Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete annak, hogy a...

Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?

Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 10:12
 131/154 anonim ***** válasza:
26%
#129, arra gondoltál esetleg, hogy a Kérdező szereti a párját?
2021. márc. 12. 00:53
 132/154 anonim ***** válasza:
100%

#131, a Kérdező szereti a párját, visszafelé többen is kételkedünk.

Engem is szeret a pátrom, nagyon is, de valahogy az nem volt kérdés, hogy a lakás a felét rám kellene íratnia, mert nekem már csak egy albérlet maradt. Én meg nem érzem megalázónak, ha nála alszunk. Mert többnyire úgy van. Miféle idétlen felvetés ez?

2021. márc. 12. 01:04
 133/154 anonim ***** válasza:
19%

#132, mint nyilván hallottál már róla, a férfiak egy jó része kasztrálásként éli meg, ha a nő anyagi helyzete jobb az övénél... innen jön az, hogy addig nem akar megállapodni, amíg nem tud legalább egyenlő félként belépni a kapcsolatba. És valahol érthető is, hogy nem fog senki arra elköteleződni, családot vállalni, hogy később egy táskával utcára lehessen rakni. Nem?

(én férfit mondjuk nem izgatja, nálunk évek óta a párom a fő kereső... de ezzel nem a többséghez tartozom)

2021. márc. 12. 01:16
 134/154 anonim ***** válasza:
86%

#133 azt nem éli meg kasztrálásként, ha ajándékba kap egy fél házat a nőjétől? Nem véletlen raktak a szülők haszonélvezetet a lányuknak épített házra, valószínűleg ők is látták, hogy drága gyermeküket nem az eszéért fogják feleségül venni.

Kérdező, ha tényleg annyira aranyból van a pélója ennek a fazonnak, hogy megadod érte a 30 millát, akkor csináld, de mondd neki, hogy előbb házasodjatok össze. Ha közlöd vele, hogy mennyi az ajándékozási illeték "idegenek" közt (házasság vagy rokonság nélkül a törvény szemében az vagy neki), és hogy házasoknál ugyanez semennyi, akkor bele fog menni. Arra vigyázz, hogy ha ez lelép, akkor a következő pasidra már csak 15 millád marad, és ennyiért lehet, hogy csak olyat kapsz, akinek ezüstből van a pélója, bár nem ismerem az árfolyamot.

2021. márc. 12. 01:22
 135/154 anonim ***** válasza:
21%
#134 "#azt nem éli meg kasztrálásként, ha ajándékba kap egy fél házat a nőjétől?" - az AJÁNDÉKOT miért élné meg kasztrálásnak??? De nyilván nem fog egyetlen épeszű ember sem bevállalni valakivel gyereket, hogy ő bármikor kirakható. És nem hiszem, hogy az érzelmek a péló nemesfém-tartalmától függenének...:)
2021. márc. 12. 01:28
 136/154 anonim ***** válasza:
69%

Én régi ember vagyok, öreg és külvárosi szókincscsel: hímringyó de lajtosabban selyemfiú.

A a kérdező még nem látja a különbséget a ház és a hamburger között.

A házért a legtöbb embernek évtizedeken át Ft kell keményen dolgozunk, akitől kaptam annak is.

Mert ha valami ügyeskedő nagymenő volna, akkor rendes 200 milliókat adott volna.

Erkölcstelen dolgoz ezt elajandékozni.

A hímringyónk még ezt a kemény munkát spórolja meg.

És ez a lány végez egyetemen!

Az is botrány.

De csak egy szar kis diplomás lesz, értelmiségi soha

2021. márc. 12. 01:39
 137/154 anonim ***** válasza:
19%
#136, "Erkölcstelen dolgoz ezt elajandékozni." - nem, az erkölcstelen dolog az, ha a gazdagnak több joga van, mint a szegénynek.
2021. márc. 12. 01:51
 138/154 anonim ***** válasza:
88%
Mond meg a párodnak hogy költözzön hozzád. Ha sértő h ingyen költözik oda fizessen albibdijat mondjuk a negyedét a mostaninak. Azt te is félre rakod,meg a párod is amit megspórolt és akkor lesz önerő hitelhez egy közös házhoz.
2021. márc. 12. 06:10
 139/154 anonim ***** válasza:
89%

Aham. Aztán majd el is vesz, ha a másik felét is ráiratod. Aztán leshetsz, mert a gyerekre már hitelt vetet fel veled....

Anyád tudja mire készülsz? Mert szerintem még mindig nincs az az isten, hogy ő ebbe belemenjen.

2021. márc. 12. 13:40
 140/154 anonim ***** válasza:
82%
#139, a haszonélvező engedélye nem kell az elidegenítéshez. Lévén, hogy az ő haszonélvezetét sehogy sem érinti.
2021. márc. 12. 14:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!