajnaljatok hogy nem lehettek ott.

#5 akkor is fogd a gyerekre, nem tudtok menni és akkor ennyi.

Nagyon kacifántosan sikerült leírni, hogy a feleséged unokatestvére.
Amúgy 40ezer/fő egyáltalán nem egy elszállt összeg manapság. Sajnos ez az igazság. Ettől még teljesen értehető, hogy van, akinek erre nem telik, mindenki tudja, hogy a fizetések nem követik az árakat. De ez a hisztériázás, háborgás amit itt lezavarsz iszonyat gáz. Felnőtt vagy nem? Megmondjátok nekik, hogy Kati, Peti, nekünk ez most sajnos nem fér bele anyagilag, de sok boldogságot kívánunk. Bármi kamut nyögtök be, úgyis tudni fogják, hogy csak kifogás. Azt meg végképp nem értem, hogy neked mi közöd van hozzá, hogy az ő szüleik meg keresztszüleik mit boltolnak egymás közt.

Hat pedig semmi extra, a 40 ezer meg keves is, az en fejemben. Sokkal tobbet szoktam adni meg a legjobb barataimnak is, nemhogy a csaladnak.
De kiemelnem, hogy nyilvan nem kell olyan eskuvore menni, ahol nem szoros a kapcsolat. En az ilyen rokonokat meg se hivtam az eskuvomre, minek.
Nem mentek; mert nem tudtok, csokolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!